شرایط نگهداری گل نیلوفر آبی
آیا با شرایط نگهداری گل نیلوفر آبی آشنایی دارید؟ یکی از زیباترین گیاهان آبزی، گل نیلوفر آبی با نام علمی Nymphaeaceae و اسم لاتین water Lily میباشد، که طرفداران زیادی دارد. نیلوفرهای آبی معمولا در فضای باز مانند رودخانه و باتلاقها می توانند به خوبی رشد کنند. این گیاه بیشتر در رنگ های سفید، صورتی، آبی و زرد دیده می شود. بسیاری از نمونههای نیلوفر در صبح باز و عصر بسته میشوند. همچنین بهتر است بدانید، که گل نیلوفر آبی در برخی از کشورها مانند مصر و تایلند مقدس محسوب میشود. در این مقاله از پلنت لند، فروشگاه آنلاین گل، با ما همراه باشید تا با شریط نگهداری گل نیلوفر آبی آشنا شوید.
معرفی گل نیلوفر آبی
نیلوفر آبی، گیاهی آبزی است که نمادی از خلوص و زیبایی محسوب می شود. همچنین با نام های لوتوس و واتر لیلی نیز شناخته می شود. نیلوفر آبی هم در خاک و هم در آب رشد می کند. به همین خاطر نگهداری خاص و پیچیده ای ندارد و تنها نیاز آن وجود همیشگی آب و ساکن بودن آب است. اگر هم در خاک نگهداری می شود، خاک گلدان هیچگاه نباید خشک شود. از این رو مناسب افراد مبتدی می باشد. نیلوفر آبی نمای بسیار زیبایی در حوض ها، استخرها و… ایجاد می کند. همچنین برای کاشت در گلدان های بزرگ نیز مناسب است.
آشنایی با شرایط نگهداری از گل نیلوفر آبی
در ادامه این مطلب به شرایط نگهداری از گل نیلوفر آبی اشاره می کنیم:
دمای مناسب
دمای مناسب آب برای رشد و فعالیت نیلوفر آبی ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است و با کاهش دما این گیاه وارد دوره خواب میشود. اگر منطقه محل زندگی شما تا حدی سرد است، که خطر یخ زدن لایههای عمقی آب نیز وجود دارد، باید گلدانها را به بیرون از محیط آب منتقل کنید. سپس گلدان را در محلی محفوظ قرار دهید و در طی این مدت باید مراقب باشید، تا خاک خشک نشود.
کوددهی مناسب
نیلوفر آبی و بیشتر گیاهان آبزی نیازی به کود ندارند، اما اگر قصد کاشت آن را در درون گلدان دارید، به خاک آن مقداری کود دامی کاملا پوسیده اضافه کنید، تا گیاه رشد بهتری پیدا کند.
خاک و محیط کاشت مناسب
در صورت کاشت این گیاهان در گلدان می توانید از نمونه هایی که ۲۵-۱۰ سانتی متر عمق دارند استفاده کنید. ساقه های زیرزمینی که اصطلاحاً گاهی ریشه هم نامیده می شود، در این گلدان به شکل افقی کاشته می شوند. وجود منافذ زهکش در ته گلدان که برای سایر گیاهان لازم و ضروری است برای این گیاه لازم نمی باشد. از خاک با بافت نسبتاً سنگین می توان استفاده کرد. از موادی همانند پرلیت، کوکوپیت و یا مواد مشابه برای این گیاه استفاده نکنید.
علاوه براین دقت کنید که در زمان کاشت، برگ های قدیمی و قسمت های مرده و پوسیده را جدا کنید. گیاه را در مرکز گلدان نکارید، بلکه آن را در نزدیک لبه گلدان قرار دهید. پس از کاشت گیاه و ریختن خاک، بر روی سطح گلدان یک لایه سنگ ریزه قرار دهید، تا بعد از قرار دادن گلدان در کف برکه و حوضچه، خاک در آن حفظ شود.
نور مناسب
گیاه نیلوفر آبی خود را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دهید. گیاهان لوتوس در آفتاب کامل رشد می کنند و حداقل به 5 تا 6 ساعت نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارند. اگر حوضچه شما تا حدی سایه دار باشد، باید شاخ و برگ های اطراف را که آفتاب را مسدود می کنند، هرس یا حذف کنید. نیلوفر آبی از اواسط ژوئن یا اواسط خرداد تا اوایل پاییز شکوفا می شود. شکوفه ها صبح زود باز می شوند و از اواسط بعد از ظهر بسته می شوند. ایجاد هرشکوفه 3 تا 5 روز طول می کشد و سپس سرکوب می شود.
زمان هرس نیلوفر آبی
همانظور که گفته شد، دوام هر گل روی نیلوفر آبی چیزی حدود سه تا پنج روز است. نیلوفرهای آبی پس از پایان گلدهی، به آرامی در آب فرو میروند. بهتر است گلهای پژمرده شده را جدا کنید. این کار باعث رشد و گلدهی بهتر گیاه میشود. همچنین در صورت امکان، برگهای پلاسیده را هرس کنید.
تکثیر گل نیلوفر آبی
تکثیر این گیاه میتواند به دو صورت انجام شود. روش اول جدا کردن پیازچههای جوان از پیاز اصلی است. یعنی در فروردین یا مهر ماه زمانی که آب حوض را خالی میکنند میتوان پیازچههای جوان را که پهلوی پیاز اصلی است از محل اتصال با چاقو قطع و در گلدان گذاشته و در کف حوض قرار دهید. در روش دوم نیلوفر آبی را میتوان به وسیله بذرهایش تکثیر نمود.
نتیجه گیری
اگر دقیق به گل نیلوفر آبی نگاه بیاندازیم متوجه این خواهیم شد که ریشه در لجنزار داشتن مهم نیست، بلکه عمل و نتیجه مهم است. در مقاله بالا به شرایط نگهداری از گل نیلوفر آبی اشاره شده است. اگر قصد نگهداری از این گیاه را دارید، می توانید با خواندن مقاله بالا با نکات مهمی آشنا شوید. امیدواریم که این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.