مقالات

روشهای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی

تقویت گل و گیاهان آپارتمانی

تقویت گل و گیاهان آپارتمانی

پرورش گل و گیاهان آپارتمانی کاری است که هر کسی در هر مکانی می‌تواند انجام دهد. مردم در حیاط، آپارتمان و حتی بالکن خود گل می‌کارند! مهم نیست کجا هستید یا با چه فضایی باید کار کنید، همیشه می‌توانید گل‌های سالم پرورش دهید. بااین‌حال، بسته به شرایط رشد گل و گیاهان آپارتمانی ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد. بهترین راه برای شروع یک مبتدی این است که از خود متخصصان گل یاد بگیرند! برای اینکه بتوانید با رازهای تقویت گل و گیاه آپارتمانی آشنا شوید با این مقاله جذاب از فروشگاه گل آنلاین همراه باشید.

لینک مرتبط: گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا

چگونه از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنیم؟

  1. نور مناسب: گیاهان برای رشد و شاداب بودن به انرژی نور خورشید نیاز دارند. دریافت مقدار مناسب نور خورشید در روز مهم است. غریزه شما ممکن است این باشد که گیاه آپارتمانی خود را روی طاقچه قرار دهید تا نور زیادی دریافت کند. این همیشه بهترین گزینه نیست. برخی از گیاهان آپارتمانی نمی‌توانند با این مقدار گرما / نور مستقیم کنار بیایند.
  2. از آب دادن بیش از حد اجتناب کنید: بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا گیاه آپارتمانی شما نیاز به آبیاری دارد، نظارت بر خاک است. انگشت خود را تا اولین مفصل بندانگشت در خاک فروکنید تا ببینید آیا رطوبت در خاک وجود دارد یا خیر. راه دیگر بلندکردن آرام گیاه آپارتمانی است. خاک مرطوب بلندکردن آن را سنگین‌تر از خاک خشک می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید یک دستگاه رطوبت‌سنج نیز خریداری کنید.
  3. در صورت امکان از آب باران برای آبیاری گیاه خود استفاده کنید: اگر می‌توانید، بهتر است از آب باران برای گیاهان آپارتمانی خود استفاده کنید. با استفاده از سطل می‌توانید آب باران را جمع کنید و یا می‌توانید گلدان گیاه خود را مستقیماً زیر باران قرار دهید.
  4. حواستان به زمان مناسب برای تغییر گلدان باشد: در برخی مواقع، حجم گیاه آپارتمانی شما ممکن است از ظرفیت گلدان خود بیشتر شود. اگر متوجه شدید که ریشه‌ها در بالای خاک شما رشد می‌کنند یا از سوراخ‌های زهکشی در پایین گلدان رشد می‌کنند، ممکن است زمان تغییر گلدان فرارسیده باشد. همچنین انتخاب گلدان مناسب هم نکته بسیار مهمی برای رشد گل و گیاه شماست.
  5. مطمئن شوید که گلدان‌ها دارای سوراخ‌های زهکشی هستند: وقتی گیاه آپارتمانی خود را گرفتید، بررسی کنید که سوراخ‌ های زهکشی در انتهای گلدان وجود داشته باشد. سوراخ‌ های زهکشی برای اینکه ریشه‌های گیاه شما خراب نشوند و آب اضافی از گلدان شما خارج شود اهمیت بالایی دارند.
  6. با یک گلدان تزیینی به آن حالت دهید: گلدانی که گیاه در آن می‌آید ممکن است خیلی زیبا نباشد. به همین دلیل، مردم اغلب یک گلدان تزیینی کمی بزرگ‌تر از گلدان گیاهان آپارتمانی می‌خرند. این به شما امکان می‌دهد از اضافه‌کردن سبک خلاقانه به اتاق خود لذت ببرید – می‌توانید یک گلدان حصیری طبیعی، یک سرامیک با رنگ روشن یا یک نسخه فلزی مدرن را انتخاب کنید.
  7. گردوغبار گیاه آپارتمانی خود را گردگیری کنید: شاید این موضوع باعث تعجب شما شود، اما گیاهان آپارتمانی اغلب نیاز به گردگیری ملایم دارند! وقتی روی برگ‌ها لایه‌ای از گردوغبار وجود دارد، این لایه از گردوغبار مانع از دریافت هوا و نور خورشید به‌اندازه موردنیاز آنها می‌شود. بسته به‌اندازه گیاهتان، با استفاده از یک‌پارچه مرطوب یا برس رنگ، به‌آرامی گردگیری کنید.
  8. بهتر است گیاهان آپارتمانی خود دور از دسترس حیوانات خانگی قرار دهید: اگر حیوانات خانگی دارید، توجه داشته باشید که برخی از گیاهان آپارتمانی برای آنها سمی هستند. به‌ عنوان‌ مثال، پوتوس طلایی برای گربه‌ها و سگ‌ها سمی است. شما می‌توانید این اطلاعات را با کمی تحقیق آنلاین به دست آورید.
  9. با ویژگی‌های گیاه آپارتمانی خود آشنا شوید: نکاتی که تا به اینجا خدمت شما گفتیم به مراقبت از گیاهان آپارتمانی کمک می‌کند. اما برخی از گیاهان نیازهای منحصربه‌فرد خود را دارند. به‌عنوان‌مثال، ساکولنت‌ ها به آب بسیار کمی نیاز دارند. کمی تحقیق آنلاین به شما کمک می‌کند تا گیاه خود را بهتر بشناسید.
  10. در صورت نیاز گیاه خود را جابه‌جا کنید: خانه‌های ما می‌توانند طیف وسیعی از دما، نور، رطوبت، کشش و رطوبت را از اتاقی به اتاق دیگر داشته باشند. ممکن است مجبور شوید «آزمون و خطا» انجام دهید تا ببینید گیاهان آپارتمانی شما در کجا شادتر هستند. اگر گیاه سرحال و شاداب نیست، سعی کنید آن را به‌جای دیگری منتقل کنید.

لینک مفید: دلایل زرد شدن گیاهان آپارتمانی 1

لینک مفید: دلایل زرد شدن گیاهان آپارتمانی 2

نکات مهم تقویت گل و گیاهان آپارتمانی

  • مکان مناسب را انتخاب کنید: انتخاب مکان مناسب همیشه بخش مهمی از رشد گل‌ها است. گل‌ها برای رشد مناسب هر روز به ساعت‌ها نور خورشید نیاز دارند. همچنین، شما باید تحقیق کنید که کدام گل‌ها به نور بیشتر یا کمتر نیاز دارند تا مشخص کنید که در کدام بخش از خانه بهتر استقرار گیرند. همچنین باید بدانید که گل و گیاهان آپارتمانی شما نیاز به نور مستقیم خورشید دارند یا خیر. مثلا گیاه گل سنگ به نور زیاد اما غیرمستقیم احتیاج دارد.
  • گل‌های خود را آبیاری کنید: یک تصور غلط رایج این است که می‌توانید یک گل را بکارید و بعد از آن زمان آن را فراموش کنید. متأسفانه، این‌طوری هم نیست! شما باید با آبیاری منظم از گل‌های خود مراقبت کنید. کارشناسان گل آبیاری روزانه را توصیه می‌کنند، ابتدا گل و گیاهان آپارتمانی خود را بکارید تا بتوانند ریشه و گل‌های سالم رشد دهند. سپس، با بالغ‌شدن گل‌ها، فقط باید آنها را یک روز در میان یا یک‌بار در هفته آبیاری کنید. بهتر از قبل از آبیاری، از نیازهای آبی دقیق گل و گیاهان آپارتمانی خود مطلع شوید.

لینک مفید: غبارپاشی گیاهان آپارتمانی

  • از شر حشرات و آفات خلاص شوید: برای اطمینان از سالم ماندن گل و گیاهان آپارتمانی خود و ادامه رشد آنها، باید از شر حشرات و آفات خلاص شوید. از مگس سبز روی رز گرفته تا مگس‌های ریشه، حشرات در محیط‌های دارای گل‌وگیاه بسیار رایج هستند. حشره‌کش‌ها را می‌توان بکار گرفت، اما در صورت عدم استفاده صحیح می‌توانند مضر باشند. به‌عنوان‌مثال، حشره‌کش‌ها هرگز نباید با گلبرگ‌های گل تماس داشته باشند؛ زیرا به‌مرورزمان به آنها آسیب می‌رسانند. برای خلاص‌شدن از شر آنها، بهتر است از آفت کش های آلی یا روش‌های کنترل آفات ارگانیک استفاده کنید. استفاده از روش‌های طبیعی برای ازبین‌بردن آفات به رشد سالم‌تر گل کمک می‌کند. راه‌های طبیعی شامل استفاده از تله‌های فرمونی، نوارهای آفات و استفاده از اسپری قوی آب برای حذف حشرات از گیاهان است.
  • از کمپوست استفاده کنید: استفاده از کمپوست یک راه عالی برای سالم نگه‌داشتن خاک و کمک به رشد گل و گیاهان آپارتمانی است. برخی از دوستداران گل و گیاهان آپارتمانی حتی تا آنجا پیش می‌روند که ترکیبات کمپوست خود را به‌منظور مطابقت با نیازهای گل خود درست می‌کنند. بااین‌حال، بسیاری از مبتدیان ممکن است مایل به انجام این کار نباشند، بنابراین می‌توانید به‌جای آن از کمپوست آماده در فروشگاه استفاده کنید. همچنین، هنگام استفاده از کمپوست، مهم است که بیش از حد از آن استفاده نکنید، در غیر این صورت ضرر بیشتری نسبت به فایده دارد! ابتدا با افزودن کمی کمپوست شروع کنید و سپس به‌آرامی آن را افزایش دهید تا به مقدار دلخواه برسید.
  • گل و گیاهان آپارتمانی خود را به‌ درستی بکارید: هنگام کاشت، مهم است که گل و گیاهان آپارتمانی را به‌درستی بکارید. هنگامی که در حال کاشت هستید، به‌سادگی یک سوراخ با عمق مناسب حفر کنید و ریشه گل و گیاهان آپارتمانی را داخل آن قرار دهید. هنگامی که ریشه‌ها در سوراخ قرار گرفتند، آنها را دوباره با خاک بپوشانید و محکم به سمت پایین بکشید تا هیچ حفره هوا یا فضایی برای نفوذ آب وجود نداشته باشد. همچنین، اگر شکوفه‌ها نزدیک‌تر به یکدیگر کاشته شوند، می‌تواند به بزرگ‌تر شدن آن‌ها کمک کنید؛ زیرا مواد مغذی بیشتری را از گیاهان همسایه خود دریافت می‌کنند.
  • گل و گیاهان آپارتمانی خود را در زمان مناسب هرس کنید: درست مانند آبیاری روزانه، اگر می‌خواهید گل‌های سالمی داشته باشید، هرس گل و گیاهان آپارتمانی ضروری است. هنگام هرس، مهم است که هر شکوفه مرده یا در حال مرگ را با بریدن آنها در نزدیکی ساقه به‌دقت جدا کنید. این به گل و گیاهان آپارتمانی شما کمک می‌کند تا در بهار آینده شکوفه‌های جدیدی تولید کنند و از رشد مناسب آن‌ها مطمئن شوید. همچنین، به‌ محض اتمام گلدهی، شکوفه‌ها را جدا کنید؛ زیرا این گیاه را تشویق می‌کند تا به‌ مرور زمان شکوفه‌ های بیشتری تولید کند. اکثر متخصصان توصیه می‌کنند که مبتدیان باید قبل از شروع هرس گل‌های خود تا اولین زمستان یا اواخر پاییز صبر کنند.

بیشتر بخوانید: نگهداری از گیاهان آپارتمانی در پاییز و زمستان

کودهای مناسب برای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی

برای انتخاب کود مناسب برای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی، علاوه بر درنظرگرفتن نیازهای آن، بهتر است به موارد زیر نیز توجه داشته باشید:

  • بهتر از کودهای گیاهی با نسبت NPK بهینه برای ارتقای رشد سالم و شاخ و برگ‌های پر جنب‌وجوش و بهبود ظاهر و برای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. بعضی گیاهان آپارتمانی نیز مانند گیاه فیتونیا از مصرف ماهانه کود متعادل ۵-۵-۵ در طول فصل رشد خود یعنی بهار و تابستان خود سود می‌برند.
  • در شناسایی و رسیدگی به کمبودهای مواد مغذی در گیاهان با استفاده از کودهای غنی از درشت‌ مغذی‌ها و ریز مغذی‌ های ثانویه استفاده شود تا تقویت گل و گیاهان آپارتمانی شما تضمین شود.
  • استفاده از کودهای گرانوله و مایع برای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی باتوجه‌به نیاز آن‌ها تنظیم شود و تأکید زیاد بر رقیق‌سازی دقیق برای جلوگیری از کوددهی بیش از حد و محافظت از ریشه و برگ گیاه را نیز در نظر داشته باشید.
  • بهتر است تا در خواندن و تفسیر برچسب‌های کود برای تعیین سطوح و نسبت‌های مناسب مواد مغذی برای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی که به‌سلامت و سرزندگی گیاه کمک می‌کند دقت کافی را داشته باشید.

نتیجه‌گیری

حتی اگر تمام این نکات و ترفندها را رعایت کنید، تا زمانی که از گل و گیاهان آپارتمانی خود مراقبت نکنید، فایده چندانی برای شما نخواهد داشت. گل و گیاهان آپارتمانی برای رشد مناسب به مقدار مناسبی از مواد مغذی نیاز دارند. همچنین، با بررسی گیاه خود، در مورد بهترین زمان روز برای آبیاری آن اطلاعات کسب کنید تا ببینید چه زمانی بهتر است آنها را بر اساس مکان و نوع آنها آبیاری کنید! علاوه بر این، دانستن تعداد دفعات بارور کردن گل‌ها باعث می‌شود که آنها در طول سال به رشد قوی و سالم خود ادامه دهند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *