مقالات

همه چیز درباره گیاه برگ بیدی

همه چیز درباره گیاه برگ بیدی

همه چیز درباره گیاه برگ بیدی

گیاه برگ بیدی به دلیل داشتن ظاهری زیبا و نگهداری آسان طرفداران زیادی دارد. در سطر زیر به همه چیز درباره گیاه برگ بیدی اشاره شده است. بهتر است بدانید، که سرعت رشد این گیاه بالا می باشد. اگر در شرایط مناسب قرار بگیرد، هر هفته یک اینچ رشد می کند. به همین دلیل به این گیاه، گیاه یک اینچی هم می گویند. همچنین در تصفیه کردن هوا محیط نیز تاثیر دارد.

گیاه برگ بیدی چیست؟

نام علمی گیاه برگ بیدی Tradescantia Albiflora و Tradescantia Fluminensis Quadricolour می باشد. اما بیشتر به این گیاه Spiderwort می گویند. از خانواده Commelinaceae است. گیاه برگ بیدی بومی آفریقا جنوبی می باشد. همچنین دارای 60 گونه مختلف است. گونه های علفی این گیاه را بیشتر به عنوان یک گیاه آپارتمانی نگهداری می کنند. برگ های این گیاه تخم مرغی شکل و پهن می باشد. که رنگ برگ های آن در بیشتر گونه ها سبز روشن با نوار سفید یا کرم رنگ است. گیاه برگ بیدی برای گلدان های آویزی بسیار مناسب می باشد.

شما می توانید گیاهان برگ بیدی را ابتدا در آب نگهداری کنید. پس از رشد کردن و ریشه دادن آن را به خاک منتقل کنید. تا بتوانند مواد مغذی و مورد نیاز خود را از خاک تامین کنند. این گیاه می تواند در تمام سال گل بدهد. گل های آن بیشتر به رنگ صورتی، بنفش و سفید است. همچنین بهتر است بدانید، که این گیاه برای کودکان و حیوانات خانگی سمی می باشد. اگر خورده شود، باعث حالت تهوع، اسهال و…. می شود.

انواع گیاهان برگ بیدی

همان طور که در بالا گفته شد، گیاهان برگ بیدی دارای 60 گونه مختلف می باشند، که در سطر زیر به چند مورد از آن ها اشاره شده است:

  • زبرینا پندولا (Zebrina Pendula)

یکی از گونه های پرطرفدار گیاه برگ بیدی، زبرینا پندولا می باشد. این گونه دارای ساقه های گوشتی و ضخیم می باشد. همچنین دارای برگ هایی به رنگ سبز روشن تا بنفش می باشند. روی این برگ ها دو نوار نقره ای رنگ وجود دارد. گل های این گونه به رنگ صورتی است.

  • کالیسیا (Callisia)

یکی دیگر از گونه های جذاب گیاه برگ بیدی کالیسیا می باشد. این گونه ها برگ هایی به رنگ صورتی یا سبز دارند. همچنین دارای گل هایی به رنگ سفید می باشند.

  • آلبی فلورا (Tradescantia Albiflora)

آلبی فلورا دارای برگ هایی به رنگ سبز روشن می باشند. روی این برگ ها رگه های کرم و سفید رنگی وجود دارد. گل های این گونه به رنگ سفید است.

  • فلومی ننسیس (Tradescantia Fluminesis)

فلومی ننسیس دارای برگ هایی به رنگ سبز می باشد. روی این برگ ها رگه هایی به رنگ کرم و سفید مشاهده می شود. در زیر برگ ها و حاشیه برگ های این گونه، رنگ قرمز مشاهده می شود. گل های آن به رنگ سفید می باشد.

  • ولوتینا (Tradescantia velutina)

یکی دیگر از گونه های جذاب گیاه برگ بیدی، ولوتینا می باشد. این گونه دارای برگ هایی به رنگ سبز کم رنگ می باشد. گل های این گونه صورتی رنگ است.

  • پالیدیا (Tradescantia Pallida)

یکی دیگر از گونه های جذاب و پرطرفدار گیاه برگ بیدی، پالیدیا می باشد. این گونه دارای برگ هایی به رنگ سبز، ارغوانی و قرمز می باشند. همچنین گل هایی به رنگ سفید، ارغوانی و صورتی دارند.

  • اسپاتکا (Tradescantia Spathacea)

این گونه دارای برگ هایی به رنگ سبز می باشند. روی برگ های آن رگه های ارغوانی رنگی وجود دارد و زیر برگ های آن رنگ بنفش مشاهده می شود. دارای گل هایی به رنگ سفید هستند. 

  • واریه گاتا (Blossfeldiana Variegate)

این گونه دارای ساقه هایی پرزدار می باشد. برگ های این گونه به رنگ کرم است. روی این برگ ها حاشیه هایی سبز رنگ مشاهده می شود. قسمت زیرین برگ ها ارغوانی رنگ است.

شرایط نگهداری گیاه برگ بیدی

در سطر زیر به شرایط نگهداری گیاه برگ بیدی اشاره شده است، که شامل:

  • آبیاری

گیاه برگ بیدی را باید زمانی آبیاری کنید، که تا عمق 2 الی 3 سانتی متری سطح آن خشک شده باشد. این گیاه برای اینکه بتواند رشد بهتری داشته باشد، به خاک مرطوب نیاز دارد. فقط دقت کنید خاک گیاه غرقاب از آب نباشد. در فصل تابستان گیاه به هفته ای دو یا سه بار آبیاری نیاز دارد. در فصل زمستان این میزان را کاهش دهید. حتما بعد از آبیاری دقت کنید آب در ظرف زیر گلدان جمع نشود. زیرا ساقه گیاه چروک می شود. همچنین باعث ریزش برگ های گیاه می شود.

اگر از این گیاه به عنوان یک گیاه آویزی استفاده می کنید، نیاز آن به آبیاری بیشتر می باشد. زیرا ارتفاع بیشتر می شود، بنابراین دما نیز افزایش پیدا می کند.

  • نور

گیاه برگ بیدی برای رشد به نور کافی و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. اگر گیاه در معرض نور مستقیم و زیاد خورشید قرار بگیرد، برگ هایش می سوزد. عدم دریافت نور کافی نیز باعث می شود، که طرح هایی که روی برگ هایش وجود دارد به مرور زمان کم رنگ شود. در نهایت از بین برود.

  • دما و رطوبت

بهترین دما برای همه گونه های گیاه برگ بیدی 18 الی 23 درجه سانتی گراد می باشد. این گیاهان حتی می توانند در دما بالاتر نیز رشد کنند. همچنین بهتر است بدانید، که اگر دما محیط به کمتر از 10 درجه سانتی گراد برسد برگ های گیاه آسیب می بیند و از بین می رود. همچنین شما می توانید گیاه را در فصل تابستان در بالکن یا پشت پنجره قرار دهید. ولی در فصل زمستان حتما گیاه را در داخل خانه نگهداری کنید.

این گیاه می تواند در  رطوبت معمولی اتاق رشد کند. ولی برای این که گیاه بتواند به خوبی رشد کند، باید رطوبت بالا 70 درصد را برایش فراهم کنید. برای اینکه بخواهید رطوبت گیاه را تامین کنید، می توانید از دستگاه بخور سرد استفاده کنید. یا  در اطراف گیاه جزیره بسازید. همچنین می توانید آب را بجوشانید و بگذارید خنک شود. سپس در فاصله 40 سانتی متری روی گیاه اسپری کنید.

همچنین بهتر است بدانید، که بالا بودن بیش از حد دما و رطوبت هوا، باعث خم شدن این گیاه و ریزش برگ های آن می شود. همچنین دما بالا باعث می شود، که برگ های گیاه برگ بیدی به سمت بالا لوله شوند.

  • خاک

بهترین خاک برای رشد گیاه برگ بیدی، خاک سبک با زهکشی بالا می باشد. زیرا خاک سنگین باعث می شود، که آب در اطراف گیاه مدت طولانی باقی بماند. در نهایت باعث پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه می شود. شما می توانید از مخلوط خاک ماسه، خاک برگ و خاک باغچه برای گیاهتان استفاده کنید. همچنین می توانید از خاک های آماده ای که در ترکیب آن ها کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس و خاک برگ وجود دارد، نیز استفاده کنید.

همچنین بهتر است بدانید، که اگر گلدان گیاه یا خاک آن را عوض کردید اولین آبیاری را با ضدعفونی کننده خاک و یا قارچ کش انجام دهید.

  • کوددهی

اگر از خاکی غنی و مناسب برای گیاه استفاده کنید، نیاز به کوددهی زیادی ندارد. ولی با این حال می توانید هر دو ماه یک بار از کود محلول در آب برای تقویت و رشد بهتر گیاه استفاده کنید. کوددهی زیاد به گیاه باعث می شود، که طرح های روی برگ گیاه از بین برود. همچنین باعث قهوه ای شدن برگ های گیاه و آسیب رسیدن به ریشه گیاه نیز می شود. دقت کنید قبل از کوددهی حتما خاک را آبیاری کنید.

  • هرس کردن

گیاه برگ بیدی به خاطر اینکه رشد سریعی دارد، به هرس کردن نیاز دارد. بنابراین می توانید ساقه ها را از محل رشد ببرید. در هر بار هرس کردن سعی کنید، که حدود 25 درصد از شاخه و برگ های گیاه را به کمک کاتر و یا قیچی ببرید.

  • تعویض گلدان

گیاه برگ بیدی مانند گیاهان دیگر، زمانی به تعویض گلدان نیاز دارد، که ریشه گیاه از زیر گلدان خارج شده باشد. در همچین حالتی گیاه نیاز دارد، تا در یک گلدان سایز بزرگتر قرار بگیرد. همچنین زمانی که تمامی شرایط نگهداری از گیاه را رعایت کرید، ولی گیاه رشد کافی نداشت. باید گلدان آن را عوض کنید.

نحوه تکثیر گیاه برگ بیدی

یکی از موارد مهم در مقاله همه چیز درباره گیاه برگ بیدی، نحوه تکثیر این گیاه می باشد. در سطر زیر به نحوه تکثیر گیاه برگ بیدی اشاره شده است، که شامل:

  • قلمه

شما می توانید قسمت رویشی گیاه، که شامل برگ، ساقه، ریشه و جوانه برگ می باشد، را از گیاه مادر جدا کنید. سپس بعد از جدا کردن می توانید آن را در خاک بکارید. همچنین می توانید آن را در آب ریشه دار کنید، سپس در خاک بکارید.

  • تقسیم بوته

یکی دیگر از راه های تکثیر گیاه برگ بیدی، تقسیم بوته می باشد. در این روش باید گیاه مادر را از خاک بیرون بیاورید. سپس بوته های ریشه دار را از گیاه مادر جدا کنید. بعد از جدا کردن آن را در یک گلدان جدید بکارید.

آفات گیاه برگ بیدی

گیاه برگ بیدی بیشتر مورد هجوم و حمله آفاتی مانند: شپشک، کنه تارعنکبوتی و حشرات سبز رنگ قرار می گیرد. برای از بین بردن آفات می توانید به کمک یک دستمال پارچه ای و مرطوب، نقاطی را که مورد حمله قرار گرفته است، پاک کرده و تمیز کنید. همچنین می توانید گیاه را سمپاشی کنید.

نتیجه گیری

در بالا به همه چیز درباره گیاه برگ بیدی اشاره شده است. اگر قصد خرید این گیاه را دارید، شما می توانید با خواندن مطالب بالا با این گیاه و روش های نگهداری از آن آشنا شوید. 

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *