بیماری های گیاه بامبو
آیا بیماری های گیاه بامبو را می توانید تشخیص دهید؟ آیا علاقه مند به نگهداری از این گیاه در محیط خود هستید؟ اگر جزو آن دسته از کسانی می باشید، که در مراقبت از گیاهان مختلف، مهارت بالایی نداشته و علاقهی زیادی به داشتن گل و گیاه در منزل خود دارید، گیاه بامبو میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در بسیاری از ادارات، بانکها، آپارتمانها، سالن های زیبایی، فضاهای فرهنگی و… میتوان شاهد وجود یک بامبوی زیبا بود، چرا که این گیاه به دلیل شرایط راحت نگهداری، طرفداران بسیاری دارد.
مراقبت از این نوع گیاه ویژگی های خاص خود را دارد، که شاید از برخی آن ها مطلع باشید اما امکان دارد درباره بعضی دیگر اطلاعی نداشته باشید. در این مقاله برای اینکه از گیاه بامبوی محبوب خود به نحو احسن مراقبت کنید و با بیماری های این گیاه آشنا شوید، توضیحاتی را ارائه کرده ایم. پلنت لند تهران، گل فروشی آنلاین در تهران است که محصولات خاص و شیک را برای فروش در دسترس عموم قرار داده است.
معرفی بیماری های گیاه بامبو
در ادامه می خواهیم درباره بیماری های مختلف گیاه بامبو توضیح مختصری بدهیم:
زرد شدن برگ ها
یکی از مهم ترین بیماری های بامبو زرد شدن برگ های آن است. اصلی ترین علل این مشکل قرار گیری بامبو در معرض مستقیم نور خورشید و استفاده از آب با املاح زیاد است. البته بعضی از زرد شدن ها ممکن است به دلیل کمبود کلسیم یا پتاسیم نیز باشد. به همین دلیل باید مرتب از قطره بامبو ( 2 قطره برای هر شاخه ) برای تقویت گیاه خود استفاده کنید.
آفات و کنه های بامبو
کنه های بامبو باید بزرگترین نگرانی شما باشد، زیرا نه تنها دیدن آن ها با چشم دشوار است، بلکه حذف آن ها نیز سخت است. از آنجایی که کنهها سطح زیرین برگها را سوراخ میکنند، فتوسنتز برگها تحت تأثیر قرار میگیرد و باعث تغییر رنگ برگها میشود. اگر به سرعت عمل نکنید، کنه های بامبو در تمام گیاه گسترش می یابند. افزایش هجوم کنه بامبو بسیار نگران کننده است و به یک مشکل بزرگ به ویژه در مناطق گرم و خشک تبدیل شده است.
شپشک آرد آلود
این شپشکهای آرد آلود شیرهخوار هستند. آن ها مانند کنه ها با تغذیه از مایعاتی که بامبو برای زندگی نیاز دارد به گیاهان آسیب می رسانند. شپشکهای آردآلود مانند شتهها ترشح عسلک از خود به جای میگذارند که باعث میشود گیاه برای پوسیدگی آماده شود. برگ ها و ساقه های بامبو ناسالم، مخدوش و تغییر رنگ می دهند. ممکن است این حشره را با تارهای سفید چسبناک احاطه شده پیدا کنید، که شبیه یک کرک پنبه ای است. اگر ماده سفید را جدا کنید، خود شپشکهای آرد آلود ریز و صورتی هستند.
اطلاعات مفید: خرید گیاه بامبو شاخه ای
قهوه ای شدن نوک برگ ها
زمانی که می بینید نوک برگ های گیاه به جای زرد شدن قهوه ای شده است، باید علت را در مواد موجود در آب آن جستجو کنید. چرا که وجود کلر و فلوراید در آب گیاه باعث واکنش های برگ های گیاه به آن می شود و در نتیجه برگ های بامبو به رنگ قهوه ای در می آیند. البته باید بدانید، که گاهی اوقات قارچ زدگی ریشه باعث بروز چنین مشکلی می شود.
شته ها
چندین گونه از شته ها از بامبو تغذیه می کنند و مایع حیاتی گیاه را می مکند. آن ها نه تنها به گیاه شما آسیب می رسانند بلکه می توانند بامبو شما را بیمار کنند. شتهها به سرعت تکثیر میشوند و در صورت عدم کنترل، میتوانند صدمات زیادی به بار آورند. این آفات بالدار گیاه بامبو را سوراخ می کنند و مایعی را که گیاه روی آن زندگی می کند را می مکند. با گذشت زمان، برگ های بامبو پژمرده و رشد آن متوقف خواهد شد.
هنگامی که شته ها از بامبو تغذیه کنند، عسلک چسبناک ترشح می کنند. این ترشح فرصتی برای ایجاد شدن کپک دوده ای است، که در ماده شیرین و چسبنده شروع به رشد می کند. آن ها ریز و بالدار هستند. رنگ آن ها اغلب سبز می باشد، اما بسته به مکان و زمان سال می تواند قهوه ای، قرمز، زرد، خاکستری یا حتی سیاه باشد. این کپک های دوده ای کوچک هستند اما معمولاً با چشم غیر مسلح دیده می شوند.
کپک های پودری
سفیدک پودری یک بیماری قارچی است، که به برگ های گیاه حمله می کند. این بیماری در ابتدا به صورت لکه های دایره ای و سفید پودری در سطح زیرین برگ ظاهر می شود. با گسترش بیماری، لکه ها افزایش یافته و ماده قارچی پودری شروع به پوشاندن تمام سطح زیرین برگ می کند.
بامبوهایی که در فضای باز پرورش مییابند، در اواخر فصل رشد بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. با این حال، بامبوهای پرورش یافته در داخل خانه می توانند در هر زمانی از سال تحت شرایط مناسب دچار کپک پودری شوند. قارچ سفیدک پودری در شرایط مرطوب به سرعت رشد می کند. در صورت عدم درمان، بیماری شروع به حمله به ساقه، بافت و پایه بامبو می کند، که منجر به انحراف برگ، زرد شدن و در نهایت مرگ گیاه می شود. پس اگر گیاه به این قارچ آلوده شد، باید برگ های بیمار را از گیاه جدا کنید.
پوسیدگی ساقه گیاه بامبو
یکی از شایع ترین مشکلات و علل پوسیدگی ساقه، وجود قارچ ها است. اگر قسمت انتهایی ساقه به رنگ زرد درآمده، نشان دهنده ی از بین رفتن آوندها می باشد و این مورد سبب می شود که آب به خوبی به قسمت های بالایی نرسد و گیاه را به مرور از دست بدهید. بنابراین، برای حل این مشکل باید قسمت له شده را با چاقو بتراشید و برای مدتی داخل محلول قارچ کش قرار دهید. اگر دیر به این مشکل پی بردید و محل قارچ گرفته عمیق تر بود باید ساقه را از قسمت بالای محل پوسیدگی ببرید.
نکات مهم برای جلوگیری از زرد شدن بامبو
- نگهداری بامبو در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه
- دور نگه داشتن بامبو از نور مستقیم خورشید، گرما و باد
- عدم قرار دهی گلدان بامبو در معرض بخاری، شومینه، کولر
- عدم قرار دهی بامبو در کنار دری که از آن نسیم می آید
- تامین رطوبت این گیاه
- تعویض آب بامبو ۱ بار در ماه
کلام آخر
دریافتیم که بامبو از زیبا ترین و مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی و زینتی است و تحت شرایط خاصی بهترین رشد را خواهد داشت. اما ممکن است با بهترین مراقبت نیز، در آخر گیاهی ناسالم و ضعیف داشته باشید. اکنون با آگاهی کامل از این بیماری ها و آفات می توانید با خیال راحت دوباره بامبو خود را احیا کنید. گیاهان، موجودات کاملی نیستند، اما با این وجود محبت، عشق، علاقه و اهمیت را حس می کنند. بنابراین، با گلدان خود با محبت رفتار کنید و از یاد نبرید که او نیز عضوی از خانواده شما است.