درمان آفت گیاهان آپارتمانی
امروزه علاقه افراد به گیاهان آپارتمانی بیشتر از گذشته شده است که نتیجه این علاقه، وجود انواع گل های آپارتمانی در بیشتر منازل است. گیاهان نه تنها باعث جذابیت دکوراسیون خانه می شوند، بلکه سلامت و تندرستی شما را نیز تقویت می کنند. تحقیقات نشان می دهد که ما بیش از 70 درصد از زمان خود را در داخل خانه می گذرانیم و گیاهان آپارتمانی راهی آسان برای آوردن طبیعت به خانه شما هستند.. با این وجود بسیاری از گیاهان آپارتمانی مورد حمله آفات قرار می گیرند. که باعث آسیب رسیدن به گیاه و یا از بین رفتن آنها می شود. در سطر زیر به راهکارهایی برای درمان آفت گیاهان آپارتمانی پرداخته ایم.
آفت گیاهان چیست؟
به جانوران و حشراتی گفته می شود، که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به گیاهان خسارت و آسیب وارد می کنند. همچنین باعث از بین رفتن گیاهان می شوند. آفات گیاهان، خرطوم خود را به درون بافت گیاهان وارد می کنند و شیره آن ها را می مکند. همچنین به بافت های گیاهان نفوذ می کنند. در نتیجه باعث آسیب رسیدن به گیاهان و مانع رشد آن ها می شوند.
انواع آفات گیاهان آپارتمانی
یکی از بزرگترین ناراحتیهایی که ممکن است با آن مواجه شوید، یافتن حشرات و آفات روی یک گیاه خانگی محبوب است. این موضوع نه تنها ناامید کننده است، بلکه این حشرات و آفات، می توانند به سرعت گیاهان را از بین ببرند. ممکن است قبلاً با هجوم آفات گیاهان آپارتمانی مواجه شده باشید و هرگز متوجه آن نشده باشید. شاید گیاه آپارتمانی شما یک روز کاملا سالم و سرحال به نظر برسد، سپس روز بعد شروع به پژمرده شدن کند و شما هرگز نفهمید چگونه باید آن را نجات دهید. شاید هم این مشکل را داشته اید ولی نمیدانستید چه کاری باید انجام دهید و فقط آن را دور انداخته اید.
لطفا ناامید نشوید. راه های زیادی برای کنترل آفات گیاهان آپارتمانی وجود دارد. آفات و بیماری های گیاهی در هر زمان ممکن است به آنها حمله کند و زیبایی برگ های جدید را با برگ های زرد و پژمرده جایگزین کند. شایع ترین آفات شاخ و برگ و گیاهان گلدار شامل کنه های عنکبوتی، حشرات آردآلود، پشه های قارچی، مگس سفید و شته ها هستند. استفاده از مواد گیاهی برای دکوراسیون فضای باز و همچنین فضای داخلی، آنها را در معرض انواع آفات باغی، مانند کرم، راب، حلزون و تریپس قرار می دهد، که بسیاری از آنها پس از انتقال گیاهان به داخل خانه رشد می کنند. به همین دلیل گیاهانی که از بیرون خانه یا محل کار منتقل می شوند باید با اسپری آب تمیز به خوبی شسته شوند.
درمان آفات گیاهان آپارتمانی
در سطر زیر به 10 نوع از شایع ترین آفات گیاهان آپارتمانی، روش های از بین بردن و درمان آن اشاره شده است:
-
کپک خاکستری
بوتریتیس یا کپک خاکستری روی برگ ها، ساقه، گل ها و میوه ظاهر می شود. این قارچ در محیط های ملایم و مرطوب و در فضاهایی که تهویه مناسبی ندارند رشد می کند. برای جلوگیری از ظاهر شدن این قارچ در حین کشت، از قرار دادن فضای مناسب گیاهان اطمینان حاصل کنید. قسمت هایی که آلوده شده اند را جدا کنید، سپس مخلوط بوردو را روی تمام قسمت های گیاه اسپری کنید.
-
شپشک سپردار
شپشک سپردار حشرات بسیار کوچک و بیضی شکلی هستند. روی بدن آن ها سپری به رنگ سیاه، سفید، خاکستری و یا قهوه ای مشاهده می شود. این حشرات به ساقه گیاهان می چسبند و از شیره آن ها تغذیه می کنند. بعد از این عمل ماده براقی بر روی برگ ها باقی می گذارند. اگر تعداد این آفات بر روی گیاه مورد نظرتان کم بود شما می توانید برای درمان گیاه از کف صابون استفاده کنید. اگر تعداد آن ها زیاد بود بهتر است، از سم های آفت کش استفاده کنید.
-
شته
شته ها موجودات بسیار ریزی می باشند، که اندازه آن ها 2 الی 3 متر است. آن ها به رنگ قهوه ای، سبز، قرمز، زرد و سیاه می باشند. جایگاه این حشرات بیشتر بر روی پشت برگ گیاهان و روی قسمت های جوان آن می باشد. این موجودات نیز از شیره گیاهان تغذیه می کنند، که باعث آسیب رسیدن به آن ها می شوند. شته ها بر روی برگ گیاهان ماده ای به اسم عسلک ترشح می کنند. باعث می شود، گیاهان نتوانند عمل فتوسنتز را به خوبی انجام دهند. بیشتر گیاهانی که به این آفت مبتلا می شوند شامل دیفن باخیا، سرخس ها و انواع پیچک ها می باشند. اگر تعدا کمی شته بر روی گیاهتان مشاهده می شود، می توانید آن قسمت هایی از گیاه را که دچار شته شده جدا کنید. همچنین می توانید به کمک آب، برگ و هر قسمتی از گیاه را که به شته مبتلا شده است، بشویید. همچنین می توانید گیاه را وارونه کنید، شاخه و برگ های گیاه مورد نظرتان را با یک سطل آب در دما اتاق بشویید. اگر تعداد شته ها بر روی گیاهتان زیاد بودند، بهتر است از سموم آفت کش استفاده کنید.
-
پشه قارچی
پشه های قارچی حشرات کوچک و پرنده ای هستند که در اطراف سطح گلدان شناور هستند. لاروهای آنها در مخلوط گلدانی زندگی می کنند و از قارچ تغذیه می کنند که وقتی مخلوط گلدان بیش از حد مرطوب نگه داشته شود رشد می کند. آنها تهدید بزرگی برای سلامت گیاه نیستند، اما می توانند آزاردهنده باشند. توصیه می شود منبع را هدف قرار دهید. بهتر است خاک را خشک کنید و لاروهارا از بین ببرید، زیرا لاروها بدون آب کافی نمی توانند زنده بمانند. برای تاثیر فوری، یک قسمت پراکسید هیدروژن را درون گلدان بریزید تا هم پشهها و هم تخمهایشان را بکشد. قارچ ها می توانند تأثیر سریعی داشته باشند. گونه ها و علائم مختلفی وجود دارد، اما یکی از رایج ترین آنها برای گیاهان داخلی پوسیدگی برگ ها است.
-
شپشک آرد آلود
شپشک آرد آلود دارای ظاهر سفید رنگ برفی شکلی می باشد. این آفت نیز از شیره گیاهان تغذیه می کنند و باعث آسیب رسیدن به آن ها می شوند. شپشک آرد الو بیشتر بر روی ساقه، دم برگ و ریز برگ های گیاهان مشاهده می شود. بیشتر گیاهانی که به این آفت مبتلا می شوند شامل ساکولنت ها، کاکتوس ها، حسن یوسف ها، کروتون ها، دراسناها، سرخس ها و نخل ها هستند. اگر مقدار شپشک آرد آلود بر روی گیاه کم بود می توانید یک پنبه را آغشته به الکل کنید و آفت مورد نظر را از روی گیاه بردارید. در صورتی که مقدار این آفت ها بر روی گیاه زیاد بود، می توانید از سموم آفت کش استفاده کنید.
-
کنه عنکبوتی
کنه عنکبوتی بسیار ریز است. به همین دلیل به سختی قابل مشاهده است. این آفت به صورت نقاط قهوه ای مایل به قرمز بر روی گیاهان مشاهده می شوند. نشانه های وجود این آفت بر روی گیاه شامل: به وجود آمدن لکه های زرد رنگ بر روی برگ ها، به وجود آمدن تارهایی بر روی گیاهان و از بین رفتن شادابی گیاهان است. یکی از دلایلی که باعث می شود گیاهان به این نوع آفت دچار شوند، خشکی و کم آبی می باشد. اگر مقدار کنه عنکبوتی بر روی گیاه کم بود شما می توانید با آبیاری منظم با آب سرد و بالا نگه داشتن رطوبت هوا این آفت را از بین ببرید. همچنین می توانید برگ های گیاهان را با دستمال رطوب تمیز کنید و از خاک ضد عفونی شده استفاده کنید. اما اگر مقدار آن ها بر روی گیاهان زیاد بودند، می توانید از سموم آفت کش استفاده کنید.
-
مگس سفید یا سفید بالک
مگس سفید یا سفید بالک ها بسیار ریز هستند. به همین دلیل مشاهده آن ها بر روی گیاهان بسیار دشوار است. برای مشاهده آن ها باید گیاه مورد نظر خود را تکان دهید. با تکان دادن گیاه این حشرات پرواز می کنند. می توانید آن ها مشاهده کنید. این حشرات از گیاهان تغذیه می کنند، که باعث زرد شدن و افتادن برگ آن ها می شوند. برای این که این حشره را از بین ببرید باید گیاه مورد نظر خود را در چند مرحله سم پاشی کنید.
-
تریپس ها
اگر متوجه حشرات درازی با طول متفاوت از 1 تا 2 میلی متر با بدن قهوه ای یا سیاه و بال هایی مودار شدید، احتمالاً در گیاهان خود تریپس دارید. تریپس های جوان تر به رنگ روشن تر تا سبز به نظر می رسد. این آفات دارای قطعات دهانی سوراخکنندهای هستند که از رودههای سلولی تغذیه میکنند و بافت گیاهی آسیب دیده، ظاهری نقرهای و خنثی خواهد داشت. تریپس ها حشراتی بسیار ریز با بال های ریشدار می باشند. این حشرات از شیره گیاهان تغذیه می کنند. بعد از تغذیه نقاط ریز و نقره ای رنگی بر روی برگ های گیاهان تشکیل می شود. زمانی که گیاهان دچار این نوع آفت می شوند، باعث پیچیدگی و بد شکل شدن برگ ها، کوچک شدن گل های گیاهان و یا ریزش آن ها می شوند. رشد گیاه جدید میتواند باعث تغییر شکل و قهوهای شدن بافت شود، همچنین ممکن است بافتهای در حال مرگ نیز در این نواحی رخ دهند. گیاهانی که به شدت آلوده شده اند دارای نقاط سیاه کوچکی هستند که مدفوع آفات است. برای این که این آفات را از بین ببرید باید از حشره کش های نفوذی و سیستمیک استفاده کنید. توصیه می کنیم گیاهان آلوده به تریپس را در یک منطقه جداگانه ایزوله نگه دارید تا از انتشار آنها جلوگیری شود.
-
کرم های برگ خوار
کرم های برگ خوار نوزاد پروانه ها می باشند. این کرم ها معمولا از طریق تخم ریزی پروانه ها بر روی گیاه، به گیاه مورد نظر شما حمله می کنند. همچنین گاهی خاک گیاه آلوده به این نوع آفت می باشد. این کرم ها معمولا سبز رنگ هستند، که برگ ها و قسمت های هوایی گیاه را می جوند. معمولا خاک، باغ های میوه و جنگل ها به این نوع آفت دچار می باشند. اگر مقدار این کرم ها بر روی گیاه کم بود می توانید آن ها را با دست جمع کنید. ولی اگر مقدار این کرم ها زیاد بود باید از سموم حشره کش استفاده کنید. یکی از سم های حشره کش که مناسب از بین بردن این نوع آفات می باشد، دیازینون است.
-
کرم های ریشه خوار
کرم های ریشه خوار نوزاد سخت بال پوشان یا همان سوسک ها هستند. این کرم ها سفید رنگ می باشند، که ریشه گیاه را می جوند. اندازه این کرم ها متفاوت است. برای این که بخواهید از گیاه در برابر این آفت محافظت کنید، بهتر است از خاک های آلوده استفاده نکنید. همچنین اگر مقدار این کرم ها زیاد بود باید از سموم حشره کش استفاده کنید. یکی از سم های حشره کش که مناسب از بین بردن این نوع آفات می باشد، سوین است.
چگونه می توان از آفات و حشرات گیاهان جلوگیری کرد؟
هنگامی که از شر آفات و حشرات گیاهان آپارتمانی خلاص شوید، نمی خواهید آنها برگردند، درست است!؟ بهترین دفاع طولانی مدت در برابر هر گونه آلودگی به گیاهان آپارتمانی، کنترل پیشگیرانه آفات است. بنابراین در اینجا چند نکته دیگر برای حفظ سلامتی و جلوگیری از آفت گیاهان در درازمدت آورده شده است.
- هرگز از گلدان های کثیف استفاده نکنید. همیشه گلدان ها و سینی های گیاه را قبل از استفاده مجدد تمیز و ضدعفونی کنید. میتوانید آنها را با آب صابون بشویید یا در صورت استحکام کافی، آنها را با ماشین ظرفشویی بشویید.
- گیاهان خود را تحت نظر داشته باشید. گیاهان خود را به طور منظم برای مشاهده علائم آفات گیاهان آپارتمانی بررسی کنید. معمولاً هر بار که گیاهان را آبیاری می کنید این کار را انجام دهید.
- صرفا گلدان گیاه آلوده را عوض نکنید. هرگز گلدان گیاه را فقط به این دلیل که مشکل حشره دارد عوض نکنید. گلدان مجدد می تواند به یک گیاه آپارتمانی ناسالم استرس بیشتری وارد کند که می تواند منجر به مرگ گیاه شود.
- از خاک استریل گلدان استفاده کنید. همیشه از خاک گلدان تازه و استریل برای جابجایی گیاهان استفاده کنید و هرگز و هرگز از خاک باغچه استفاده نکنید! اگر گیاه آپارتمانی را تغییر می دهید که هیچ گونه حشره ای ندارد، بهتر است از خاک موجود در ظرف جدید برای همان گیاه دوباره استفاده کنید. اما هرگز نباید از خاک گلدان یک گیاه آپارتمانی برای گلکاری مجدد گیاه دیگری استفاده کنید.
- همه گیاهان جدید را بازرسی کنید. هر زمان که گیاه جدیدی را به خانه می آورید، مطمئن شوید که آن را از نزدیک برای هرگونه نشانه ای از اشکال بررسی کنید. همچنین خوب است که گیاهان آپارتمانی جدید را برای چند هفته جدا کنید تا مطمئن شوید که هیچ حشره ای ظاهر نمی شود.
- ابزار خود را تمیز نگه دارید. هر بار که از قیچی هرس و سایر ابزارها استفاده می کنید، آن ها را استریل کنید. میتوانید آنها را با آب و صابون بشویید یا بین استفاده در الکل آغشته کنید.
- دست های خود را بشویید . همیشه پس از دست زدن به گیاه آلوده دست های خود را بشویید.
- عیب زدایی گیاهان در فضای باز. اگر گیاهان آپارتمانی را برای تابستان بیرون می گذارید، قبل از اینکه در پاییز دوباره به داخل خانه بیاورید، حتماً آنها را رفع اشکال کنید. نحوه رفع اشکال گیاهان را قبل از آوردن آنها به داخل اینجا بیاموزید.
نتیجه گیری
در سطر بالا به درمان آفت گیاهان آپارتمانی اشاره شده است. بهتر است برای پیشگیری از حمله آفات به گیاهان آپارتمانی در هنگام خرید گیاهان جدید دقت کنید، خاک آن ها را تمیز نگه دارید و از گیاهان به خوبی مراقبت کنید. اگر با وجود دقت به این مسائل گیاه شما دچار آفات شد، می توانید با تشخیص نوع آفت برای مقابله اقدام کرده و گیاه مورد نظر را درمان کنید. پلنت لند یا سرزمین گیاه گلخانه دانش بنیان با بیش از 15 سال سابقه فعالیت در بازار گل محلاتی و با حذف واسطه ها، با کیفیت ترین گلها را برای شما عرضه می کند. برای خرید گل به صفحه فروشگاه ما مراجعه نمایید.
با سلام
بنده تعدادی گیاه نخل کنتا -لیکوالا-لیدی پالم اریکا و انواع فیکوس و زاموفولیا دارم
1- لطفا یک سم سیستمیک و یک سم تماسی و یک سم هم برای پیشگیری معرفی کنید
افت مورد نظر من تریپس و شپشک سپر دار و ارد الود هست
لطفا نحوه خرید و قیمتها و ارسال را هم بفرمایید
البته مقدهر کمی برای مصرف خانگی نیاز دارم از هر کدام
تلفن بنده
09125794758
با سپاس
سلام من گوش گرگی دارم جدیدا لکه های قهوای رو برگ گرفت انگار قارچی شده یه راه درمان خانگی معرفی کنید ممنونم
سلام
از قارچکش استفاده کنید به صورت اسپری