مقالات

روش‌ های تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی

روش های تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی

همه چیز در یک محیط بر نحوه رشد و تکثیر گیاه تأثیر می‌ گذارد. هنگام رشد گیاهان آپارتمانی، کنترل آب‌ و هوا و رطوبت برای به حداکثر رساندن فرایند فتوسنتز ضروری است. با تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی، تعرق بهینه گیاه را تضمین می‌کنید. هنگام خرید آنلاین گل باید به این نکته توجه کنید که کدامیک از گل های آپارتمانی موجود در بهترین فروشگاه گل و گیاه، مناسب محیط مورد نظر شما می باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا به تأثیرات رطوبت و روش‌های تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی بپردازیم.

لینک مفید: چرا گیاهان رشد نمی کنند؟

تأثیر رطوبت بر گیاهان آپارتمانی

رطوبت نسبی مقدار بخار آب موجود در هوا نسبت به حداکثر مقدار بخار آبی است که هوا در دمای معینی می‌تواند نگه دارد. اگر سطح رطوبت نسبی ۷۵ درصد در ۲۵ درجه سانتیگراد باشد، به این معنی است که هر کیلوگرم هوا در فضای مربوطه حاوی ۷۵ درصد حداکثر مقدار آبی است که می‌تواند در دمای گفته‌شده نگه دارد.

سطوح رطوبت نسبی بر زمان و نحوه باز کردن روزنه‌های گیاهان در سطح زیرین برگ‌ها تأثیر می‌گذارد. گیاهان از روزنه برای تعرق یا “نفس‌ کشیدن” استفاده می‌کنند. هنگامی که هوا گرم است، گیاه ممکن است روزنه‌های خود را ببندد تا از دست‌ دادن آب را کاهش دهد. روزنه‌ها همچنین به‌عنوان یک مکانیسم خنک‌ کننده عمل می‌کنند. وقتی شرایط محیطی برای گیاه خیلی گرم است و روزنه‌ هایش را برای مدت طولانی برای حفظ آب می‌بندد، راهی برای حرکت مولکول‌های دی‌اکسیدکربن و اکسیژن ندارد و به‌ آرامی باعث خفگی گیاه روی بخار آب و گازهای تعرق شده خودش می‌شود.

همان‌طور که گیاهان تعرق می‌کنند، رطوبت اطراف برگ‌ها را با بخار آب اشباع می‌کند. وقتی که سطح رطوبت نسبی بیش از حد بالا باشد یا گردش هوا کم باشد، گیاه نمی‌تواند آب را تبخیر کند یا مواد مغذی را از خاک بیرون بکشد. و اگر این موضوع برای یک دوره طولانی اتفاق بیفتد، گیاه در نهایت پوسیده و پژمرده می‌شود.

درباره روشهای تقویت گل و گیاهان آپارتمانی بیشتر بدانید.

اثرات کمبود رطوبت گیاهان آپارتمانی

علاوه بر دما، رطوبت نیز نقش حیاتی در حفظ شرایط بهینه برای گیاهان آپارتمانی دارد. رطوبت به میزان آب موجود در هوای اطراف اشاره دارد. برخلاف شرایط بیرونی، محیط‌های داخلی اغلب به دلیل سیستم‌های گرمایشی و تهویه‌ مطبوع، رطوبت کمتری دارند. رطوبت کم می‌تواند منجر به هوای خشک شود و از طریق فرایندی به نام تعرق باعث از بین‌ رفتن رطوبت از برگ‌های گیاه شود. این اتفاق می‌تواند باعث زردشدن برگ‌ها، پژمردگی و افزایش حساسیت به آلودگی آفات شود. مقاله “14 دلیل زرد شدن برگ های گیاهان آپارتمانی”، دلایل دیگر پژمردگی گیاهان آپارتمانی را بیان می کند.

برای اطمینان از سلامت و تندرستی گیاهان داخلی، ایجاد تعادل بین دما و رطوبت ضروری است. در حالی‌ که محدوده دمای ایده آل برای اکثر گیاهان داخلی بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است، سطح رطوبت مطلوب بین ۴۰٪ تا ۶۰٪ است. دستیابی به این تعادل می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به‌خصوص در اقلیم‌هایی که دما و رطوبت به طور قابل‌ توجهی در نوسان است. با این‌ حال، استفاده از استراتژی‌های خاص مانند مه‌ پاشی منظم، گروه‌ بندی گیاهان با هم و استفاده از مرطوب‌کننده‌ها می‌تواند به حفظ سطح رطوبت رضایت‌ بخش برای گیاهان داخلی کمک کند.

لینک مفید: گل های آپارتمانی مقاوم

عوامل مؤثر بر مقدار رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی

عوامل زیادی بر نیاز گیاه به رطوبت تأثیر می‌گذارد:

  • گونه و اندازه؛
  • اندازه کاشت؛
  • فصل؛
  • دمای اتاق؛
  • نور محیط؛
  • ترکیب خاک یا کیفیت مخلوط گلدان.

همچنین آب‌ و هوا نیز در این نیازها نقش بسزایی دارد. اگر آسمان ابری و دمای اتاق متوسط باشد، گیاهان به رطوبت کمی نیاز دارند، اما در گرما، بسیاری از گل‌ها باید به طور منظم آبیاری شوند. به یاد داشته باشید که گیاه با گذر زمان بلندتر و پهن‌تر می‌شود، به این معنی که حتی در دمای پایدار و رطوبت ثابت و بهینه، در برخی مراحل، ممکن است به آب بیشتری نیاز داشته باشد که به آن احیای رشد می‌گویند.

می‌توانید با روش‌های مختلف تعیین کنید که زمان آبیاری فرا رسیده است؛ بنابراین، گیاهان در گلدان‌های سرامیکی نسبت به همتایان خود در ظروف پلاستیکی به آبیاری و رطوبت بیشتری نیاز دارند. گیاهان با ساقه‌های نازک یا افتاده و برگ‌های بزرگ یا ریشه‌های قوی نسبت به سایر گونه‌ها به رطوبت بیشتری نیاز دارند.

لینک مفید: نکات خرید گیاهان آپارتمانی

بهترین روش های تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی

برخی از گیاهان آپارتمانی به رطوبت بیشتری نسبت به سایر گیاهان نیاز دارند. (نکته حرفه‌ای: می‌توانید از رطوبت‌ سنج برای کمک به تست سطوح رطوبت در خانه خود استفاده کنید). با این‌حال، یک سری راه‌ها وجود دارد که می‌توانید با استفاده از این روش‌ها به تأمین رطوبت گیاهان آپارتمانی بپردازید:

  • یک تراریوم، کلوش یا گلخانه بسازید: ایجاد یک محفظه جداگانه برای گیاهان شما می‌تواند به ایجاد یک میکرو اقلیم مرطوب برای فضای سبز شما کمک کند. اگر فقط چند گیاه کوچک دارید، یک تراریوم به حفظ رطوبت سبزی‌ها یا خزه‌های کوچک شما کمک می‌کند. مقاله چگونه در خانه تراریوم درست کنیم؟ شما را برای ساخت یک تراریوم راهنمایی می کند.
  • از سینی سنگ‌ریزه استفاده کنید: سینی سنگ‌ریزه سینی پر از سنگ‌ریزه (مرمر) است که مقدار کمی آب را می‌پوشاند. همان‌ طور که آب از سینی تبخیر می‌شود، رطوبت مورد نیاز گیاهان شما را تأمین می‌کند. گلدان‌های گیاهی خود را در بالای سینی قرار دهید (بدون تماس آب با کف گلدان) تا کمی رطوبت بیشتری به گیاهانتان بدهد.
  • دستگاه مرطوب‌ کننده بخرید.: یک مرطوب‌ کننده آب را به یک مه سبک تبدیل می‌کند که به مرطوب نگه‌ داشتن هوا و افزایش رطوبت داخل خانه کمک می‌کند. علاوه بر تسکین خشکی بینی یا آلرژی‌های خاص، مرطوب‌کننده‌ها هوای خشک را مرطوب می‌کنند و به افزایش سطح رطوبت برای ایجاد محیطی مرطوب برای گیاهان شما کمک می‌کنند.
  • گیاهان را با هم به‌ صورت گروهی قرار دهید. با تجمع گیاهان در فضاهای داخلی، می‌توان رطوبت هوا را بهبود بخشید. گیاهان از طریق روزنه‌ها، آب موجود در برگ‌های خود را تبخیر می‌کنند که این فرآیند به تعرق معروف است. بخار آب ناشی از این تعرق به سرعت به هوا منتقل می‌شود و رطوبت محیط را افزایش می‌دهد.
  • گیاهان را نزدیک عوامل مرطوب‌کننده یا مکان‌های مرطوب قرار دهید: منطقی است که گیاهانی که نیازمند رطوبت بالا هستند درست در مناطقی از خانه شما که به طور طبیعی مرطوب‌ تر هستند یا منابع آب دارد، رشد کنند. گیاهان با رطوبت بالا را در مکان‌هایی با رطوبت زیاد مانند مکانی از خانه که لباسشویی یا ماشین ظرف‌شویی در آن قرار دارد، نزدیک سینک آشپزخانه یا نزدیک پنجره حمام قرار دهید.
  • مه پاش کردن گیاه: غبارپاشی گیاهان آپارتمانی با یک بطری اسپری پر از آب راه سریعی برای ایجاد رطوبت در گیاهان است. با این‌حال، برخی از برگ‌های گیاه نمی‌توانند مرطوب بودن مداوم را تحمل کنند، بنابراین همیشه دستورالعمل‌ های مراقبت از گیاه خاص خود را دنبال کنید. علاوه بر این، مراقب روش های آبیاری گیاهان خود باشید، زیرا آب زیاد و مه‌پاشی مداوم می‌تواند منجر به پوسیدگی برگ و ریشه شود.

لینک مفید: استفاده از گیاهان آپارتمانی در دفتر کار خانگی

نتیجه‌گیری

مدیریت رشد و نمو گیاهان شامل دست‌ کاری محیط درحال‌ رشد است تا سطوح نور، دما و رطوبت نسبی باعث افزایش فتوسنتز، عملکرد بالا و رشد مولد شوند. میزان تعرق مناسب به نوع گیاه، سن آن و فصل بستگی دارد. برای رشد سالم گیاهان در طول سال، کنترل رطوبت مناسب بسیار مهم است. در فروشگاه گل و گیاه پلنت لند امکان خرید انواع گیاهان سالم مانند گیاهان رونده، گیاهان سایز بزرگ و گیاهان مقاوم برای شما فراهم است.

با دادن امتیاز، ما را ارائه خدمات بهتر یاری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *