مقالات

گیاهان آپارتمانی سمی

گیاهان آپارتمانی سمی

گیاهان آپارتمانی سمی

امروزه در همه خانه‌های آپارتمانی و ویلایی گل‌وگیاه‌های زیبایی جا خوش کرده‌اند. بعضی از آن‌ها به‌خاطر برگ‌های زیبایشان و برخی به‌خاطرداشتن گل‌های زیبا به خانه‌هایمان آورده شده‌اند. در این میان برخی از آن‌ها دارای خواص مفیدی برای محیط زندگی ما هستند و بالعکس برخی از آنها خطراتی مخصوصاً برای کودکان و حیوانات خانگی دارند.

به علت داشتن ترکیبات خطرناک عاملی محرک در حیوانات و انسان‌ها هستند که با لمس‌کردن، جوییدن و بلعیدن خطراتی چون مسمومیت، درد، اسهال، استفراغ، مرگ و … را به وجود می‌آورند. برخی از گیاهان آپارتمانی وجود دارند که خطرات آن‌ها بیش از مزایای آنهاست. در این مطلب از فروشگاه گل در تهران می‌خواهیم به معرفی برخی از این گیاهان آپارتمانی سمی و خطرناک بپردازیم پس همراهمان باشید.

لینک مفید: علت زرد شدن برگ سانسوریا

معرفی انواع گیاهان آپارتمانی سمی

گیاهان عضو جدانشدنی از دکوراسیون آپارتمان‌ها هستند، ولی این گیاهان دوست‌داشتنی آسیب‌های بسیاری را به انسان‌ها و حیوانات خانگی می‌توانند وارد کنند به همین دلیل؛ باید پیش از خرید، گیاهان آپارتمانی سمی را از گیاهان غیرسمی تشخیص دهید تا خطری خانه امن شما را تهدید نکند. در اینجا چند نمونه از این گیاهان را به شما معرفی می‌کنیم:

لینک مفید: دیش گاردن

1.      آنتوریوم

آنتوریوم گیاهی گل‌دار است، به همین دلیل در زمان نگهداری از این گیاه بهتر است نور کافی و مناسب را در نظر داشته باشید. نکته‌ای که باید در مورد این گیاه در نظر داشته باشید این است که آنتوریوم در مواردی بسیار استثنایی خاصیت کشندگی دارد، پس‌شرط احتیاط را هرگز فراموش نکنید.

علائم مسمومیت در انسان و حیوانات: علائم گوارشی، استفراغ، تورم، تاول و خارش

2.      لیلیوم

لیلیوم یکی از کاربردی‌ترین گل‌ها در زمینه گل‌آرایی است که زیبایی بسیار زیادی به دسته‌گل هدیه می‌دهند. نام دیگر لیلیوم، سوسن است که این گیاه رنگ‌های بسیار متنوعی هم دارد.

بهتر است به این نکته واقف باشید که اگر کودک زیر ۲ الی ۳ سال در خانه دارید به سراغ این گیاه نروید یا آن را در محلی دور از دسترس قرار دهید؛ زیرا خوردن این گیاه می‌تواند کشنده باشد.

  • علائم مسمومیت در انسان‌:سردرد، تاری دید، اختلال در معده و استفراغ
  • علائم مسمومیت در حیوانات:اختلال در کبد، کم حالی، عدم اشتها، حالت تهوع و استفراغ

لینک مفید: غبارپاشی گیاهان آپارتمانی

3.      گلیسین

این گیاه به‌صورت درختچه‌ای رشد می‌کند به همین دلیل برای نگهداری از این گیاه نیاز به فضای زیادی دارد؛ بنابراین بالکن، تراس، باغ، باغچه و … جزء محیط‌های مناسبی برای کاشت این گیاه است. گیاه گلیسین گونه‌ای بسیار مقاوم است به همین خاطر در فصل سرما این گیاه به مراقبت سختی نیاز ندارد.

 علائم مسمومیت در انسان و حیوانات: معده درد، استفراغ و اسهال

اگر در محیط زندگی خود از این گیاه نگهداری می‌کنید و یا در مسیر رفت‌وآمد شما گیاه گلیسین وجود دارد، بسیار مراقب کودکان و حیوانات خانگی خود باشید تا هرگز در معرض تماس با این گیاه نباشند.

لینک مفید: پرورش درختان نخل به عنوان گیاهان آپارتمانی

4.      اسپاتی فیلوم

برخی از گیاهان آپارتمانی سمی، همچون اسپاتی فیلوم نگهداری بسیار آسانی دارند و تنها با کمی اهمیت به گیاه می‌توانید به رشد و پرورش آن کمک شایانی کنید. اسپاتی فیلوم گیاهی رطوبت دوست است؛ به همین دلیل یک گیاه مناسب دستشویی تاریک است که با تصفیه‌کردن هوا می‌تواند فضا را پاک‌سازی کند.

  • علائم مسمومیت در انسان‌:استفراغ، اسهال، تورم لب و سوزش و سختی در صحبت‌کردن
  • علائم مسمومیت در حیوانات:نارسایی کلیه، اسهال، کم‌شدن اشتها، ازدست‌دادن آب بدن و ترشح بزاق بیش از حد

اسپاتی فیلوم گیاهی بسیار خطرناک و مرگ‌آور است، اگر در خانه یا محیط زندگی خود از حیوانات نگهداری می‌کنید یا فرزندی خردسال دارید بهتر است به سراغ اسپاتی فیلوم نروید یا آن را در محیط و محفظه شیشه‌ای نگهداری کنید تا هرگز در معرض تماس نباشند.

لینک مفید: حیوانات خانگی و گیاهان آپارتمانی

5.      سینگونیوم

سینگونیوم گیاهی بسیار معروف و پرطرف‌دار است این گیاه بسیار مقاومت بالایی دارد و برای افراد تازه‌کار و کسانی که توانایی زیادی در نگهداری از گیاهان را ندارد مناسب است. این گیاه به‌سرعت رشد کرده و خانه‌ای سبز را برایتان به ارمغان می‌آورد.

  • علائم مسمومیت در حیوانات و انسان:حالت تهوع، افزایش بزاق، التهابات پوستی، استفراغ و تورم دهان

این گل‌های سمی آپارتمانی بسیار خطرناک است به همین دلیل بهتر است در معرض تماس حیوانات و کودکان قرار ندهید؛ زیرا آسیب‌های زیادی وارد می‌شود و حتماً پس از تماس اگر علائم شدیدی را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.

لینک مفید: گیاهان آپارتمانی مناسب برای اتاقهای تاریک

6.      خرزهره

گل مرگ چیست؟ خرزهره، خطرناک‌ترین گیاه گل‌دار است که می‌توان از آن به‌عنوان یک سلاح استفاده کرد! خرزهره گیاهی بسیار سمی است و به‌عنوان گل مرگ شناخته می‌شود و فرقی نمی‌کند که یک انسان بالغ این گیاه را بخورد یا یک کودک خردسال درهرصورت باعث مسمومیت شدید و حتی مرگ می‌شود.

خرزهره جزء گیاهان سمی خطرناک برای انسان، حیوانات و حتی دام‌ها است. حتی اگر برگ‌های سوخته این گل سمی کشنده را بو کنید و یا از شهد گیاه استفاده کنید خطرات زیادی شما را تهدید می‌کنند. علائم و نشانه‌های مسمومیت از طریق گیاه خرزهره بسیار زیاد و طولانی است و بخش‌های مختلفی از بدن را در گیر خود می‌کند.

لینک مفید: علت زرد شدن برگهای زاموفیلیا

7.      پاپیتال

پاپیتال جزء گیاهان دارویی سمی است این گیاه باتوجه‌به این فواید درمانی بسیاری که دارد، گیاهی سمی است. پاپیتال یا همان گیاه عشقه جزء گیاه‌های سمی خانگی است که باعث مسمومیت حیوانات و انسان‌ها می‌شود. اما خطر این گیاه برای حیوانات بسیار بیشتر از انسان‌ها است.

  • علائم مسمومیت در انسان‌:قرمزی پوست، خارش، تب و اختلال در تنفس
  • علائم مسمومیت در حیوانات:استفراغ، اسهال، تورم زبان و دهان و سوزش گلو

اگر حیوانات یا انسان‌ها با این گیاه تماس پیدا کنند، باعث بروز علائمی می‌شود که چندان خوشایند نیست؛ اما خطراتی که این گیاه برای حیوانات دارد بسیار بیشتر از خطر برای انسان است؛ به همین دلیل تلاش کنید تا در دسترس حیوانات این گیاه را قرار ندهید. اگر حیوان خانگی شما با این گل‌های سمی آپارتمانی در تماس بود بهتر است آن را به نزد پزشک معالج ببرید.

8.      دیفن‌باخیا

دیفن‌باخیا از گیاهان بسیار قدیمی است و یار دیرین خانه و باغچه ایرانی‌ها است. اما نکته‌ای که باید در مورد دیفن‌باخیا در نظر داشته باشید، سمی بودن آن است. این گیاه را با نام عصای بی‌عقلی هم می‌شناسند؛ زیرا در صورت خوردن آن ممکن است تکلم افراد خردسال دچار آسیب شدید شود. دیفن‌باخیا، جزء گیاهان آپارتمانی سمی ایران است که هم برای انسان و هم حیوانات آسیب‌زا است.

  • علائم مسمومیت در حیوانات و انسان‌ها:تورم گلو و لب، بی‌حسی و ترشح بزاق و احساس سوزش

علائم مسمومیت این گل سمی آپارتمانی در حیوان و انسان یکسان است، البته بهتر است هرگز این گیاه را در اطراف و نزدیکی حیوانات خانگی نگهداری نکنید، زیرا بسیار برای حیوانات و انسان‌ها آسیب‌زا و کشنده است. در صورت بروز همچون مشکلاتی بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا در صورت شدت مسمومیت معده بیمار را شستشو دهد.

لینک مفید: خواص گیاه پنج انگشت

9.      کالادیوم

کالادیوم را به نام بال فرشته می‌شناسند و دلیل این لقب برگ‌های قلبی شکل و زیبا است. کالادیوم از گیاهان آپارتمانی ایت که در برابر کم‌نوری مقاوم است به همین خاطر برای ساختمان‌های با نور کم بسیار مناسب و کاربردی است. کالادیوم جزء گیاهان آپارتمانی سمی است که هم برای انسان‌ها و هم برای حیوانات خطرناک است.

  • علائم مسمومیت در حیوانات:تهوع، لرزش، استفراغ، توهم و گیجی
  • علائم مسمومیت در انسان‌:تورم در دهان، سوزش، سختی در نفس کشیدن و گفتار

پس از تماس این گیاه با دست و نواحی از بدن بهتر است که آن قسمت را به‌خوبی با آب ولرم بشورید و اجازه دهید تا خشک شوید.

لینک مفید: روش نگهداری بنت قنسول

10. فیلودندرون

فیلودندرون با برگ‌های قلبی، کانون عشق خانه شما است، اما شما با گیاهی سمی و خطرناک سروکار دارید. بهتر است در زمان مراقبت و نگهداری از این گل‌های آپارتمانی سمی مراقب حیوانات خانگی و به‌خصوص کودکان زیر ۷ سال باشید. زیرا خوردن این گیاه توسط این کودکان خطر مرگ را به همراه دارد.

فیلودندرون جزء گیاهان سمی برای انسان و حیوانات است که بهتر است در معرض تماس نباشد و یا در محلی نگهداری شود که حیوانات بازیگوش خانه شما، وسوسه به خوردن گیاه نشوند.

  • علائم مسمومیت در حیوانات:درد، تشنج و تورم
  • علائم مسمومیت در انسان‌:اسهال، تهوع، تورم، سوزش، مشکلات گوارش و مرگ

اگر در محیطی قرار گرفتید که به‌صورت ناگهانی کسی فیلودندرون را بلعید، دست‌وپای خود را گم نکنید، اول با یک‌ پارچه تمیز بقایای گیاه را از اطراف صورت یا بدن فرد یا حیوان مسموم شده جمع کرده و در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه نمایید. گیاه انجیر چسب هم مانند فیلودندرون یک گیاه آویزی است که یک گیاه سمی به حساب می آید.

لینک مفید: شرایط نگهداری گیاه بابا آدم

11. انواع پتوس

پتوس، جزء گیاهان تصفیه‌کننده هوا است که با حضور در هر محیطی می‌تواند فضا را از شر آلودگی‌ها پاک‌سازی کند. پتوس گیاهی رونده است به همین دلیل تأثیر بسیار زیادی در دیزاین و دکوراسیون خانه دارد. پتوس جزء گیاهان آپارتمانی سمی برای حیوانات خانگی است، درجه مسمومیت این گیاه برای انسان بسیار کمتر از حیوانات است. اما حتماً از کودکان دلبند خود مراقبت کنید.

  • علائم مسمومیت در حیوانات:سوزش، تنگی نفس، مشکلات معده و مرگ
  • علائم مسمومیت در انسان‌:استفراغ، اسهال، تورم گلو و لب و زبان

بهتر است این نکته را آویزه گوش خود کنید، اگر از کودکان خردسال در خانه خود نگهداری می‌کنید، بهتر است به سراغ این گل‌های سمی آپارتمانی نروید یا آن را در محلی قرار دهید که کودک شما به‌هیچ‌عنوان با آن تماس نداشته باشد. حال اگر متوجه مسمومیت کودک یا حیوان خانگی خود شدید؛ بهتر است هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

لینک مرتبط: معرفی انواع گیاه پتوس

لینک مفید: انواع گیاهان گوشتخوار

12. گیاه کالانکوئه

کالانکوئه یا کالانکوا یک گیاه آپارتمانی محبوب است زیرا به خشکی مقاوم است و رشد آن آسان است و زمانی که در نور ایده آل خود نگهداری شود، ممکن است یک هفته در میان به آب نیاز داشته باشد. در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری، می توان آن را در فضای باز به عنوان یک گیاه چند ساله پرورش داد. در آب و هوای سردتر، معمولاً به عنوان یک گیاه سرپوشیده رشد می کند.  توجه به این نکته مهم است که تمام قسمت های گیاه کالانکوئه هم برای سگ و هم برای گربه سمی است. بنابراین اگر موجودات زنده در خانه دارید بسیار احتیاط کنید.

برخی گیاهان غیرسمی مناسب برای خانه‌هایی که کودک یا حیوان خانگی دارند.

اگر به دنبال گیاهی با برگ‌های بزرگ هستید، ممکن است گیاه برگ عبایی دلخواه شما باشد. اگرچه برگ‌های آن به پهنی یا جذابیت دیفن‌باخیا نیست، اما برگ‌های گیاه برگ عبایی بلند است. بعلاوه نگهداری این گیاه راحت است و نیاز به آب و نور زیاد ندارد.

  • قاشقی ابلق
  • مارانتا لوکونورا
  • نخل آرکا
  • نخل سالن
  • پیچک سوئدی
  • بنفشه آفریقایی
  • ارکیده شاپرکی
  • ژربرا جامزونی

لینک مفید: نحوه نگهداری گیاه یشم

نکاتی در مورد نگهداری از گیاهان آپارتمانی سمی

  • بیشتر این گیاهان را می‌توان به‌صورت آویزی از سقف یا پرده آویزان کرد. این روش از خطر مسمومیت کودک یا حیوان خانگی‌تان می‌کاهد.
  • برخی از گیاهان سمی ذکر شده با گروهی از گیاهان آپارتمانی بی‌خطر شباهت‌های ظاهری دارند. پس به‌جای نگهداری از گیاهان سمی از گیاهان غیرسمی که شبیه به آن‌ها است می‌توان استفاده نمود.
  • جهت دورنگه داشتن گیاهان آپارتمانی سمی خوب است آن‌ها را در یک جای بسته شیشه‌ای نگه دارید.
  • تا بزرگ‌شدن فرزندانتان بهتر است از خرید و نگهداری گیاهان آپارتمانی سمی پرهیز کنید.

روش‌های پیشگیری و درمان گیاهان آپارتمانی سمی

ممکن است به گیاهان سمی علاقه داشته باشید، اما در خانه از کودک و یا حیوانات خانگی نیز نگهداری می‌کنید، روش‌های پیشگیری وجود دارد که مانع از بروز برخی از اتفاقات می‌شود؛ به همین دلیل بهتر است شرایطی را مهیا کنید که اتفاق ناخوشایندی نیفتد:

  • اگر از حیوانات خانگی یا فرزندان خردسال خود مراقبت می‌کنید تا جایی که امکان دارد تلاش کنید تا از گیاهان سمی در خانه‌نگهداری نکنید.
  • گیاهان سمی را در سطحی بالاتر از دسترس نگهداری کنید تا در تماس با دیگران نباشد.
  • حتماً در زمان رسیدگی به گیاهان از دستکش استفاده کنید و بلافاصله شاخه و برگ‌های هرس شده را از خانه خارج کنید.
  • به‌این‌علت که تمام گیاهان سمی را نمی‌شناسید؛ بهتر از در فضاهای باز از تماس با گیاهان خودداری کنید و این اجازه را به کودکان خود نیز ندهید.
  • اگر کودک خردسال یا حیوانات خانگی شما با گیاهان سمی مسموم شدند، در مرحله اول باید به خود مسلط باشید و دست‌وپای خود را گم نکنید؛ زیرا با استرس و نگرانی فقط اوضاع را از چیزی که هست سخت‌تر می‌کنید
  • ابتدا گیاه، برگ، شیر آب سمی و هر چیزی که باعث بروز حساسیت و مسمومیت شد را دور کنید.
  • با کمک پارچه‌ای تمیز نواحی که در معرض تماس با گیاه بود را تمیز کنید.
  • اگر آسیب گوارشی به حیوان یا کودک شما وارد شده می‌توانید با نوشیدن آب و شیر، درمان را آغاز کنید.

برای بهبودی کامل حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا در صورت نیاز معده شخص مسموم شده را شستشو دهند.

لینک مفید: نگهداری گیاه سرخس نر

جمع‌بندی

بسیاری از گیاهان آپارتمانی سمی هستند، اما بهتر است آن‌ها را به‌خوبی بشناسید تا در زمان نگهداری از این گیاهان دچار مشکل نشوید و نگهداری از گیاهان برای شما یک تهدید نباشد. به همین دلیل دوراه در مقابل شما است، روش اول یا گیاهان سمی را نگهداری نکنید و سراغ گیاهان جایگزین آن بروید و یا در محیط یا محفظه‌ای شیشه‌ای از این گیاهان نگهداری کنید.

با دادن امتیاز، ما را ارائه خدمات بهتر یاری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *