مقالات

معرفی انواع فیکوس

معرفی انواع فیکوس

معرفی انواع فیکوس

فیکوس یکی از گیاهان زینتی و پرطرفداری است، که از آن در آپارتمان ها و ادارات برای زیباتر شدن محیط اطراف استفاده می شود. زیرا گیاهی مقاوم است. بنابراین نگهداری از این گیاه آسان می باشد. در این مقاله به معرفی انواع فیکوس پرداخته ایم.  

معرفی فیکوس

گیاه فیکوس متعلق به مناطق گرمسیری می باشد و زادگاه آن بیشتر در آسیا استوایی است. این گیاه متعلق به خانواده موراسه (Moraceae) می باشد. اگر فیکوس را در محیط باز بکارید، ارتفاع آن به 30 متر هم می رسد. برگ های این گیاه بیشتر به صورت پهن و نوک تیز می باشد و دارای ظاهری چرم و براق است. اندازه طول برگ های آن 10 تا 35 سانتی متر و عرض آن 5 تا 15 سانتی متر می باشد. تنه گیاه فیکوس پهن است و قطر آن 2 متر می باشد.

معرفی انواع فیکوس

در سطر زیر به معرفی 8 نوع فیکوس پرطرفدار اشاره شده است، که شامل:

  • فیکوس الاستیکا یا گیاه کائوچو (Ficus Elastica)

فیکوس الاستیکا یکی از انواع فیکوس های پرطرفدار می باشد. دارای برگ های براق و پهنی است. این نوع فیکوس شیره ای سفید رنگ تولید می کند. این شیره سفید رنگ در ساخت کائوچو مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل به آن گیاه کائوچو نیز گفته می شود. فیکوس الاستیکا باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرد، زیرا سمی می باشد. همچنین بهتر است بدانید، که در تصفیه کردن هوا محیط نیز تاثیرگذار است. بهتر است از این گیاه در محیطی، که کمی گرم و مرطوب است، نگهداری کنید. تا بتواند به خوبی رشد کند.

  • فیکوس پیچ (Ficus Pumila)

به فیکوس پیچ در انگلیسی Creeping fig گفته می شود. رشد این گیاه به صورت آویزی می باشد. به همین دلیل می توان از آن برای تزئین سبدهای آویزی، پوشاندن دیوار و یا حصار استفاده کرد. فیکوس پیچ انواع مختلفی مانند سبز برگ و ابلق را دارد. نگهداری از این نوع فیکوس آسان می باشد، زیرا گیاهی مقاوم است. بهتر است این گیاه در محیطی نیم سایه قرار بگیرد. یا جایی که نور مستقیم خورشید نباشد. این گیاه حساسیت زیادی نسبت به خاک محل کاشت خود ندارد.

  • فیکوس بنجامین (Ficus Benjamina)

فیکوس بنجامین یکی دیگر از انواع فیکوس های پرطرفدار می باشد. شکل ظاهری برگ های این گیاه به گونه ای است، که به آن گیاه اشک ریزان یا انجیر برگ ریز هم گفته می شود. علت نامگذاری این نام به خاطر این است، که این گیاه آب اضافه را از انتهای برگ های خود دفع می کند. این نوع فیکوس گلی تولید نمی کند، اما به دلیل ظاهر زیبایش طرفداران زیادی دارد.

فیکوس بنجامین به نور زیاد و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. بنابراین اگر در محیطی کم نور قرار بگیرد، برگ هایش شروع به ریزش می کنند. همچنین بهتر است بدانید، که در داخل برگ های این گیاه شیره سمی ای وجود دارد. بنابراین بهتر است به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرد.

  • فیکوس لیراتا (Ficus Lyrate)

یکی دیگر از فیکوس های پرطرفدار فیکوس لیراتا یا فیکوس آفریقایی می باشد. برگ های این نوع فیکوس بسیار پهن و بزرگ می باشد، به همین دلیل به آن فیکوس برگ ویولونی نیز می گویند. فیکوس لیراتا مانند فیکوس الاستیکا به محیطی گرم و مرطوب برای نگهداری نیاز دارد. همچنین برای رشد باید در محیطی قرار گیرد، که نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند. اگر در محیطی قرار بگیرد، که شرایط لازم برای رشد را داشته باشد ارتفاع آن به 2 متر هم خواهد رسید.

  • فیکوس میکروکارپا (Ficusmoclame)

فیکوس میکروکارپا یکی دیگر از انواع پرطرفدار فیکوس است. این نوع فیکوس متعلق به جنوب شرقی آسیا و استرالیا می باشد. از نظر ظاهری این گیاه دارای شاخه و برگ های زیادی می باشد. نگهداری از این فیکوس نیز مانند فیکوس بنجامین می باشد. به این گیاه فیکوس انجیر پرده ای نیز می گویند.

  • فیکوس امستل یا برگ موزی (Ficus Alli)

فیکوس امستل یا برگ موزی متعلق به جنوب شرقی آسیا، هند و چین می باشد. به دلیل شکل ظاهری برگ هایش به آن برگ موزی گفته می شود. نگهداری از این نوع فیکوس نیز بسیار آسان می باشد. همچنین بهتر است بدانید، که در برابر تغییرات شدید و یا ضربه فیکوس امستل دچار ریزش برگ می شود.

  • فیکوس جنگلی برگ ریز (Ficus Pumila-minia)

فیکوس جنگلی برگ ریز دارای برگ های قلبی شکلی و ساقه های نازک می باشد. به این نوع فیکوس، فیکوس پیچ هم می گویند. این فیکوس هم مانند فیکوس پیچ رشد رونده ای دارد. بنابراین بر روی دیوار و حصار می تواند به خوبی رشد کند. یکی از تفاوت های فیکوس جنگلی برگ ریز با فیکوس پیچ این است، که اندازه برگ هایش کوچک تر می باشد.

  • فیکوس هندی (Ficus Audrey)

یکی دیگر از فیکوس های پرطرفدار، فیکوس هندی است. این نوع فیکوس گیاه ملی هند می باشد. این نوع فیکوس دارای تنه ای روشن و چوبی است. برگ های آن بسیار پهن و بزرگ می باشد. روی برگ هایش رگبرگ های روشنی دیده می شود، که زیبایی آن را دو چندان می کند.

شرایط نگهداری انواع فیکوس

در سطر زیر به شرایط نگهداری انواع فیکوس به صورت کلی اشاره شده است، که شامل:

  • نور

بیشتر فیکوس ها برای رشد به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارند. اگر آن را در زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید، برگ هایش می سوزد و از بین می رود. گیاه را در زیر نور غیر مستقیم خورشید بچرخانید، تا همه قسمت های گیاه نور را به میزان کافی دریافت کنند. این کار در عمل فتوسنتز و بهبود عملکرد گیاه بسیار تاثیر دارد.

  • آبیاری

آبیاری به این گیاه بهتر است، که در فصل های گرم هفته ای دوبار و در فصل سرد هفته ای یک بار انجام شود. زمانی فیکوس را آبیاری کنید، که سطح خاک آن خشک شده باشد. آبیاری بیش از حد به این گیاه باعث از بین رفتن برگ هایش می شود. همچنین دقت کنید، که اگر آب در ظرف زیر گلدان جمع شد، حتما آن را خالی کنید. زیرا باقی ماندن آب در ظرف زیر گلدان باعث آسیب رسیدن به ریشه گیاه می شود.

  • دما

فیکوس گیاهی مقاوم است، ولی بهترین دما برای رشد بهتر این گیاه بین 13 تا 29 درجه سانتی گراد می باشد.

  • رطوبت

گیاه فیکوس برای رشد بهتر به حداقل هفته ای یک بار غبارپاشی نیاز دارد. بهتر است در فصل گرم سال میزان غبار پاشی گیاه را بیشتر کنید.

  • کوددهی

برای رشد بهتر نیاز است این گیاه را در فصل رشد یعنی بهار و تابستان ماهی یک بار با کودهای مایع یا جامد محلول در آب کوددهی کنید. بهتر است در فصل زمستان کوددهی به گیاه را متوقف کنید.

  • خاک

بهترین خاک برای رشد انواع فیکوس، خاکی غنی از مواد آلی و کود پوسیده دامی می باشد. بهترین ترکیب خاک برای این گیاه یک سوم خاک باغچه، یک سوم خاک برگ و یک سوم کود پوسیده دامی است. همچنین خاک باید زهکشی بالایی داشته باشد، تا آب در گلدان جمع نشود.

نتیجه گیری

در سطر زیر به معرفی انواع فیکوس و شرایط نگهداری از آن اشاره شده است. اگر قصد خرید فیکوس را دارید می توانید با خواندن مطالب بالا با انواع آن و شرایط نگهداری اش به صورت کامل آشنا شوید. 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *