مقالات

نگهداری گیاه کالاتیا

نگهداری گیاه کالاتیا

راهنمای کامل نگهداری گیاه کالاتیا

نگهداری گیاه کالاتیا (Calathea)، اصلا سخت نیست، کالاتیا بخشی از خانواده گیاهان معروف Marantaceae هستند. همچنین گونه ای از گیاهان گلدار مناطق گرمسیری مانند: آفریقا، آمریکای مرکزی وجنوبی می باشد. کالاتیا به نام های گیاه عابد، گیاه سبدی، کالاته آ و گیاه دعا نیز معروف است. علت این که به آن گیاه دعا می گویند، به خاطر این است، که برگ های خود را در شب بالا می برد و در روز مطابق با ریتم شبانه روزی پایین می آورد. گیاه کالاتیا دارای برگ های پهنی می باشد.

انواع گیاه کالاتیا

بیشتر از 300 گونه کالاتیا در طبیعت یافت می شود. رایج ترین آن ها که به عنوان گیاهان آپارتمانی دیده می شوند، شامل موارد زیر است:

  • گورخری ( Calathea Zebrina ): یکی از رایج ترین نوع گیاه کالاتیا، کالاتیا گورخری است، که روی برگ های آن نوار سبز رنگی وجود دارد و سطح زیرین آن به رنگ بنفش پررنگ است.
  • اورناتا (Calathea Ornata): این نوع کالاتیا دارای برگ های سبز تیره با راه راه های صورتی می باشد.
  • لانسیفولیا (Calathea Lancifolia): در این نوع کالاتیا برگ ها به رنگ سبز روشن هستند با لبه های سبز تیره و سطح زیرین برگ به رنگ بنفش می باشد. برگ های این گونه موج دار است.
  • اوربیفولیا ( Calathea Orbifolia): کالاتیا اوربیفولیا دارای برگ های گردی است، که روی آن نوار کرمی و سبز روشن وجود دارد.
  • ( roseopicta ): نام دیگر این کالاتیا Corona یا Rose Calathea است. دارای برگ هایی به رنگ سبز تیره است، که رگه های صورتی و کرم رنگ روی آن دیده می شود.
  • ماکویانا ( Calathea Makoyana ): به گیاه کالاتیا ماکویانا، گیاه طاووس هم گفته می شود، که برگ های آن بیضی شکل است، که قسمت بالایی برگ به رنگ سبز تیره، سفید و قسمت زیرین آن به رنگ ارغوانی است.
  • Calathea Warscewiczii: روی برگ های این نوع کالاتیا نوارهای سبز روشن وجود دارد و قسمت زیرین آن بنفش رنگ است.

نحوه نگهداری کالاتیا

در سطر زیر به شرایط نگهداری مناسب گیاه کالاتیا اشاره شده است، که شامل:

  • نور

گیاه کالاتیا برای رشد به 6 تا 8 ساعت نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد و مواظب باشید این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا باعث سوختن برگ هایش می شود.

  • آبیاری

برای آبیاری گیاه کالاتیا باید از آب بدون املاح استفاده کنید. پس بهتر است آب را بجوشانید و 24 ساعت در محیط قرار دهید، تا هم دمای محیط شود. سطح خاک این گیاه همیشه باید مرطوب باشد و نباید خشک شود. خشک شدن لبه های برگ گیاه کالاتیا نشانه کم آبی می باشد. نکته دیگری که باید به آن دقت کنید این است، که افراط و تفریط در آبیاری گیاه باعث زرد و قهوه ای شدن لبه های برگ گیاه می شود.

  • دما

همان طور که در بالا گفته شد، گیاه کالاتیا بومی مناطق گرمسیری می باشد. به همین دلیل سرما را دوست ندارند و نمی توانند دمای کمتر از 15 درجه سانتی گراد را تحمل کنند. بهترین دما برای رشد این گیاه 18 تا 25 درجه سانتی گراد است. اگر گیاه را در دمایی بالاتر یا پایین تر از این مقداری که گفته شد نگهداری کنید، باعث آسیب دیدن گیاهتان می شود. هوای بیش از حد سرد و خشک باعث می شود، برگ های گیاه شروع به ریزش کند.

  • خاک

بهتر است از خاک های آماده که دارای پرلیت و کوکوپیت می باشد، برای این گیاه استفاده کنید. زیرا این نوع خاک رطوبت را در خود ذخیره می کند و در طول روز رطوبت گیاه را تامین می کند. دقت کنید، که خاک این گیاه باید به خوبی زهکشی شده باشد. زیرا اگر زهکشی خاک خوب نباشد، ریشه گیاه پوسیده می شود.

  • کوددهی

Calathea به کوددهی زیادی نیاز ندارد و بهتر است در فصل رشد، که اوایل بهار تا اواخر تابستان می باشد، ماهی یکبار از کودهای رقیق شده مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. دقت داشته باشید، که کوددهی بیش از حد باعث سوختگی برگ های گیاه می شود.

  • هرس کردن

این گیاه نیاز به هرس کردن خاصی ندارد، فقط زمانی که برگ های آن خشک شده یا به رنگ زرد و قهوه ای در آمد، آن برگ را از گیاه مادر جدا کنید. گیاه را دوره ای در زیر نور غیر مستقیم خورشید بچرخانید، تا رشد آن یکنواخت باشد. بهتر است، برگ ها را ماهی یکبار با دستمال مرطوب تمیز کنید، تا فتوسنتز در گیاه بهتر انجام شود.

  • تعویض گلدان

این گیاه هر دو سال یک بار گلدانش نیاز به تعویض دارد و بهترین زمان تعویض گلدان در فصل بهار و تابستان می باشد.

نتیجه گیری

گیاه Calathea یک گیاه محبوب است، که می توانید از آن برای دکوراسیون منزل و یا محل کار خود استفاده کنید. زیرا مراقبت از این گیاه زیبا و جذاب ساده است و دارای ظاهر بسیار زیبایی نیز می باشند.

2.9/5 - (22 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *