شرایط نگهداری گیاه پیراکانتا
می خواهیم با شرایط نگهداری گیاه پیراکانتا آشنا شویم. یکی از گیاهان همیشه سبز و پرطرفدار، گیاه پیراکانتا می باشد. از دلایل پرطرفدار بودن این گیاه این است، که در فصل بهار دارای شکوفه های سفید رنگ و کوچکی می باشد. این شکوفه ها در فصل پاییز تبدیل به میوه های قرمز، زرد و یا نارنجی رنگی می شوند. گیاه پیراکانتا گیاهی معطر است و دارای نگهداری آسانی است. در این مقاله از پلنت لند، فروشگاه آنلاین گل، با ما همراه باشید تا با شرایط نگهداری گیاه پیراکانتا آشنا شوید.
معرفی گیاه پیراکانتا
پیراکانتا با نام علمی Pyracantha Coccinea از خانواده Rosaceae با میوه های ریز به رنگ نارنجی و یا قرمز، متعلق به جنوب شرقی اروپا و جنوب شرقی آسیا می باشد. این گیاه درختچه ای همیشه سبز و خاردار با برگ های سبز براق و بیضی شکل است. گل های این گیاه سفید رنگ و معطر می باشند، که شبیه به خوشه روی شاخه های کنار هم قرار گرفته اند. گل های گیاه پیراکانتا در اواخر بهار ظاهر می شوند. میوه های آن شبیه به زالزالک اما کوچکتر از آن هستند، که از اوایل پاییز تا چند ماه بعد بر روی شاخه ها خودنمایی می کنند. این گیاه نماد قوی بودن در شرایط و مشکلات سخت زندگی است. قد این گیاه باتوجه به نوع آن و آب و هوای محیط بین 1.5 تا 3 متر تغییر می کند.
نحوه نگهداری گیاه پیراکانتا
در ادامه به نحوه نگهداری گیاه پیراکانتا اشاره شده است:
آبیاری مناسب
پیراکانتا برای اینکه بتواند رشد خوبی داشته باشد، به آبیاری منظم نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است، قبل از خشک شدن کامل خاک، آن را آبیاری کنید. البته این گیاه در برابر خشکی مقاومت زیادی دارد، یعنی اگر کمی دیرتر هم آبیاری شود مشکلی برای آن ایجاد نخواهد شد. اما بهتر است، که در طول نگهداری از پیراکانتا، آن را به صورت منظم آبیاری کنید، تا رشد آن ضعیف نشود.
خاک مناسب
این گیاه برای این که بتواند رشد خوبی داشته باشد، نیاز به خاکی با زهکشی بالا و غنی شده با کودهای عالی دارد. به همین خاطر خاک مناسب برای نگهداری گیاه پیراکانتا ترکیبی از پیت ماس، کوکوپیت و پرلیت می باشد.
نور مناسب
گیاه پیراکانتا به نور مستقیم خورشید برای رشد نیاز دارد. به همین دلیل بهتر است، آن را در فضای بیرون از خانه قرار دهید، تا بتواند نور خورشید را به اندازه ی کافی دریافت کند. همچنین می توانید آن را در باغچه و محیطی نورگیر نیز نگهداری کنید.
زمان مناسب هرس
از هرس کردن برای سرو سامان دادن به گیاه پیراکانتا استفاده می شود. در سال های اولیهی رشد، این گیاه نیازی به هرس کردن ندارد. زیرا در حال ریشه دواندن در خاک می باشد. اما بعد از چند سال، رشد قدی گیاه زیاد شده و هر سال حدود 60 سانتی متر رشد می کند. در این زمان وقت هرس کردن گیاه فرا رسیده است. بهترین زمان برای هرس کردن گیاه در پایان بهار یا اوایل تابستان می باشد.
دمای مناسب
پیراکانتا در آب و هوای سرد و مرطوب رشد بهتری دارد، اما در اقلیمهای دیگر نیز (بجز نواحی خیلی گرم)، به خوبی رشد می کند. ایدهآل ترین دمای محیط برای رشد این گیاه 10 درجه سانتیگراد است.
کوددهی مناسب
این گیاه برای اینکه بتواند به خوبی رشد کند، نیاز به کوددهی ندارد. اما می توانید برای رشد بهتر گیاه پیراکانتا برای آن در فصل بهار از کود یا غذای کامل گیاهی استفاده نمایید.
سمی بودن یا نبودن گیاه پیراکانتا
گیاه پیراکانتا جزو گیاهان سمی محسوب نمی شود، به همین خاطر برای انسان ها و حیوانات خانگی خطری به همراه ندارد. همچنین بهتر است بدانید، که هستهی این گیاه خوراکی است. اما برای اینکه از هرگونه عارضه ای جلوگیری کنید، میوه آن را به صورت خام مصرف نکنید.
روش تکثیر گیاه پیراکانتا
گیاه پیراکانتا هم از طریق هسته میوه و هم از طریق روش قلمه زنی قابل تکثیر می باشد. اما بهترین روش تکثیر این گیاه، از طریق قلمه است. برای تکثیر از این روش ابتدا باید قلمه ای به طول 20 سانتی متر از گیاه پیراکانتا گرفته و سپس آن را در ماسه رودخانه ای بکارید. به گونه ای آن را بکارید، که نصف آن در ماسه باشد. بعد از کاشت، خاک را آبیاری کرده و تا زمان رشد جدید ساقه، خاک گیاه را مرطوب نگهداری کنید.
آیا می توان گیاه پیراکانتا را در گلدان کاشت؟
اگر قصد دارید این گیاه را در خانه و در داخل گلدان نگهداری کنید، ابتدا یک گلدان متناسب با اندازهی گیاه پیدا کرده و دقت کنید دارای زهکشی مناسبی باشد. بهتر است بدانید، که نگهداری این گیاه در داخل گلدان نیاز به رسیدگی و تغذیه منظم دارد. همچنین حتما اطمینان حاصل کنید، که خاک آن غرقاب نشده باشد. این گیاه برای رشد بهتر نیاز دارد، سالی یک بار هرس شود.
آفات و بیماری های گیاه پیراکانتا
گیاه پیراکانتا از پوست پوست شدن و آفتاب سوختگی رنج می برد و گاهی امکان دارد حشراتی مانند شته و بید به این گیاه حمله کنند. اگر گیاه ضعیف باشد، بدون هیچ میوه ای فقط رشد سالانه دارد. به همین دلیل باید تمام شرایط رشد گیاه را فراهم کنید. همچنین مراقب باشید، تا گیاه دچار بیماری نشود. زیرا اگر گیاه ضعیف باشد، توانایی مقابله با بیماری را ندارد. سرمای آخر فصل بهار امکان دارد، به گل آن آسیب زده و تا زمانی که مشکل حل نشود، آسیب باقی بماند. همچنین این سرما اجازه ی گلدهی و باردهی به این گیاه را تا زمان درمان نمی دهد.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به شرایط نگهداری گیاه پیراکانتا اشاره شده است. اگر شما هم قصد نگهداری از این گیاه را در داخل خانه و یا فضای حیاط دارید، می توانید با خواندن مقاله بالا با روش نگهداری گیاه پیراکانتا آشنا شده و سپس اقدام به خرید نمایید.