مقالات

گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم)

گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم)

گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم)

اگر شما جزء افرادی هستید، که به نگهداری گل و گیاه در محیط خانه علاقه دارید، ولی با کمبود نور مواجه هستید. می توانید گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم) را خریداری کنید. در این مقاله به معرفی گیاهان آپارتمانی سایه دوست اشاره شده است. شما می توانید با خواندن این مقاله با انواع آن آشنا شوید.

منظور از گیاهان آپارتمانی سایه دوست چیست؟

منظور از گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم) این است، که برای رشد نیاز به نور غیر مستقیم و کم دارند. بهتر است بدانید، که همه گیاهان برای رشد، فتوسنتز و تولید فولیکول نیاز به دریافت نور دارند. حتی اگر به مقدار کم، به صورت غیر مستقیم و یا مصنوعی باشد. گیاهان سایه دوست را نباید زیاد آبیاری کنید. زیرا به دلیل دریافت نور کم، تبخیر سطحی و رشد آن ها کم می باشد. آبیاری زیاد باعث باقی ماندن طولانی مدت آب در گلدان می شود. در نهایت ریشه گیاه آسیب می بیند.

معرفی انواع گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم)

در سطر زیر به 14 نوع از گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم) اشاره شده است:

  • گیاه پیچک

یکی از گیاهان آپارتمانی سایه دوست، پیچک می باشد. این گیاه برای رشد می تواند در محیطی قرار بگیرد، که نور کم و متوسطی در آن جا وجود دارد. زمانی این گیاه را آبیاری کنید، که خاک آن تا عمق دو سانتی متر خشک شده باشد.

  • برگ عبایی

نام علمی گیاه برگ عبایی (Aspidistra Elatior) می باشد. ترجیح این گیاه قرار گرفتن در محیطی پرنور است. اما می تواند در محیطی، که فاقد نور و یا نور کم می باشد، دوام بیاورد. همچنین یکی دیگر از ویژگی های خوب این گیاه این است، که به آبیاری منظم حساس نیست. گیاه برگ عبایی رشد کم و کندی دارد. در بهترین حالت رشد خود اندازه اش، به 60 سانتی متر می رسد.

  • گیاه سانسوریا

یکی دیگر از گیاهانی که نسبت به نور کم مقاوم می باشد، گیاه سانسوریا است. نام علمی این گیاه (Sansevieria Trifasciata) می باشد. این گیاه نسبت به نور کم و غیرمستقیم مقاوم است. رنگ برگ های این گیاه به رنگ سبز تیره می باشد و طول آن ها به 90 سانتی متر هم می رسد. زمانی این گیاه را آبیاری کنید، که خاک آن کاملا خشک شده باشد. همچنین گیاه سانسوریا رشد آهسته ای دارد.

  • گیاه گندمی یا عنکبوتی

گیاه گندمی یا عنکبوتی یکی دیگر از گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم می باشد. زمانی که رسیدگی به این گیاه بالا باشد، برگ های آن به صورت قوس مانند و به سمت بالا رشد می کند. در نزدیکی خوشه های آویزان این گیاه، گل های کوچک و سفید رنگی ظاهر می شود.

  • گیاه کالاتیا

نام علمی این گیاه (Calathea Triostar) است. ظاهر این گیاه دارای برگ های رنگارنگی می باشد. این گیاه در نور کم و متوسط می تواند به خوبی رشد کند. برای این که بتواند رشد بهتری داشته باشد، نیاز به رطوبت ثابتی دارد.

  • انجیر چسب

نام علمی این گیاه (Ficus Pumila) می باشد. برای رشد نیاز به نور کم و متوسطی دارد. انجیر چسب یه گیاه خزنده است، که دارای شاخ و برگی سفت و به رنگ سبز تیره می باشد. این گیاه دارای رشد کم و کندی است. زمانی این گیاه را آبیاری کنید، که سطح آن خشک شده باشد.

  • فیلودندرون اسکاندنس

یکی دیگر از گیاهان مقاوم به نور کم فیلودندرون اسکاندنس می باشد. این گیاه دارای دو نوع درختچه ای و پیچی است. زمانی این گیاه را آبیاری کنید، که کمی خشک شده باشد. همچنین بهتر است، که سطح خاک را مرطوب نگه دارید.

  • گیاه پیرومیا

یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی که نسبت به نور کم مقاوم می باشد، گیاه پیرومیا است. شاخ و برگ های این گیاه ضخیم می باشد. بهتر است بدانید، که در بهترین حالت رشد، بلندی این گیاه به 6 اینچ می رسد. برای این که بخواهید رطوبت گیاه پیرومیا را حفظ کنید، باید روی برگ های آن را اسپری کنید.

  • گیاه برگ انجیری

 گیاه برگ انجیری در انگلیسی به پنیر سوئیسی معروف می باشد. زیرا روی برگ های آن سوراخ های متعددی وجود دارد. این گیاه نسبت به نور کم و سایه مقاوم می باشد. همچنین رشد سریعی دارد.

  • آگلونما

یکی از گیاهان زیبا و جذاب که طرفداران زیادی دارد، آگلونما است. این گیاه نسبت به هوا سرد حساس می باشد. بنابراین بهتر است، آن را محیطی گرم و مرطوب نگهداری کنید. گونه ای از گیاهان آگلونما که دارای برگ هایی به رنگ تیره می باشند، نسبت به نور کم و غیر مستقیم مقاوم هستند. اما گونه ای که دارای برگ هایی به رنگ سبز روشن هستند، به نور بیشتری برای رشد نیاز دارند.

  • اسپاتی فیلوم

یکی دیگر از گیاهان مقاوم به نور کم و غیرمستقیم خورشید، اسپاتی فیلوم می باشد. این گیاه در تصفیه کردن هوا محیط نیز تاثیر زیادی دارد. اگر این گیاه در معرض نور زیاد خورشید قرار بگیرد، برگ هایش به رنگ زرد در می آید. اسپاتی فیلوم نسبت به سرما حساس است. همچنین نیاز به آبیاری کمی دارد. بهتر است برگ های اسپاتی فیلوم را در فصل تابستان با آب مقطر اسپری کنید، تا رشد بهتری داشته باشد.

  • گیاه دراسنا پرچمی

گیاه دراسنا پرچمی برای رشد به نور غیر مستقیم و کم خورشید نیاز دارد. همچنین این گیاه برای رشد به آبیاری کمی نیاز دارد.

  • گیاه برگ قاشقی

یکی دیگر از گیاهان مقاوم به نور کم، گیاه برگ قاشقی می باشد. این گیاه دارای برگ های قلبی شکل و گوشتی است. در محیط سایه مقاوم می باشد. زمانی این گیاه را آبیاری کنید، که سطح خاک گلدان آن خشک شده باشد. اگر آبیاری به این گیاه زیاد باشد، دچار پوسیدگی می شود.

  • گیاه اکسالیس

یکی دیگر از گیاهان مقاوم به نور کم، گیاه اکسالیس می باشد. این گیاه دارای برگ هایی به رنگ بنفش است. این گیاه به دلیل ظاهر زیبا خود طرفداران زیادی دارد. اکسالیس برای رشد به نور کم و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد.

نتیجه گیری  

در این مقاله به گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم) اشاره شده است. اگر شما قصد خرید و نگهداری گیاه در محیط منزل را دارید، ولی با کمبود نور مواجه هستید. می توانید با خواندن مقاله بالا با انواع گیاهان آپارتمانی سایه دوست آشنا شوید. 

4/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *