مقالات

علت عدم رشد فیکوس چیست؟

علت عدم رشد فیکوس چیست؟

علت عدم رشد فیکوس چیست و چگونه می توان بر این عوامل غلبه کرد؟

فیکوس یک گیاه سبز رنگ با منشأ آسیایی است، که با جذب گازها یا دود به تصفیه هوای اتاقی که در آن است کمک می کند. این گیاه به عنوان یک تزئین روی دیوار، در هر اتاقی از فضای داخلی محیط شما عمل می کند. با این حال، فیکوس به نگهداری خوب و مراقبت خاص، مقدار نور، آب، رطوبت و همچنین کوددهی ماهانه مناسبی نیاز دارد. ممکن است متوجه شوید، که گیاه با مشکل رشد مواجه شده است، که این موضوع می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. برای این منظور دانستن علت آن مفید است.

به طور کلی، تمام بیماری های فیکوس از نگهداری ضعیف یا عدم نگهداری ناشی می شود. برای رفع این مشکل، رعایت قوانین اولیه نگهداری امری ضروری است. مراقبت از این گیاه کار سختی نیست و تنها اراده کافی می خواهد. در اینجا چند عامل را بیان می کنیم که نشان می دهد، چرا گیاه فیکوس شما رشد نمی کند.

انواع متداول فیکوس

در زیر انواع رایج گیاهان فیکوس وجود دارد، که در گلخانه یا مراکز باغبانی پیدا می‌ کنید:

  • بنجامین یا انجیر برگ ریز
  • هندی
  • امستل یا برگ موزی
  • میکروکارپا یا انجیر پرده ای
  • الاستیکا یا گیاه کائوچو

مشکلات و بیماری های گیاه فیکوس

بیماری های شایع گیاه فیکوس عبارتند از:

  • آنتراکنوز

لکه های چرب و زرد رنگی که باعث پدیدار شدن هاله ی زردی می شوند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، از آبیاری هوایی گیاه خودداری کنید.

  • بیماری قارچی

گیاهان فیکوس در برابر بیماری های قارچی بسیار آسیب پذیر هستند. گیاهان آلوده روی برگ هایشان لکه های قهوه ای و سیاه دارند. برای جلوگیری از گسترش، هر برگ آلوده باید جدا شود و گیاه با اسپری قارچ کش مخصوص سم پاشی شود.

  • حشرات اطراف گیاه

حشرات فلس دار حشراتی کوچک و بی حرکت می باشند، که در قسمت زیرین برگ ها یا ساقه ها جمع می شوند. این حشرات ناقل ویروس هایی هستند، که می توانند باعث آلودگی گیاه شوند و آن را از بین ببرند. آنها همچنین مایع شیرینی را روی سطح گیاه می ریزند، که می تواند منجر به رشد کپک ها شود.

علت ریزش برگ فیکوس

متداول ترین علت ریزش برگ های گیاه فیکوس این است، که محیط آن تغییر کرده است. اکثر اوقات با تغییر فصل، مشاهده می شود، که برگ های این گیاه می ریزد. همچنین، رطوبت و دمای خانه در این زمان تغییر می کند و این موضوع باعث می شود، که برگ های فیکوس بریزد.

علت خشک شدن برگ فیکوس

آبیاری بیش از حد یا کم تر از میزان مورد نیاز، کمبود نور و درجه حرارت عامل خشک شدن برگ گیاه فیکوس می باشند. همچنین، تنش حاصل از جابجایی و کمبود رطوبت موجب خشک شدن این گیاه می شوند. دمای اطراف گیاه را کمی خنک کنید و از زیر گلدانی سنگریزه دار حاوی آب استفاده کنید، به طوری که کف گلدان با آب تماس پیدا نکند.

علت لکه های سیاه روی برگ فیکوس

عوامل بسیار زیادی بر سیاه شدن و تغییر رنگ برگ گیاه فیکوس نقش دارند، اما از شایع ترین آنها می توان به وجود نور زیاد در محل نگهداری گیاه و همچنین آبیاری نادرست و غیر اصولی فیکوس اشاره کرد. در بعضی موارد، این موضوع به دلیل مرگ طبیعی برگ های پیر و قدیمی گیاه رخ می دهد.

چرا گیاه فیکوس شما رشد نمی کند؟

وقتی متوجه می شوید، که گیاه شما با مشکلاتی در رشد مواجه است، کاملاً طبیعی است تعجب کنید، که علت عدم رشد فیکوس چیست و چه چیزی می تواند باعث این امر شده باشد. به طور کلی، این  موضوع می تواند در نتیجه کمبود یا عدم وجود مواد مغذی یا به دنبال تعویض گلدان رخ دهد. در اینجا چندین نکته از دلایلی که ممکن است در منشأ این پدیده موثر باشد را برای شما بیان کرده ایم:

فقدان کود

همه گونه های فیکوس برای رشد خود به مواد مغذی نیاز دارند. به دلایلی ممکن است، که شما فراموش کرده باشید به گیاه خود کود دهید. کود مبتنی بر مواد آلی یا معدنی حاوی عناصر ضروری برای بقای فیکوس شما می باشد. با این حال، باید اطمینان حاصل شود، که کود 100٪ طبیعی است و همچنین حاوی مقدار مشخصی پتاسیم، فسفر و نیتروژن باشد. هر ماه، با توجه به اندازه گیاه، در خاک فیکوس خود کود بپاشید.

آبیاری نادرست

آبیاری بیش از حد یا کم، هر دو می تواند باعث از بین رفتن گیاه فیکوس شود. اگر این گیاه به درستی آبیاری نشود، ممکن است رنگ برگ هایش زرد شود و رشد کافی نداشته باشد. خاک را فقط زمانی آبیاری کنید، که قسمت بالای خاک خشک شده باشد. همچنین مطمئن شوید، که گلدان گیاه فیکوس شما زهکشی خوبی دارد. اگر به طور تصادفی خاک گیاه فیکوس شما کاملا خشک شود، ممکن است لازم باشد گلدان گیاه را به مدت یک ساعت در تشت آبی خیس کنید، تا به درستی خاک دوباره آبیاری شود. اگر بیش از حد گیاه را آبیاری کرده اید، این امکان وجود دارد، که گیاه دچار پوسیدگی شود و برای این کار باید فیکوس را درمان کنید.

کمبود نور

گاهی اوقات ما به این مسأله توجه نمی کنیم، که کمبود نور می تواند باعث کندی رشد گیاهی مانند فیکوس شود. برای این منظور مفید است، که فیکوس خود را به پنجره ای نزدیک کنید، تا میزان نور مورد نیاز خود را دریافت کند. اگر این نور طبیعی کم است، می توانید جایگزین دیگری مانند یک لامپ باغبانی بالای گیاه فیکوس خود نصب کنید.

کیفیت بستر

زیرلایه یا بستر، برای اطمینان از زهکشی خوب و گردش مناسب آب، پس از هر دفعه آبیاری ضروری است و به جهت این منظور باید کاملا فشرده باشد. برای این نوع گیاهان گرمسیری خاک مخصوصی را که مناسب گیاهان داخل خانه است، انتخاب کنید. به هر دلیلی، ممکن است بستر شما دیگر نقش خود را ایفا نکند. این می تواند رشد گیاه فیکوس شما را دشوار کند. بنابراین باید آن را تغییر دهید و به خاطر داشته باشید، هر بار که گلدان گیاه خود را مجدداً تعویض می کنید، یک بستر جدید اضافه کنید.

محل نگهداری

این گیاه گرمسیری به نگهداری خاصی نیاز دارد. اطمینان از یک مکان خوب بخشی از نگهداری فیکوس است. این گیاه باید در مکانی ثابت قرار گیرد. بدان معنا که آن را در مکانی قرار دهید، که توسط افراد دیگر یا حیوان خانگی آسیب نبیند. همچنین از جابجایی زیاد آن خودداری کنید. در نهایت، در صورت امکان، اتاقی را انتخاب کنید، که به اندازه کافی مرطوب باشد، تا به گیاه فیکوس رطوبت خوبی بدهد. در غیر این صورت باید روزانه روی برگ های آن آب بپاشید.

چگونه می توان بر مشکل عدم رشد فیکوس غلبه کرد؟

مراقبت خوب از فیکوس به شما این امکان را می دهد، که از انواع نگرانی ها و بیماری های مختلف مانند توقف موقت یا دائمی رشد جلوگیری کنید. گیاه فیکوس به مراقبت های خاصی نیاز دارد، تا امید به زندگی خود را بهینه کند. این گیاه می تواند تا بیش از بیست سال به زندگی خود ادامه دهد. فیکوس باید در محلی قرار بگیرد، که مقداری نور طبیعی خورشید بدون قرار گرفتن در معرض نور مستقیم به آن تابیده شود.

به یاد داشته باشید، که فیکوس مانند همه گیاهان و موجودات زنده به مواد مغذی نیاز دارد، تا بتواند به زندگی خود ادامه دهد و رشد کافی داشته باشد. هرگز فراموش نکنید، که هر ماه در خاک فیکوس خود کود بپاشید. با این حال، دوز خاک باید رعایت شود، تا خطر ابتلا به بیماری های دیگر را در پی نداشته باشد. گیاه شما ممکن است، به دلیل کمبود بستر یا بستر نامناسب رشد نکند. برای این منظور، کیفیت بستر را در هنگام تعویض گلدان بررسی کنید.

4.2/5 - (12 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *