مقالات

نگهداری و بیماری ‌های نخل سیکاس

نخل سیکاس

نگهداری و بیماری ‌های نخل  سیکاس

خصوصیات ظاهری نخل سیکاس

نخل سیکاس ، گیاهی زیبا و قابل پرورش است .این گیاه دارای ساقه ضخیم و به شکل غده ای است و رشد آن کند بوده و مقاوم در برابر شرایط مختلف محیطی است. برگ های نخل سیکاس به صورت دایره ای ظاهر می شوند و در ابتدا نرم و لطیف هستند، اما پس از یک یا دو هفته سفت تر و خشن تر می شوند.

طول برگ های نخل سیکاس متغیر است و می تواند از یک تا دو متر باشد. گیاه سیکاس بومی مناطق جنوب و جنوب شرقی آسیا، استرالیا، آفریقا و هند است .زمان برگدهی نخل سیکاس در ماه شهریور است و در هر بار برگدهی 20 تا 30 تا برگ به گیاه اضافه می شود.

نخل سیکاس جز گیاهان دو پایه هست و به دو صورت نر و ماده وجود دارد.نخل سیکاس نر،برگ های کوتاه و کلفت تر و نخل سیکاس ماده برگ های بلندتر با کرک های ریز دارد.

گیاه اریکا کوچک

قیمت اصلی 1,200,000 تومان بود.قیمت فعلی 900,000 تومان است.

نگهداری نخل سیکاس

نگهداری گیاه سیکاس کار دشواری نیست به این علت که گیاه جز گیاهان مقاوم و به محیطی گرم و نورگیر برای رشد نیاز دارد.

نور مناسب نخل سیکاس

گیاه سیکاس به نور زیاد برای رشد نیاز دارد اما نور مستقیم خورشید را نیز تحمل می کند. در صورتی که نور برگ ها به میزان کافی نباشد ممکن است برگ های گیاه به قرار دادن در مقابل نور مناسب به صورت هفتگی توصیه می شود. همچنین سایه زیاد باعث ناخوشی گیاه می شود.

آبیاری مناسب نخل سیکاس

نخل سیکاس به آبیاری زیادی نیاز ندارد زیرا ساقه اش آب را در خود ذخیره می کند.این گیاه مقاوم به کم آبی است و اما در تابستان بهتر است به صورت منظم آبیاری شود. آبیاری زیاد و باتلاقی خاک می تواند باعث خشکی و زرد شدن برگ ها شود پس خاک خیس دائمی را دوست ندارد.

خاک مناسب نخل سیکاس

کاشت نخل باید توجه داشت گیاه به اندازه ای کاشته شود که کمی از سطح خاک بالاتر باشد ، به این صورت که پیاز نخل در خاک قرار گیرد و نیمی از آن درون خاک و نیمی دیگر بیرون از خاک قرار داشته باشد. اگر از گیاه سیکاس در خانه نگهداری میشود نباید خاکش کاملا خشک و همچنین بیش از حد خیس باشد.

و ph خاک اسیدی یا خنثی باشد که بهترین ph برای رشد مناسب نخل سیکاس است.

کود مناسب برای نخل سیکاس

زمان مناسب برای کوددهی به نخل سیکاس در فصل بهار و اواخر تابستان است .همچنین بایداز اینکه کودهای اضافی برروی دهانه و نوک پیاز باقی بمانند ،پرهیز کرد زیرا می تواند باعث رشد نامنظم برگ های تازه شود.

دمای مناسب نخل سیکاس

دمای مناسب برای رشد نخل سیکاس بین 13 تا 25 درجه سانتی گراد است اما بهترین مکان برای آن محیطی با دمای معتدل می باشد.اگر محل نگهداری نخل داخل خانه است بهتر گیاه را مقابل وسایل سرمایشی قرار ندهید تغییر دما موجب از بین رفتن گیاه سیکاس می شود.

تعویض گلدان نخل سیکاس

بهتر است هر دو تا سه سال گلدان نخل سیکاس را تعویض کنید و بهترین زمان برای انجام این کار فصل زمستان و یا اوایل بهار است . همچنین از گلدانی استفاده کنید که عمق کافی داشته باشد تا ریشه ها به خوبی رشد کنند.نخل سیکاس از جمله گیاهانی است که بهتر در گلدان عمیق کاشته شود و ریشه می توانند در این صورت رشد مناسبی داشته باشند و همچنین ساقه و برگ های گیاه هم رشد بهتری پیدا می کنند.

محصولات: خرید انواع زاموفیلیا

تکثیر نخل سیکاس

گیاه سیکاس از طریق کاشت بذر،پیازو یا تنه تکثیر پیدا می کند که در همگی روش ها گیاه رشد کندی دارد.

نخل سیکاس

مشکلات و بیماری های نخل سیکاس

  • پیچ خوردن برگ ها

اگر برگ های نخل سیکاس دچار پیچ خوردگی شود به دلیل کمبود نور یا آب است .البته ممکن به دلیل ابتلا به برخی بیماری های قارچی هم این اتفاق بیفتد.

  • زرد شدن برگ ها

اگر برگ ها به تکی زرد شده باشند می تواند به علت کمبود آهن گیاه یا کوددهی بیش از حد باشد و اگر تمامی برگ ها زرد شده باشند مشکل از آبیاری و نوع خاک است .زرد شدن و ریزش برگ ها پس از مدتی طبیعی اما اگر این تغییر رنگ غیرطبیعی باشد می تواند به علت کمبود منیزیوم و نیتروژن و پتاسیم باشد. و بهتر است خاک گیاه را مورد بررسی قرار دهید .

  • عدم برگ دهی گیاه

اگر نخل سیکاس شما برگ دهی ندارد حتما مشکل کمبود نور است و گیاه را در مکان پر نورتری قرار دهید .حتی اگر نخل سیکاس در باغچه کاشته شود باید دقت کرد که ساعتی در مقابل آفتاب و ساعاتی در سایه قرار گیرد تا بهترین شرایط برای رشد و برگدهی گیاه فراهم باشد.

  • قارچ تنه و ریشه

علت این بیماری در نخل سیکاس به علت آبیاری بیش از حد است و برای جلوگیری از این اتفاق باید آبیاری به صورت متعادل صورت گیرد. متداول ترین قارچی که نخل سیکاس به آن دچار می شود آنتراکنوز هست.

  • لکه های تیره روی برگ

لکه های تیره اصولا روی برگ های پیر نخل ایجاد میشود و هم چنین می تواند نشان دهنده شته باشد که با سم های مخصوص مشکل برطرف می شود.سوختن در آفتاب و هم چنین رطوبت ناکافی هم می تواند باعث لکه های تیره روی برگ سیکاس شود.در این صورت شرایط گیاه باید مرتبا بررسی شود و در صورت لزوم تغییراتی ایجاد شود تا جلوی بروز لکه های تیره گرفته شود، از تغییر محیط گیاه تا کوددهی و آبیاری و زهکشی مناسب خاک تا بررسی آفات و از بین بردن توسط آفتکش ها و در صورت لزوم قطع برگ های آلوده که دچار لکه ها شده اند.

آفات گیاهی نخل سیکاس

آفاتی هستند که از گیاه تغذیه می کنند و باعث ضعیف شدن برگ نخل سیکاس می شوند و برای جلوگیری و درمان این گونه آفات باید از حشره کش های مخصوص استفاده کرد.

  • شپشک سپردار

شپشک سپردار از شیره نخل سیکاس تغذیه می کند.اگر تعداد شپشک ها بیشتر شود باعث زرد شدن و ضعف برگ گیاه و در نهایت ریزش برگ های سیکاس می شود.

  • کنه

کنه ها با چشم قابل رویت نیستند و از خود لکه های ریز سیاه و ماده چسبناک عسل مانندی به جا میگذارند.

  • شته

شته ها از گیاه تغذیه می کنند و گیاه سیکاس را بسیار ضعیف می کنند.

سخن پایانی

در نتیجه نخل سیکاس به دلیل تمام  ویژگی های منحصر به فردش پیشنهاد به پرورش آن میشود.

با وجود آنکه نخل سیکاس گیاهی سازگار با محیط و مقاوم است ،نبایستی به  رفع نیازهای آن کم توجهی نمود. بلکه در صورت بروز  کوچک ترین مشکل  برای نخل سیکاس باید به رفع آن اقدام کرد تا به مشکلی بزرگ تر تبدیل نشود .

و برای خرید آنلاین گل بونسای سیکاس و سیکاس زامیا از طریق لینک های مربوطه اقدام کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *