مقالات

نحوه آبیاری گیاه بامبو

نحوه آبیاری گیاه بامبو

نحوه آبیاری گیاه بامبو

یکی از گیاهان پرطرفدار، که می توانید آن را در بیشتر منازل، ادارات و…. مشاهده کنید، گیاه بامبو است. زیرا این گیاه دارای ظاهری زیبا، جذاب و نگهداری ای آسان می باشد. در این مقاله سعی داریم در مورد نحوه آبیاری و نگهداری از گیاه بامبو را برای شما به صورت کامل شرح دهیم.

معرفی گیاه بامبو

نام علمی گیاه بامبو Dracaena Sanderiana و نام انگلیسی آن Ribbon Plant_ Lucky Bamboo می باشد. این گیاه از خانواده دراسنا (Draecenaceae) و بومی مناطق کامرون و غرب آفریقا است. یکی از قابلیت های این گیاه این است، که هم در آب و هم در خاک نگهداری می شود. گیاه بامبو نماد خوش شانسی می باشد و خیلی ها این گیاه را به عنوان گیاه ثروت نیز می شناسند. بامبو دارای ساقه های باریک و بوته های به هم فشرده است.

شرایط نگهداری گیاه بامبو

در سطر زیر به شرایط نگهداری گیاه بامبو اشاره شده است، که شامل:

  • نحوه آبیاری گیاه بامبو

گیاه بامبو همان طور که در بالا گفته شد، هم در آب و هم در خاک قابلیت رشد دارد. اگر این گیاه را در آب نگهداری می کنید، دقت کنید کل گیاه را داخل آب قرار ندهید. 3 الی 5 بند آخر گیاه باید در آب قرار بگیرد. آب را حتما بجوشانید و بگذارید 24 ساعت در محیط قرار بگیرد، تا هم دما محیط شود. اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید باید 24 ساعت در محیط باقی بماند، تا کلر و فلوراید داخل آب از بین برود. تا به گیاه آسیب نرساند.

هر 7 یا 10 روز یک بار آب گیاه بامبو را عوض کنید. زیرا گیاه در این مدت از املاح موجود در آب استفاده می کند و برای رشد به املاح جدید نیاز دارد. همچنین گیاه را نباید در آب شور و سنگین نگهداری کنید، زیرا به آن حساسیت دارد و از بین می رود. داخل تنگ یا گلدانی که گیاه را در آن نگهداری می کنید، حتما سنگ یا سنگ ریزه بریزید. زیرا با این کار گلدان مورد نظر توانایی اش برای تحمل وزن گیاه بیشتر می شود. همچنین دقت کنید، زمان عوض کردن آب گیاه، گلدان را نیز بشورید و تمیز کنید. تا از تشکیل شدن جلبک داخل گلدان جلوگیری کنید.

  • خاک گیاه بامبو

بهتر است این گیاه را داخل خاک قرار ندهید، زیرا باعث شور شدن خاک می شود. اگر خاک گیاه شور شود در نهایت باعث از بین رفتن گیاه می شود. همچنین بهتر است ابتدا این گیاه را در آب ریشه دار کنید، سپس آن را به خاک منتقل کنید. یا می توانید برای جلوگیری از به تاخیر افتادن رشد گیاه، آن را در داخل خاک ماسه قرار دهید. تا ریشه دار شود. بعد از ریشه دار شدن آن را به داخل خاک اصلی منتقل کنید.

بهترین خاک برای رشد این گیاه باید ترکیبی از خاک ماسه، خاک باغچه و پیت ماس باشد. دقت کنید خاک گیاه را با یک اسپری آب پاش با آب بدون کلر هر دو روز یک بار اسپری کنید و مرطوب نگه دارید. در فصل گرم گیاهتان را 2 تا 3 بار در هفته و در فصل سرد 7 تا 10 روز یک بار آبیاری کنید. قبل از آبیاری با انگشتتان سطح خاک را بررسی کنید، اگر مرطوب نبود گیاه را آبیاری کنید.

  • نور مناسب گیاه بامبو

گیاه بامبو برای رشد بهتر به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. اگر این گیاه در معرض نور مستقیم قرار بگیرد، لبه برگ های گیاه قهوه ای رنگ می شود و می سوزد. در نهایت گیاه از بین می رود.

  • دما مناسب گیاه بامبو

بهترین دما برای نگهداری گیاه بامبو 18 تا 35 درجه سانتی گراد می باشد. در فصل زمستان دقت کنید، که گیاه را در نزدیکی پنجره قرار ندهید. زیرا سوز سرما باعث کاهش رشد و از بین رفتن گیاه می شود.

  • کوددهی گیاه بامبو

این گیاه برای رشد بهتر به کوددهی مناسب نیاز دارد. اگر این گیاه را در آب نگهداری می کنید، بهتر است از کود مایع ماهی یک بار استفاده کنید. اگر گیاه بامبو را در خاک نگهداری می کنید، می توانید از کودهای محلول در آب و پودری استفاده کنید. فقط در کوددهی به گیاه بامبو دقت کنید، زیرا کود دادن بیش از حد باعث زرد شدن گیاه می شود.

  • تعویض گلدان

وقت عوض کردن گلدان بامبو زمانی است، که ریشه های گیاه نسبت به گلدانی که در آن قرار گرفته است بیش از حد بزرگ باشد. آن وقت باید گیاه را به گلدانی بزرگ تر منتقل کنید. دقت کنید موقع انتقال گیاه به گلدان جدید از سنگ و سنگ ریزه های جدید استفاده کنید.

  • هرس کردن گیاه بامبو

هرس کردن بخش مهمی در نگهداری از گیاه بامبو می باشد. زمانی که گیاه شما از شکل اصلی اش خارج و سنگین شد، بهتر است گیاهتان را هرس کنید. برای هرس کردن گیاهتان دقت کنید، که شاخه اصلی را نبرید. شاخه هایی را ببرید که از شاخه اصلی منشعب می شوند. همچنین قسمتی را که برش زدید پارافین بزنید، تا از ورود باکتری جلوگیری کند. ساقه را وقتی می خواهید برش بزنید، دقت کنید 3 الی 5 سانتی متر از آن باقی بماند. در آخر می توانید ساقه بریده شده را به جای دور انداختن، برای رشد گیاه جدید به عنوان قلمه استفاده کنید.

آیا گیاه بامبو سمی است؟

گیاه بامبو را دور از دسترس حیوانات خانگی قرار دهید، زیرا سمی می باشد. اگر توسط حیوانات خانگی خورده شود موجب دل درد، اسهال، گشاد شدن مردمک چشم و آبریزش دهان می شود.

گیاه بامبو در معرض چه آفاتی قرار می گیرد؟

گیاه بامبو در معرض آفاتی مانند شپشک ها، قارچ ها و کنه ها قرار می گیرند. برای از بین بردن این آفات بهتر است اون بخشی از گیاه را که آسیب دیده جدا کنید، ساقه و برگ های گیاه را خشک نگه دارید. در صورت حل نشدن موضوع گیاه را سمپاشی کنید. همچنین بهتر است جای نگهداری گیاه را نیز عوض کنید.

نتیجه گیری

در بالا به نحوه آبیاری گیاه بامبو و شرایط نگهداری اش به صورت کامل اشاره شده است. اگر شما قصد خرید این گیاه را دارید می توانید با خواندن مطالب بالا به صورت کامل با این گیاه و شرایط نگهداری اش آشنا شوید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *