مقالات

آشنایی با گیاه بامبو

گیاه بامبو

گیاه بامبو یکی از محبوب‌ ترین گیاهان آپارتمانی همیشه‌ سبز است که به دلیل ظاهر زیبا و دلنشین خود بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نگهداری از بامبو بسیار آسان است؛ به‌ طوری‌ که بسیاری بر این باورند مراقبت از آن ساده‌ تر از آسیب‌ زدن به آن است. این گیاه در ایران  و در انواع فروشگاه گل در تهران نیز به‌ تازگی محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در ادامه با پلنت لند همراه باشید تا بیشتر با ویژگی‌ های بامبو، نکات مربوط به نگهداری آن و روش‌ های تکثیر بامبو آشنا شوید.

معرفی گیاه بامبو

نام علمی این گیاه دراسینا ساندریانا (dracaena sanderiana) و نام انگلیسی آن Ribbon Plant_ Lucky Bamboo است. همچنین با نام‌ هایی مانند گیاه روبانی، گیاه نواری، بامبو خوش‌ یمن نیز شناخته می‌شود. خیلی ها گیاه بامبو را  نماد خوش شانسی می دانند و به عنوان گیاه ثروت نیز می شناسند. یکی از قابلیت های این گیاه این است، که هم در آب و هم در خاک نگهداری می شود.

این گیاه بومی مناطق شرق آسیا، آفریقای مرکزی و کامرون است و چین و تایوان نیز از تولید کنندگان اصلی بامبو در دنیا به شمار می‌روند. بامبو سال‌ هاست که با ظاهر خاص و زیبای خود محبوبیت زیادی پیدا کرده و اغلب در خانه‌ ها داخل گلدان‌ های شیشه‌ ای دیده می‌شود. بامبو به دلیل ارتفاع بلندش گاهی با درخت اشتباه گرفته می‌شود، اما در واقع به خانواده گیاهان گندمیان و علوفه‌ ای تعلق دارد و بلند ترین گیاه علفی در جهان محسوب می‌شود. با بیماری های گیاه بامبو نیز آشنا شوید تا بهتر بتوانید از این گیاه در منزل خود نگهداری کنید.

انواع گیاه بامبو

بامبو به‌ طور کلی به دو نوع تقسیم می‌شود: بامبوی رونده و بامبوی توده‌ای. بامبوی توده‌ای همان‌ طور که از نامش پیداست، به‌ صورت یک توده بزرگ از علف رشد می‌کند و بیشتر به سمت بالا می‌رود و در همان جایی که کاشته‌ اید، باقی می‌ماند. اگر دنبال یک بامبوی مرتب و کنترل‌ شده در باغچه‌ تان هستید که پخش نشود، این نوع توصیه می‌شود. از طرف دیگر، بامبوی رونده به‌ سرعت پخش می‌شود و اگر کنترل نشود، به مشکل تبدیل می‌ شود. این نوع بامبو از طریق ریزوم (ریشه‌های زیرزمینی) تکثیر می‌ شود. ریزوم‌ها می‌ توانند تا بیش از ۳۰ سانتی‌متر رشد کرده و جوانه بزنند، بنابراین ممکن است بامبوی جدید شما به طور ناگهانی در باغچه همسایه‌ تان هم ظاهر شود و حتی به باغچه همسایه بعدی هم برسد. به همین دلیل، نباید بامبوی رونده بکارید مگر اینکه بدانید چگونه آن را کنترل کنید و حاضر باشید مرتب آن را تحت‌ نظر داشته باشید. بامبو همچنین گونه‌ های متفاوتی دارد:

  • بامبوی مقاوم به سرما:

سه نوع بامبوی رونده که بسیار مقاوم به سرما هستند عبارت‌ اند از:

بامبوی طلایی (Golden Grove)

بامبوی سیاه (Black bamboo)

بامبوی کوما (Kuma bamboo)

دو نوع بامبوی خوشه‌ ای مقاوم به سرما شامل:

بامبوی کوهستان چینی (Chinese Mountain)

بامبوی چتری (Umbrella bamboo)

گیاه بامبو

  • انواع مناسب بامبو برای آب‌ و هوای گرم

انواع خوشه‌ای بامبو:

بامبوی الهه چینی (Chinese Goddess)

بامبوی حصاری (Hedge bamboo)

بامبوی برگ سرخسی (Fernleaf)

بامبوی نقره‌ای (Silverstripe)

انواع رونده شامل:

بامبوی سیاه (Black bamboo)

بامبوی حاشیه قرمز (Red Margin)

بامبوی طلایی (Golden Golden)

بامبوی چوبی غول‌پیکر ژاپنی (Giant Japanese Timber)

 

تراریوم لوتوس بامبو طرح موج الماس

Original price was: 3,200,000 تومان.Current price is: 2,100,000 تومان.

بچه بامبو (بامبو رومیزی – Baby Bamboo)

Original price was: 150,000 تومان.Current price is: 125,000 تومان.

شرایط نگهداری گیاه بامبو

در سطر زیر به شرایط نگهداری گیاه بامبو اشاره شده است، که شامل:

  • نحوه آبیاری گیاه بامبو

گیاه بامبو همان طور که در بالا گفته شد، مانند گیاه پتوس هم در آب و هم در خاک قابلیت رشد دارد. اگر این گیاه را در آب نگهداری می کنید، دقت کنید کل گیاه را داخل آب قرار ندهید. 3 الی 5 بند آخر گیاه باید در آب قرار بگیرد. آب را حتما بجوشانید و بگذارید 24 ساعت در محیط قرار بگیرد، تا هم دما محیط شود. اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید باید 24 ساعت در محیط باقی بماند، تا کلر و فلوراید داخل آب از بین برود. تا به گیاه آسیب نرساند.

هر 7 یا 10 روز یک بار آب گیاه بامبو را عوض کنید. زیرا گیاه در این مدت از املاح موجود در آب استفاده می کند و برای رشد به املاح جدید نیاز دارد. همچنین گیاه را نباید در آب شور و سنگین نگهداری کنید، زیرا به آن حساسیت دارد و از بین می رود. داخل تنگ یا گلدانی که گیاه را در آن نگهداری می کنید، حتما سنگ یا سنگ ریزه بریزید. زیرا با این کار گلدان مورد نظر توانایی اش برای تحمل وزن گیاه بیشتر می شود. همچنین دقت کنید، زمان عوض کردن آب گیاه، گلدان را نیز بشورید و تمیز کنید. تا از تشکیل شدن جلبک داخل گلدان جلوگیری کنید.

اگر گیاه بامبو را در خاک نگهداری می کنید، گیاه بامبو به مقدار زیادی آب نیاز دارد! بعد از کاشت، یک سطل پر از آب به آن بدهید و اگر هوا گرم یا بادی بود، هر روز در طول فصل رشد آن را آبیاری کنید. خاک گیاه بامبو باید همیشه مرطوب باشد؛ اما نباید خیلی خیس شود. وقتی گیاه بامبو به‌ خوبی جا افتاد نیاز به آب کمتری دارد و وقتی به اندازهٔ کامل خود رسید (بعد از چند سال)، فقط در دوره‌ های طولانی هوای گرم و خشک به آبیاری نیاز خواهد داشت. حالا به نظر شما پرورش پتوس در آب بهتر است یا خاک؟

  • خاک مناسب گیاه بامبو

بهتر است این گیاه را داخل خاک قرار ندهید، زیرا باعث شور شدن خاک می شود. اگر خاک گیاه شور شود در نهایت باعث از بین رفتن گیاه می شود. همچنین بهتر است ابتدا این گیاه را در آب ریشه دار کنید، سپس آن را به خاک منتقل کنید. یا می توانید برای جلوگیری از به تاخیر افتادن رشد گیاه، آن را در داخل خاک ماسه قرار دهید. تا ریشه دار شود. بعد از ریشه دار شدن آن را به داخل خاک اصلی منتقل کنید. به نظر شما خاک اسیدی برای بامبو مناسب است یا خاک قلیایی؟

خاک مناسب برای بامبو ترکیبی از خاک‌برگ با کیفیت، دانه‌ های لیکا (پرلیت) و مقدار کمی پودر قارچ‌ کش برای محافظت در برابر آفات است. دقت کنید خاک گیاه را با یک اسپری آب پاش با آب بدون کلر هر دو روز یک بار اسپری کنید و مرطوب نگه دارید. در فصل گرم گیاهتان را 2 تا 3 بار در هفته و در فصل سرد 7 تا 10 روز یک بار آبیاری کنید. قبل از آبیاری با انگشتتان سطح خاک را بررسی کنید، اگر مرطوب نبود گیاه را آبیاری کنید. در زمان تعویض خاک، باید مراقب ریشه آن باشید و این کار را در محیطی بدون جریان هوا انجام دهید تا آسیب نبینند. دانه‌ های ریز لیکا که نوعی پوکه صنعتی هستند، به دلیل توانایی نگهداری رطوبت، برای بامبو بسیار مناسب‌ اند، به‌ویژه اگر به طور متمرکز در اطراف ساقه پخش شوند. آشنایی با انواع خاک گیاهان آپارتمانی به شما کمک می کند که با خاک مناسب برای هر یک از گیاهان منزل تان آشنا شوید.

  • نور مناسب گیاه بامبو

گیاه بامبو برای رشد بهتر به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. اگر این گیاه در معرض نور مستقیم قرار بگیرد، لبه برگ های گیاه قهوه ای رنگ می شود و می سوزد. در نهایت گیاه از بین می رود.

  • دما و رطوبت مناسب گیاه بامبو

برای رشد بهتر گیاه بامبو، علاوه بر تأمین رطوبت، دمای مناسب نیز اهمیت زیادی دارد. اگرچه رطوبت در محیط‌ های آپارتمانی معمولاً کافی است، اما برای بهبود شرایط می‌توانید از روش‌ هایی مثل غبارپاشی بهره ببرید. با جزئیات نحوه غبارپاشی گیاهان آپارتمانی بیشتر آشنا شوید. همچنین، حفظ دمای مناسب نقش کلیدی در نگهداری بامبو دارد. بهترین دما برای رشد این گیاه بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد است. قرار دادن بامبو در معرض باد کولر یا نزدیکی به شومینه و بخاری می‌تواند به آن آسیب برساند. بهتر است گلدان بامبو را در مکانی قرار دهید که دمایی متعادل و ثابت داشته باشد تا به رشد سالم آن کمک شود. در فصل زمستان دقت کنید، که گیاه را در نزدیکی پنجره قرار ندهید. زیرا سوز سرما باعث کاهش رشد و از بین رفتن گیاه می شود.

  • کود دهی گیاه بامبو

این گیاه برای رشد بهتر به کود دهی مناسب نیاز دارد. اگر این گیاه را در آب نگهداری می کنید، بهتر است از کود مایع ماهی یک بار استفاده کنید. اگر گیاه بامبو را در خاک نگهداری می کنید، می توانید از کود های محلول در آب و پودری استفاده کنید. فقط در کود دهی به گیاه بامبو دقت کنید، زیرا کود دادن بیش از حد باعث زرد شدن گیاه می شود.

  • تعویض گلدان گیاه بامبو

وقت عوض کردن گلدان بامبو زمانی است، که ریشه های گیاه نسبت به گلدانی که در آن قرار گرفته است بیش از حد بزرگ باشد. آن وقت باید گیاه را به گلدانی بزرگ تر منتقل کنید. دقت کنید موقع انتقال گیاه به گلدان جدید از سنگ و سنگ ریزه های جدید استفاده کنید. آیا می دانید برای انواع دیگر گیاهان آپارتمانی زمان تعویض گلدان گیاه چه موقع است؟

  • هرس کردن گیاه بامبو

هرس کردن بخش مهمی در نگهداری از گیاه بامبو می باشد. زمانی که گیاه شما از شکل اصلی اش خارج و سنگین شد، بهتر است گیاهتان را هرس کنید. برای هرس کردن گیاهتان دقت کنید، که شاخه اصلی را نبرید. شاخه هایی را ببرید که از شاخه اصلی منشعب می شوند. همچنین قسمتی را که برش زدید پارافین بزنید، تا از ورود باکتری جلوگیری کند. ساقه را وقتی می خواهید برش بزنید، دقت کنید 3 الی 5 سانتی متر از آن باقی بماند. در آخر می توانید ساقه بریده شده را به جای دور انداختن، برای رشد گیاه جدید به عنوان قلمه استفاده کنید.

نتیجه گیری در مورد گیاه بامبو

در بالا به نحوه آبیاری گیاه بامبو و شرایط نگهداری اش به صورت کامل اشاره شده است. اگر شما قصد خرید این گیاه را دارید می توانید با خواندن مطالب بالا به صورت کامل با این گیاه و شرایط نگهداری اش آشنا شده و به صورت آنلاین یا حضوری از فروشگاه پلنت لند انواع مختلف آن را خریداری کنید. همچنین از تنوع این فروشگاه در انواع گیاهان مقاوم مانند شفلرا، دیفن باخیا، زاموفیلیا و همچنین گیاهان تخفیف دار بهره ببرید.

سوالات متداول در مورد گیاه بامبو

آیا گیاه بامبو سمی است؟

گیاه بامبو را دور از دسترس حیوانات خانگی قرار دهید، زیرا سمی می باشد. اگر توسط حیوانات خانگی خورده شود موجب دل درد، اسهال، گشاد شدن مردمک چشم و آبریزش دهان می شود.

لینک مفید: گیاهان آپارتمانی سمی

گیاه بامبو در معرض چه آفاتی قرار می گیرد؟

گیاه بامبو در معرض آفاتی مانند شپشک ها، قارچ ها و کنه ها قرار می گیرند. برای از بین بردن این آفات بهتر است اون بخشی از گیاه را که آسیب دیده جدا کنید، ساقه و برگ های گیاه را خشک نگه دارید. در صورت حل نشدن موضوع گیاه را سمپاشی کنید. همچنین بهتر است جای نگهداری گیاه را نیز عوض کنید.

4.3/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *