زاموفیلیا قرن هاست که وجود دارد و منشأ آن مناطق گرم و خشک آفریقا است. چند دهه پیش، نهالستان های هلندی واقع در آفریقای جنوبی، پتانسیل تکثیر این گیاه را دیدند و در سال ۱۹۹۶ توزیع آن را در سراسر جهان آغاز کردند. از آن زمان، گیاه زاموفیلیا وارد قلب ها، خانه ها، ادارات و هر فروشگاه گل در تهران شده است. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی انواع زاموفیلیا و موضوعات پیرامون آنها بپردازیم.
انواع زاموفیلیا
تقریباً ۱۵ گونه مختلف از گیاه زاموفیلیا وجود دارد. برخی از این گونه ها معمولاً برای اکثر افراد در دسترس هستند، اما سایرین ممکن است به سختی پیدا شوند. گونه های جدید گیاه زاموفیلیا به طور مداوم رشد میکنند، بنابراین کاملاً طبیعی است که در سال های آینده انواع جدیدی از این گیاه را در بازار ببینید. برخی از محبوب ترین آنها عبارتاند از:
- زاموفیلیا Raven: این گونه جدید به خاطر برگ های بنفش مارونی تیرهاش شناخته شده است، اگرچه رشد برگهای جدید قبل از تیره شدن با رنگ سبز روشن شروع میشود.
- زاموفیلیا Lucky Variegated: این گونه دارای طرح و نقش مرمری بر روی شاخ و برگهای رنگارنگ سفید و زرد خود است. این گونه در صورتی که نور کافی دریافت نکند ممکن است طرح و نقش های روی شاخ و برگ خود را از دست بدهد.
- زاموفیلیا Zamicro: این گونه نسبت به انواع دیگر زاموفیلیا کمی کوچکتر است و اندازه آن تنها در حدود ۴۰ سانتیمتر است.
- زاموفیلیا Zenzi: این گونه زاموفیلیا حتی زاموفیلیا Zamicro نیز کوچکتر است و اندازه آن تنها در حدود ۳۰ تا ۳۵ سانتیمتر است. زاموفیلیا Zenzi با شاخ و برگ متراکم و برگ های فرفری اندازه خود کوچک خود را جبران میکند.
- زاموفیلیا HANOSOTI 13: این گونه حتی کوچکتر از زاموفیلیا Zenzi است. البته هانوسوتی برگچههای بیشتر در هر برگ دارد و میان گرههای آن نیز به نسبت کوتاهتر است.
- زاموفیلیا Heemzamio: این گونه برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ به دنیا معرفی شد و دارای شاخ و برگ آن قدر تیره بود که تقریباً سیاه به نظر میرسید.
گیاه زاموفیلیا سوپر بلک رومیزی
590,000 تومانگیاه زاموفیلیا بلک رومیزی
680,000 تومانگیاه زاموفیلیا بلک متوسط
890,000 تومانگیاه زاموفیلیا سایز متوسط
Original price was: 1,400,000 تومان.980,000 تومانCurrent price is: 980,000 تومان.زاموفیلیا سبز رومیزی با گلدان طلایی
340,000 تومانگیاه زاموفیلیا با گلدان حصیری
750,000 تومانخاک مناسب برای نگهداری انواع زاموفیلیا
مخلوط استاندارد گلدانی برای گیاهان آپارتمانی مانند فیکوس، دیفن باخیا، سانسوریا، فیلودندرون، بونسای برای انواع گیاهان زاموفیلیا هم مناسب است.
نور مناسب برای نگهداری انواع زاموفیلیا
اگرچه زاموفیلیا میتواند نور غیرمستقیم کمتری را تحمل کند، اما در نور غیرمستقیم متوسط تا روشن رشد میکند. زاموفیلیا به حداقل ۶ ساعت نور مستقیم در روز نیاز دارد و در ماه های گرم میتواند تا ۱۲ ساعت هم را تحمل کند. با اینحال، مهم است که آن را از آفتاب شدید و مستقیم دور نگه دارید – به عنوان مثال، با حرکت دادن آن به سمت مرکز اتاق یا قرار دادن یک پردهٔ شفاف در مسیر نور از برخورد نور شدید به آن جلوگیری کنید. اگر مایلید گیاهان آپارتمانی مقاوم به نور کم را در خانه خود پرورش دهید، می توانید در مقاله گیاهان آپارتمانی سایه دوست (مقاوم به نور کم) با انواع مختلف این گیاه آشنا شوید.
آبیاری مناسب برای نگهداری انواع زاموفیلیا
گیاه زاموفیلیای خود را هر ۲ تا ۳ هفته یکبار آبیاری کنید و بین دو آبیاری اجازه دهید خاک خشک شود. انتظار داشته باشید تا در نور مستقیم و هوای گرم تر بیشتر نیاز به آبیاری گیاه داشته باشید. علائم تشنگی گیاه زاموفیلیا عبارت اند از پژمردگی، چروکیده شدن برگها، و خاک خشک گلدان. خاک بیش از حد مرطوب یا زرد شدن برگ ها و لخته شدن آنها نشان دهنده آبیاری بیش از حد و پوسیدگی ریشه است. علت زرد شدن برگ های زاموفیلیا از جمله مطالبی است که می تواند در شناخت بهتر این گیاه به شما کمک کند.
دمای مناسب برای نگهداری انواع زاموفیلیا
اکثر گیاهان آپارتمانی مانند گیاهان دمایی را در محدوده ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد ترجیح میدهند. بهتر است اجازه که دما ندهید خیلی کمتر از آن شوند: ما دمای ۱۵ درجه سانتیگراد را به عنوان دمای پایه توصیه میکنیم. به خاطر داشته باشید که گیاه زاموفیلیا به طور طبیعی در آب و هوای گرم آفریقا رشد میکند.
رطوبت مناسب برای نگهداری انواع زاموفیلیا
در نظر گرفتن سطوح رطوبت هنگام نگهداری از زاموفیلیا که میتواند رطوبت متوسط خانه و حتی تا حدودی هوای خشک را تحمل کند، مهم نیست. اگر میخواهید سطوح رطوبتی را که گیاه در آب و هوای بومی خود تجربه میکند دوباره ایجاد کنید، رطوبت ۴۰ تا ۵۰ درصد را هدف قرار دهید. سطح رطوبت را میتوان با گروه بندی گیاهان با هم یا افزودن یک دستگاه مرطوب کننده یا سینی سنگریزه افزایش داد. مقاله روش های تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی در مورد تاثیر رطوبت بر رشد گیاهان و روش های مختلف تامین آن اطلاعات مفیدی در اختیار می گذارد.
کود مناسب برای نگهداری انواع زاموفیلیا
به کود به عنوان سس مخصوص سرآشپز فکر کنید که گیاه زاموفیلیای شما را شاد و سالم نگه میدارد. دو نوع اصلی کود وجود دارد: ارگانیک و مصنوعی. کود های ارگانیک مانند یک غذای خانگی و پر از مواد طبیعی هستند. از سوی دیگر، کودهای مصنوعی بیشتر شبیه فست فود هستند و از نظر شیمیایی برای مصرف سریع فرموله شدهاند. برای گیاه زاموفیلیا، کود مایع انتخاب خوبی است. رقیق کردن آن آسان است و کود به سرعت به ریشه میرسد. کود NPK هم یکی از کودهای پرکاربرد برای گیاهان به شمار می آید. اما مراقب باشید در کود دادن به گیاه زیاده روی نکنید. کود بیش از حد میتواند منجر به شرایطی به نام سوختگی کود شود. این حالت مثل یک کما غذایی برای گیاه شماست. اگر مایلید با انواع کودهای گیاهی و همچنین نحوه کود دهی در فصول مختلف اطلاعات بیشتری کسب کنید، دو مقاله انواع کودهای مغذی برای گیاهان آپارتمانی و کوددهی در زمستان و پاییز جزئیات بیشتری در اختیارتان می گذارند.
روش های رشد و تکثیر انواع زاموفیلیا
گیاه زاموفیلیا از طریق تقسیم و قلمه برگ تکثیر میشود. تقسیم ساده ترین راه است و میتواند در یک گلدان انجام شود. برای این کار ریزومها را از هم جدا کنید، مراقب باشید تا جایی که ممکن است ریشهها را حفظ کنید، و آنها را به طور جداگانه در گلدانهای خود قرار دهید. رشد یک زاموفیلیا از طریق قلمه برگ شش تا نه ماه طول میکشد؛ زیرا باید منتظر رشد ریزوم جدید باشید و همچنین شرایط برای رشد بالایی را ایجاد کنید. قلمههای برگ نیاز به توسعه سیستم ریشه دارند، بنابراین با استفاده از این روش تکثیر به کمی زمان و صبوری نیاز دارید. یک قلمه از یک گیاه بالغ زاموفیلیا با بخشی از ساقه و حداقل دو برگ بگیرید، سپس ساقه را در مخلوطی از خاک با زهکشی مناسب بکارید. قلمه را در یک نقطه گرم که نور غیرمستقیم دریافت میکند قرار دهید و به مقدار مناسب به آن آب دهید. اگر مایلید با ریز مراحل تقسیم زاموفیلیا آنا شده و با دقت بیشتری این کار را انجام دهید مقاله روش های تکثیر زاموفیلیا به شما کمک خواهد کرد.
آفات زاموفیلیا
یکی از مزایای گیاه زاموفیلیا این است که عملاً نسبت به بیماری مقاوم است. با اینحال، آفات میتوانند جذب این گیاه آپارتمانی شوند. مراقب حشرات فلس، پشههای قارچی، شتهها و شپشک های آرد آلود باشید. شما ممکن است خود آفات یا نشانه هایی از حضور آنها را ببینید، مانند تارهای شیری رنگ در سطح زیرین برگها، لکههای تیره روی شاخ و برگ، یا ماده چسبندهای که به آن عسلک گفته میشود. برای خلاص شدن از شر آفات، از صابون حشرهکش یا روغن چریش و یا آفت کش استفاده کنید. مقاله درمان آفت گیاهان آپارتمانی را بخوانید تا برای مقابله با آفت ها به مشکل بر نخورید.
نتیجهگیری
در پایان، انتخاب نوع مناسب زاموفیلیا بستگی به سلیقه شما دارد. درست است که زاموفیلیا گونه های متعددی دارد و هر کدام زیبایی خود را دارند، اما قطعاً یکی از آنها بیشتر از بقیه برای شما جذابیت دارد. اگر قصد خرید زاموفیلیا دارید، باید از نیازهای آن مانند خاک، کود، نور، آب دهی و غیره اطلاع کافی داشته باشید. این کار باعث میشود تا بتوانید بهتر از گیاه زاموفیلیای خود مراقبت کنید و گیاه شاداب تری داشته باشید. در فروشگاه گل و گیاه پلنت لند علاوه بر انواع زاموفیلیا، می توانید گیاهان متنوع دیگری مانند بامبو، پاچیرا، موساریوم و یا در صورت علاقه به گیاهان سایز بزرگ بهترین ها را متناسب با محیط خود سفارش و از خریدتان لذت ببرید
سؤالات متداول در مورد گیاه زاموفیلیا
- چه چیزی یک گیاه زاموفیلیا را منحصربهفرد میکند؟
- گیاهان زاموفیلیا برای حذف آلاینده های هوای داخل ساختمان از جمله فرمالدئید و اکسید نیتروژن عالی است.
- مکان مناسب در خانه برای نگهداری از زاموفیلیا کجاست؟
- برای نگهداری مناسب و همچنین کارایی بهتر زاموفیلیا، آن را نزدیک مکان هایی که تولید آلاینده در آنها بیشتر استقرار دهید (مانند آشپزخانه).
- آیا لمس گیاه زاموفیلیا بیخطر است؟
- دست زدن به گیاه زاموفیلیا کاملاً بیخطر است، اما ممکن است بخواهید از دستکش استفاده کنید، به خصوص هنگام تقسیم، هرس و کاشت گیاه در گلدان جدید. شیره این گیاه میتواند باعث تحریک پوست در افراد حساس شود. در صورت برخورد شیره گیاه به پوستتان، میتوانید پوست خود را با آب و صابون بشویید تا شیره از پوست پاک شود.