تراریوم چیست؟
تراریوم ها باغ های مینیاتوری هستند، که داخل ظروف کوچک مانند بطری های شیشه ای و کوزه ها قرار می گیرند. آنها عمدتاً به آبیاری روزانه نیاز ندارند و برای رشد خود از طریق تعرق و تراکم آبیاری میکنند. ظروف شیشه ای در بسته ای هستند که امکان ایجاد چرخه آب را می دهند. این امر باعث می شود که رطوبت خاک و گیاهان در دمای بالا در داخل تراریوم تبخیر شود. سپس این بخار آب روی دیواره های ظرف متراکم میشود و در نهایت به گیاهان و خاک زیرین بر می گردد. تراریوم در واقع جزء گیاهان لاکچری محسوب میشود که علاقه مندان خاص خود را دارد و در پلنت لند بهترین فروشگاه گل و گیاه حتما نمونه های مختلف آن موجود می باشد.
این امر به ایجاد محیطی ایده آل برای رشد گیاهان به دلیل تامین مداوم آب کمک می کند و در نتیجه از خشک شدن بیش از حد گیاهان جلوگیری می کند. برای نوردهی به گیاهان تراریومی کافیست آنها را پشت پنجره قرار دهید و یا از یک لامپ در قسمت بالایی آنها استفاده کنید، این کار باعث می شود که نور از ظرف شیشه ای عبور کند و به صورت غیرمستقیم به گیاهان داخل برسد، تا فتوسنتز کنند. کلمه terra (“زمین”) + Arium (یک مکان یا ظرف) می باشد که از یک کلمه لاتین گرفته شده است.
لینک مفید: نحوه نگهداری از تراریوم
تاریخچه تراریوم
تراریوم توسط گیاه شناس انگلیسی، دکتر ناتانیل باگشاو در سال 1842 اختراع شد. او زمانی که در حال پرورش شفیره پروانه در یک ظرف شیشه ای مهر و موم شده بود، تراریوم را به طور تصادفی کشف کرد. او متوجه شد که خزه ها و سرخس ها در محیطی که برای پروانه ها ایجاد کرده بود رشد می کنند. تصمیم گرفت با قرار دادن گیاهانی که بومی انگلستان نیستند در یک شیشه در بسته نگهداری و آزمایش کند، سپس مشاهده کرد که چگونه فضای سبز رشد می کند. او پس از آزمایش های زیادی، مقالهای کوتاه در مورد کشف خود نوشت به نام «رشد گیاهان بدون قرار گرفتن در معرض هوا» و سپس یک کتاب در همان سال در مورد همین موضوع منتشر کرد.
خرید محصول: خرید شیشه تراریوم
کدام گیاهان برای تراریوم مناسب هستند؟
بهطورکلی گیاهان برگساره ای و آنهایی که رشد کندی دارند، برای تراریوم مناسب تر می باشند. مانند:
- سرخس ها : شامل پرسیاوشان، لانه پرنده ای و دکمه ای
- ساکولنت ها : شامل کاکتوس و هاورتیا
- گیاهان هوازی : مانند تیلاندزیا
- بونسای ها
- پیرومیا یا همان قاشقی (راهنمای نحوه نگهداری گل قاشقی)
- نخل های کوتوله
وابی کوزا طرح سوگی (تراریوم)
850,000 تومانموساریوم طرح جنگل سرخ (تراریوم)
1,600,000 تومان۲ عدد تراریوم بنسای فیکوس طرح طبیعت
Original price was: 3,200,000 تومان.2,300,000 تومانCurrent price is: 2,300,000 تومان.تراریوم رطوبتی طرح قایق قرمز
Original price was: 2,100,000 تومان.1,200,000 تومانCurrent price is: 1,200,000 تومان.تراریوم مارچوبه طرح کتیو
2,700,000 تومانتراریوم بنسای انار طرح جنگل قرمز
5,200,000 تومانتراریوم بنسای پیتسپروم طرح دبل کریپتو
2,900,000 تومانتراریوم رطوبتی طرح الماس صورتی
Original price was: 3,200,000 تومان.1,800,000 تومانCurrent price is: 1,800,000 تومان.ساخت تراریوم
ابتدا ظرف مناسب خود را بردارید و ته ظرف را سنگ ریزه بریزید (حدود 2 تا 5 سانتی متر) سپس یک لایه نازک زغال فعال روی سنگ ریزه ها بریزید (زغال فعال را می توانید از آکواریوم فروشی ها تهیه کنید). در مرحله بعد، یک لایه خزه اسفاگنوم یا تکه ای تور روی لایه های قبلی بگذارید تا از ریزش و نشست خاک جلوگیری کند، در لایه ی بعدی به ضخامت 5 سانتی متر باید خاک بریزید و چند حفره کوچک ایجاد کنید و گیاهان انتخابی خودتان را در خاک قرار دهید. در آخر خاک و جدار داخلی محفظه را با آب مرطوب کنید و درپوش مناسبی روی آن را بگذارید. همچنین مقاله چگونه در خانه تراریوم درست کنیم؟ جزئیات بیشتری در این خصوص به شما می دهد.
مزایای تراریوم چیست؟
تولید اکسیژن
از بهترین مزایای تراریوم این است، که اکسیژن به هوا منتشر می کند. گیاهان تراریوم فواید بسیار زیادی برای سلامتی از جمله افزایش ظرفیت ریه، بهبود توانایی شناختی و حمایت از قلب سالم دارند. گیاهان تراریوم، همچنین مواد شیمیایی مانند فرمالدئید و بنزن را از هوا فیلتر می کنند و آنها را به گزینه ای ایده آل برای کسانی تبدیل می کند، که می خواهند قرار گرفتن در معرض سموم مضر را در محیط خانه کاهش دهند.
لینک مفید: معرفی گیاهان آپارتمانی اکسیژن ساز
نگهداری ساده
گیاهان تراریوم به نگهداری کمی نیاز دارند و شما لازم نیست نگران آبیاری یا کود دادن به آنها به طور منظم باشید. آنها به زمان و توجه زیادی نیاز ندارند و تمام چیزی که گیاهان تراریومی به آن نیاز دارند، فقط کمی خزه در پایه آنها می باشد تا رطوبت و مقداری نور غیرمستقیم خورشید را حفظ کنند. اگر علاقمند به گیاهان با نگهداری ساده هستید مقاله گیاهان آپارتمانی با نیاز کم به نور و آبیاری اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار می دهد.
آرامش بخش و درمانی
یکی دیگر از مزایای تراریوم این است که می توان از آنها برای ایجاد یک فضای آرام و چشم نواز استفاده کرد. اگر برای به خواب رفتن مشکل دارید، یا فقط می خواهید در هنگام مطالعه یا کار محیطی آرام داشته باشید، می توانید تراریوم را در اتاق خواب خود نگه دارید.
لینک مفید: گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا
انواع تراریوم چیست؟
تراریوم بسته
تراریوم های بسته یک درپوش روی آنها قرار می گیرد. وجود رطوبت روی خاک و گیاهان کاملاً طبیعی است، زیرا دما در یک تراریوم بسته کمی بالاتر است. پس از تبخیر و بخار آب، در کنار ظرف شیشه ای متراکم می شود و دوباره به گیاهان و خاک پایین میریزد، این چرخه به صورت مداوم تکرار می شود. از این رو تراریوم های بسته خودکفا هستند و سالی 1 تا 2 سال به آبیاری کمی نیاز دارند. با شفاف بودن ظرف شیشه ای، اجازه عبور نور و فتوسنتز را می دهد. با این حال، اطمینان حاصل کنید که هرگز آنها را زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا می تواند باعث گرم شدن ظرف شیشه ای و سوختن گیاهان شود.
تراریوم باز
در تراریوم های باز هیچ درپوشی برای پوشاندن گیاهان داخل ظرف شیشه ای وجود ندارد. بنابراین گیاه از ظرف بیرون می آید برخلاف تراریوم های بسته، تراریوم های باز شرایط خشک تر را ترجیح می دهند و به محیط مرطوب نیاز ندارند. به علاوه، چرخه آب منظمی ندارند زیرا هوا در گردش است. بنابراین، تراریوم های باز باید به طور مکرر آبیاری شوند، یا یک بار در هفته یا زمانی که خاک خشک می شود و متوجه ریزش برگ ها آنها می شوید.
نتیجه گیری
امروزه از تراریوم ها به عنوان یک عنصر تزئینی و طبیعی در طراحی دکوراسیون استفاده می شود. تراریوم ها را می توانید به صورت آماده از گل فروشی آنلاین پلنت لند تهیه کنید و یا خودتان آن را بسازید. اغلب در گیاهان تخفیف دار پلنت لند علاوه بر انواع تراریوم در بسته های چندتایی، موساریوم، بونسای و سانسوریا هم با قیمت مناسب قابل خریداری می باشد.
تراریوم های باز ترجیح میدهند، آفتاب زیاد و نور مستقیم داشته باشند و به طور منظم آبیاری شوند. در مورد تراریوم های بسته، نگهداری آنها بسیار ساده است. نور غیرمستقیم برای آنها بهتر عمل می کند. همچنین، تراریوم های بسته را حداقل یک بار در ماه به مدت حدودا 20 دقیقه باز کنید، تا گردش هوا در آنها وجود داشته باشد.