مقالات

تراریوم کاکتوس

تراریوم کاکتوس

تراریوم کاکتوس چیست؟

یکی از روش های نگهداری کاکتوس ها و ساکولنت ها نگهداری آن ها داخل شیشه یا به اصطلاح تراریوم است که به آن تراریوم کاکتوس می گویند. این روش بیشتر جنبه تزئینی دارد و برای نگهداری کاکتوس زیاد مناسب نیست. زیرا، نیازهای گیاه مانند: نیازهای نوری، دما، نوع خاک و سایر موارد برای رشد به اندازه نیست. همچنین بالا بودن رطوبت داخل تراریوم می تواند باعث آسیب رساندن به گیاهتان شود. به تراریوم های کاکتوس دزرتاریوم نیز می گویند.

اصول نگهداری تراریوم کاکتوس

  • آبیاری تراریوم کاکتوس

در آبیاری تراریوم های کاکتوس و ساکولنت ها نباید زیاده روی کرد و باید هر دو هفته یک بار آن را به مقدار کم و معینی آبیاری کنید. زیرا زیاده روی در آبیاری آن باعث پوسیده شدن ریشه ها می شود و به مرور کاکتوس شما از بین می رود. در فاصله دو آبیاری حتما باید صبر کنید، تا خاک گیاه خشک شده باشد. بعضی از تراریوم ها هستند، که کف آن ها سوراخ می باشد و مثل گلدان عمل می کنند بنابراین خاک آن ها زودتر خشک می شود. پس باید آب بیشتری به آن ها بدهید، ولی اگر ته ظرف شما سوراخ نباشد باید به اندازه ای به کاکتوس ها آب بدهید، که بتوانند همه آن را مصرف کنند و در کف ظرف آب جمع نشود.

  • انتخاب نوع کاکتوس

مهم ترین بخش در تراریوم کاکتوس، انتخاب نوع کاکتوس ها می باشد. زیرا شما باید کاکتوس هایی را انتخاب کنید، که نیازهای یکسانی داشته باشند و از نظر اندازه شبیه به هم باشند.

  • اندازه تراریوم

برای ساخت تراریوم کاکتوس، شما باید شیشه و یا ظرف مناسبی را انتخاب کنید، زیرا شیشه بزرگ باعث نگهداری آب بیشتری می شود و در شیشه های کوچک فضای کافی برای رشد وجود ندارد.

  • جریان هوا

باید از شیشه هایی برای ساخت تراریوم استفاده کنید، که هوا به راحتی در آن جریان داشته باشد. کاکتوس ها برای رشد و زنده ماندن علاوه بر نور خوب به جریان هوا نیز نیاز دارند.

  • نوردهی

برای رشد کاکتوس داخل تراریوم، شما باید گیاه را 2 تا 4 ساعت زیر نور خورشید قرار دهید، تا گیاه رشد کند. البته مواظب باشید، که نور خورشید بیشتر از این مقدار به تراریوم نرسد. در محفظه شیشه ای نور و گرمای زیادی تولید می شود و باعث سوخته شدن کاکتوس می شود. همچنین، نور کم باعث می شود، کاکتوس شما شکل و ظاهر اصلی خود را از دست بدهند. فاصله زیاد میان برگ ها و کشیده شدن کاکتوس به سمت نور به این معنی می باشد، که نور کم است. شما باید به مرور آن را به محلی پر نور منتقل کنید فقط دقت کنید یکدفعه آن را مقابل نور خورشید قرار ندهید، زیرا باعث سوختن کاکتوس شما می شود.

  • خاک

اگر ته ظرف تراریوم شما سوراخ داشت می توانید از خاک معمولی استفاده کنید. ولی اگر، کف ظرف شما سوراخ نبود باید از خاک سبک تری که ماسه بیشتری دارد، استفاده کنید و برای جلوگیری از بیماری های قارچی بهتر است خاک تراریوم را قبل از استفاده با سموم قارچ کشی ضدعفونی کنید.

  • کوددهی

بهترین زمان کوددهی در فصل تابستان است، که فصل رشد گیاه می باشد.

  • دما

دمای مناسب برای نگهداری تراریوم کاکتوس 20 تا 35 درجه سانتی گراد می باشد.

ساخت تراریوم کاکتوس

وسایل و مواد مورد نیاز برای ساختن یک تراریوم زیبا در منزل در زیر آورده شده است، البته کمی هم سلیقه باید به خرج دهید. وسایل و مواد مورد نیاز شامل:

  • تنگ یا ظرف شیشه ای با دهانه باز
  • شن و ماسه
  • سنگ ریزه
  • خاک مناسب
  • کاکتوس
  • پودر ذغال

مراحل ساخت تراریوم کاکتوس

  • مرحله اول:

ابتدا باید ظرف مناسب برای ساخت تراریوم خود انتخاب کنید، زیرا ظرف باید شکننده نباشد و از مقاومت خوب و بالایی برخوردار باشد. همچنین باید از کاکتوس هایی استفاده کنید، که دارای نیازهای یکسانی از نظر میزان آبیاری، دما و نور باشند.

  • مرحله دوم:

پس از انتخاب ظرف مناسب و کاکتوس، در مرحله بعد نوبت به خاک آن می رسد. معمولا چون ظرف های تراریوم سوراخی برای خروج آب ندارند، بهتر است در کف ظرف مقداری سنگ ریزه بریزید، سپس روی سنگ ریزه ها خاک بریزید. خاک مناسب برای ساخت این تراریوم، ترکیبی از: ماسه به مقدار 60 الی 70 درصد، مقداری پیت ماس و ورمی کمپوست است. برای جلوگیری از پوسیدگی باید مقداری ذغال پودر شده نیز در ترکیباتتان استفاده کنید. این کار باعث تصفیه هوای داخل تراریوم می شود. دقت کنید که تمامی سنگ ریزه ها و ترکیبات خاک ضد عفونی باشند، برای ضدعفونی کردن می توانید از حرارت و سم قارچ کش استفاده کنید.

  • مرحله سوم:

بعد از آماده شدن خاک، کاکتوس ها را داخل خاک تراریوم قرار دهید و به مدت 10 روز آبیاری کنید، تا ریشه جدید تشکیل شود.

نتیجه گیری

برای ساخت تراریوم کاکتوس، باید از کاکتوس هایی استفاده کنید که رشد سریعی ندارند. زیرا اگر کاکتوس سریع رشد کند، شما باید ظرف آن را تغییر دهید. همچنین تراریوم را بیش از اندازه آبیاری نکنید، گیاهانی که برای ظرف تراریوم انتخاب می شوند معمولا به آبیاری کمی نیاز دارند.

3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *