انواع خاک گیاهان آپارتمانی
برای نگهداری گیاهان در خانه و یا آپارتمان باید نیازهای اساسی گیاه مثل انواع خاک گیاهان آپارتمانی را تامین کنید. یکی از نیازهای اساسی هر گیاه، خاک مناسب برای رشد و پرورش آن می باشد. خاک مناسب و مواد مغذی داخل خاک برای رشد گیاهان، باید متناسب با نوع گیاه باشد. اگر خاک گیاه مناسب باشد به رشد، تقویت ریشه، تامین آب مورد نیاز و تامین مواد مغذی گیاه کمک می کند. برای خرید آنلاین گل به صفحه اصلی فروشگاه پلنت لند تهران مراجعه کنید.
نکاتی برای خرید خاک گیاهان آپارتمانی
از نکاتی که باید برای خرید انواع خاک گیاهان آپارتمانی دقت کنید، این است، که خاک مورد نظر باید دارای زهکشی مناسب و بالایی باشد. برای بالا بودن زهکشی خاک بهتر است، در ترکیبات خاک حتما از پرلیت و یا ماسه استفاده شود. در سطر زیر به انواع خاک گیاهان آپارتمانی اشاره شده است، که شامل:
-
خاک برگ
یکی از خاک هایی که برای رشد گیاهان آپارتمانی از آن استفاده می شود، خاک برگ می باشد. این نوع خاک از تجزیه و پوسیده شدن برگ گیاهان و درختان به دست می آید. از این خاک معمولا به تنهایی استفاده نمی کنند، زیرا باعث سبک شدن خاک می شوند. پس بهتر است، در کنار این خاک از ترکیبات خاک باغچه و ورمی کمپوست نیز استفاده کنید، تا گیاه مورد با کمبود مواد مغذی روبه رو نشود.
-
خاک ماسه ای (خاک شنی)
از این نوع خاک نیز نباید به تنهایی برای گیاهان آپارتمانی استفاده کرد. زیرا این خاک به خاطر زهکشی بالا، نمی تواند آب را مدت زمان طولانی در خود نگه دارد. همچنین مواد مغذی مورد نیاز گیاه را هم به تنهایی نمی تواند تامین کند. پس در نتیجه بهتر است، که در کنار این نوع خاک از ترکیب پیت ماس، خاک باغچه و کوکوپیت هم استفاده کرد.
-
پیت ماس
نام دیگر این خاک تورب می باشد. از باقی مانده برگ های پوسیده، جلبک ها و خزه ای به نام اسفاگنوم تشکیل شده است. خاک پیت ماس به رنگ مشکی می باشد، همراه با دانه های درشت، که این دانه های درشت باعث بالا بودن زهکشی خاک می شود. می توانید این خاک را با ترکیبی از خاک باغچه و پرلیت ترکیب کنید و برای گیاهتان استفاده کنید.
اطلاعات مفید: قیمت بونسای
-
خاک رسی
این نوع خاک از ذرات رس تشکیل شده است، که میزان مواد معدنی آن مانند کلسیم و پتاسیم بالا است. میزان مواد آلی آن کم می باشد و زهکشی این نوع خاک پایین می باشد. بنابراین نباید، از این خاک به تنهایی استفاده کنید. بهتر است، در کنار خاک رسی از ترکیب اسید هیومیک استفاده کنید. ( اسید هیومیک مواد آلی گیاه را تامین می کند)
-
کوکوپیت
این نوع خاک از الیاف پوست درخت نارگیل تهیه می شود، که می تواند آب زیادی را جذب کند. ولی بهتر است بدانید، که این خاک را هم به تنهایی نمی توانید برای گیاهتان استفاده کنید، زیرا نمی تواند مواد مغذی مورد نیاز گیاه را تامین کند. این خاک را باید با ترکیبی از پرلیت، پیت ماس و خاک باغچه استفاده کنید.
-
پرلیت
این نوع خاک از نوعی سنگ معدنی (آتشفشانی) می باشد، که رنگ آن سفید و مواد مغذی مورد نیاز گیاه را نمی تواند تامین کند. بنابراین از این خاک هم نباید به تنهایی برای گیاهان آپارتمانی استفاده کرد. یکی از ویژگی های مهم خاک پرلیت این است، که آب را به صورت کامل جذب می کند و آرام آرام آن را در اختیار گیاه می گذارد.
-
ورمی کمپوست
ورمی کمپوست از ترکیب یک کود مغذی، نرم و بی بو تشکیل شده است، که رنگ آن قهوه ای می باشد. این نوع خاک دارای مواد مغذی مانند: روی، مس، منگنز و آهن است، که باعث رشد گیاه می شود و بهتر است با خاک های دیگر ترکیب شود.
-
خاک لومی
معمولا از این خاک برای گیاهانی استفاده می شود، که نیاز به آب کمتری دارند. ترکیب این نوع خاک از 50 درصد شن و ماسه، 40 درصد سیلت و 10 درصد خاک رس تشکیل شده است.
-
خزه اسفاگنوم
یکی دیگر از انواع خاک گیاهان آپارتمانی خزه اسفاگنوم یا همان خاک پیت ماس می باشد. برای گیاهانی استفاده می شود، که به نور زیادی نیاز دارند و ریشه آن ها ضخیم می باشد. این نوع خاک هم، باید به میزان کمی با خاک های دیگر ترکیب شود. این خاک 25 برابر وزن خودش می تواند، آب را درون خود جذب کند و به آرامی در اختیار گیاه قرار دهد.
-
هوموس
خاک هوموس از باقی مانده گیاهان و جانوران تشکیل می شود، رنگ این خاک قهوه ای مایل به سیاه است. باید آن را با خاک هایی که در بالا گفته شد، ترکیب کنید و برای خاک گلدان گیاهتان استفاده کنید.
-
خاک سیلتی
خاک سیلتی خاکی است، که بین خاک شنی و رسی می باشد. این خاک به دو صورت می باشد: اگر ذرات آن درشت باشد به آن خاک سیلتی شنی گفته می شود و اگر ذرات آن ریز باشد، خاک سیلتی رسی نامیده می شود. خاک سیلتی هم مانند، بقیه به تنهایی نباید مورد استفاده قرار بگیرد و باید با خاک های دیگر ترکیب شود.
-
کود حیوانی
کود حیوانی از پس مانده ها و فضولات مایع و جامد جانوران تشکیل می شود. از این کود برای گیاهان آپارتمانی به دلیل بوی بد معمولا استفاده نمی شود. اگر هم خواستید از این کود استفاده کنید بهتر است، که کود حیوانی پوسیده استفاده کنید، زیرا کود حیوانی تازه می تواند به گیاه آسیب بزند.
اطلاعات بیشتر: کاکتوس
نتیجه گیری
در بالا در مورد انواع خاک ها صحبت شد. همان طور که گفته شد، هیچ یک از خاک هایی که در بالا به آن ها اشاره شده است، را نمی توان به تنهایی برای گیاهان آپارتمانی استفاده کرد. بهترین ترکیب خاک برای گیاهان آپارتمانی ترکیب خاک پرلیت، پیت ماس، خاک برگ و خاک باغچه است. برای گیاهانی مانند کاکتوس و ساکولنت ها نیز ترکیب خاک ماسه، پیت ماس و خاک باغچه کاملا مناسب است.