مقالات

نحوه نگهداری از تراریوم

نحوه نگهداری تراریوم

نحوه نگهداری از تراریوم

در مقاله ی قبلی در مورد تراریوم چیست توضیح داده ایم، اکنون می خواهیم نحوه نگهداری از تراریوم را به شما ارائه دهیم. تراریوم ها، فضاهای شیشه ای مینیاتوری برای کاشت و پرورش گیاهان بوده، که در واقع یک اکوسیستم گیاهی خود کفا، در ابعاد کوچک هستند. تراریوم، با گرمای ورودی به محفظه، تبخیر اب داخل باغ شیشه ای، تراکم اب بر جداره­ شیشه و بازگشت اب به خاک، یک اکوسیستم کامل مانند جنگل را ایجاد می کند.

واژه تراریوم از کلمه لاتین terra “زمین” + Arium “یک مکان یا ظرف” گرفته شده است؛ مثل اکواریم و به معنی ظرف گیاهان یا به عبارت دیگر باغ شیشه ای می باشد. نکته جالب درباره تراریوم تاریخچه ان است، که ان را به نقطه تلاقی علم و هنر بدل کرده و به ارزش معنایی ان افزوده است. برای خرید گل آپارتمانی و انواع تراریوم به صفحه فروشگاه پلنت لند تهران مراجعه کنید.

تاریخچه تراریوم

دکتر (ناتانیل باگشو وارْد) زمانی که در حال پرورش شفیره های پروانه در یک ظرف شیشه ای در بسته بود، تراریوم را به صورت تصادفی کشف کرد. وارْد مشاهده کرد که خزه ها و سرخس ها در کف محفظه پروانه ها رشد می کنند. سپس گیاهان بومی را که به علت الودگی هوای محل زندگی او دوام نمی اوردند، را در تراریوم قرار داد و ازمایش کرد که ایا این گیاهان رشد می کنند یا خیر؟

سپس تصمیم گرفت، با قرار دادن گیاهان غیربومی انگلستان، آزمایشش را تکرار کند. او مشاهده کرد، که چگونه آب تبخیر شده و روی جداره ها می نشیند، سپس به سمت پایین و خاک سرازیر شده و باعث رشد و بقای اکوسیستم می شود. وارْد و گیاه شناسان بریتانیا و اروپا پس از کشف این روش، از آن برای جابجایی و نگهداری گیاهان آزمایشگاهی استفاده می کردند و باعث کاهش آسیب و تلفات نمونه های گیاهی خود شدند.

بعدها از این روش برای حمل تجاری گیاهان صرفا جهت کاهش آسیب گیاهان غیربومی استفاده می شد. بعد از آن کم کم به علت علاقه مردم عصر ویکتوریای انگلستان به گیاهان متفاوت و متنوع، این شیوه وارد طراحی و دکوراسیون داخلی شد.

انواع تراریوم

انواع تراریوم

انواع تراریوم شامل بسته (مهر و موم شده) و باز (دیش گاردن) می باشد، که توضیحات آن شامل:

  • تراریوم بسته

عبارت است از باغ شیشه ای در بسته ای که تمام مواد لازم برای رشد گیاه در آن فراهم شده است. با حرکت رو به بالای بخار آب و حرکت رو به پایین آب اکوسیستمی شبیه طبیعت واقعی را ایجاد می کند. نکته جالب درباره تراریوم های بسته، نحوه تنفس گیاهان داخل شیشه است، در این شرایط گیاهان از دو طریق، هوای مورد نیاز خود را تامین می کنند.

در طول روز گیاهان دی اکسید کربن دریافت کرده و اکسیژن دفع می کنند و در طول شب این چرخه بر عکس می شود. یعنی اکسیژن دریافت کرده و دی اکسید کربن دفع می کنند. میکرو ارگانیسم ها و باکتری های موجود در خاک برای فرایند تجزیه مواد درون خاک و بقایای مرده گیاه، اکسیژن مصرف کرده و دی اکسید تولید می کنند.

  • تراریوم باز

عبارت است از تراریومی که همیشه یک طرف ظرف باز بوده و هوای آزاد در آن گردش دارد. این تراریوم ها بیشتر جنبه دکوراتیو داشته و مناسب کاشت گیاهانی که رطوبت کم و یا نور بیشتری نیاز دارند می باشد.

آموزش نگهداری تراریوم

گیاهان مناسب تراریوم

بسته به نوع تراریوم باز یا بسته و میزان ایزوله بودن، در نوع تراریوم بسته، گیاه انتخابی می تواند متفاوت باشد. با توجه به ویژگی های تراریوم بسته گیاهانی مناسب هستند، که:

  1. نیاز به رطوبت بیشتر و هوای شرجی داشته باشند.
  2. هوای کمی نیاز داشته باشند.
  3. رشد آنها مناسب اندازه شیشه باشد.

در نتیجه گیاهانی مثل انواع خزه ها، بگونیا، ارکیده، بنساها و… گزینه مناسبی برای این نوع از تراریوم می باشد.

در تراریوم های باز گیاهانی مناسب هستند، که:

  1. گردش هوا دارای اهمیت است.
  2. میزان آب و رطوبت کمی نیاز دارند.
  3. به نورمستقیم احتیاج دارند.

در نتیجه انواع گیاهان هوازی، ساکولنت ها، کاکتوس ها و… انتخاب خوبی برای این نوع از تراریوم می باشد.

مزایای تراریوم

  1. زحمت و شرایط نگهداری از تراریوم ها به دلیل خود کفایی آن ها بسیار کمتر از گلدان می‌باشد.
  2. تنوع و طراحی تراریوم ها با توجه به گیاهان متفاوتی که داخل آن قرار می گیرد، بسیار زیاد است.
  3. طرح های باغ شیشه ای قابل شخصی سازی و سفارش است.
  4. این محصول گزینه خوب و با ارزشی برای هدیه دادن است.

آموزش نگهداری تراریوم

شرایط نگهداری و مراقبت از گیاهان داخل تراریوم، بسیار آسان و راحت تر از انواع گیاهان دیگر می باشد. کافیست شرایط مورد نیاز برای رشد آن ها مهیا باشد. مهم ترین شرایط اساسی برای رشد و نگهداری این گیاهان عبارت است از:

  • آبیاری تراریوم

تراریوم ها بعد از کاشت نباید، به صورت مسقیم آبیاری شده و فقط به صورت مه پاشی یا اسپری آبیاری شوند. بسته به میزان مهر و موم بودن و نوع گیاه داخل تراریوم زمان بندی های متفاوتی دارند. به طور کلی تراریوم ها میزان آب کمتری نیاز داشته و بین ده روز یکبار تا ماهی یکبار و حتی در بعضی از نمونه ها تا سال ها نیاز به آبیاری ندارند.

  • کوددهی تراریوم

نکته مهم درباره تراریوم ها و حتی سایر گیاهان این است، که برخلاف تصور رایج، کود بیشتر برابر با رشد بهتر و بیشتر گیاه نیست و اندازه مناسب و مورد نیاز آن مهم است. گیاهان داخل تراریوم مثل بقیه گیاهان نیاز به مواد غذایی و معدنی داشته و این نیاز از طریق کودها تامین می شود.

هر گیاه داخل شیشه، کود مخصوص به خود را دارد، که با توجه به شناخت و تجربه فروشنده حین خرید گل، نحوه استفاده و زمانبندی آن به شما گفته می شود. اما به طور کلی دفعات کوددهی از ماهی یک الی دو بار تا چند ماه یکبار متغیر است.

  • نور تراریوم

نور هم یکی از شروط اساسی برای هر گیاهی از جمله گیاهان داخل تراریوم می باشد. اما به دلیل فضای شیشه ای تراریوم ها به نور غیر مستقیم آفتاب نیاز دارند. چرا که به دلیل شکست نور آفتاب حین عبور شیشه و خاصیت ذره بینی شیشه باعث سوختگی و آسیب به گیاه می شود. در نتیجه بسته به نوع گیاه داخل شیشه نور غیر مستقیم آفتاب، سایه و نور داخل اتاق گزینه مناسبی برای آن ها است.

  • رطوبت و دما تراریوم

یکی از فاکتورهای مهم تراریوم رطوبت و دما می باشد، چرا که اگر دما و رطوبت بالاتر از حد مورد نیاز گیاه به آن تابیده شود، باعث قارچ و کپک و از بین رفتن گیاه می شود و اگر کمتر از حد مورد نیاز گیاه باشد، باعث خشک شدن گیاه می شود.

برای مثال انواع کاکتوس ها و ساکولنت ها به رطوبت بسیار کمتری نسبت به گیاهانی چون بگونیا و ارکیده و هوازی ها احتیاج دارند. در نتیجه بسته به نوع انتخابی گیاه و نوع بسته یا باز تراریوم شرایط مورد نیاز متفاوت بوده و حتما باید از فروشگاه این اطلاعات گرفته شده و رعایت شود.

محل نگهداری تراریوم

به دلیل راحت بودن نحوه نگهداری تراریوم ، خود کفایی و ایزوله بودن، تنوع در نوع گیاهان و طراحی و دیزاین داخل باغ شیشه ای می تواند، انتخاب مناسبی برای طیف وسیعی از محل ها باشد. از جمله محل نگهداری آن می توان به هتل ها، ادارات، شرکت ها، دفاتر، منازل و محل کار اشاره کرد. پلنت لند تهران بهترین فروشگاه آنلاین گل است که با قیمتی رقابتی و تنوع بی نظیر، در خدمت تمامی مشتریان از سراسر ایران است.

 

4/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *