مقالات

 استرس گیاهان آپارتمانی

 استرس گیاهان آپارتمانی

 استرس گیاهان آپارتمانی: علل، علائم و راه حل ها

مقدمه

گیاهان آپارتمانی فقط موجودات تزئینی برای خانه ما نیستند، بلکه آنها موجودات زنده ای هستند که نیاز به مراقبت و توجه دارند. یکی از مشکلات رایجی که بسیاری از علاقه مندان به گیاهان با آن مواجه می شوند استرس گیاهان آپارتمانی است. گیاهان نیز مانند انسان ها می توانند استرس را تجربه کنند و شناخت نشانه ها برای حفظ سلامت و شادابی آنها بسیار مهم است. در این پست وبلاگ، استرس گیاهان آپارتمانی، علل، علائم و راه حل های موثر آن را برای اطمینان از شکوفایی همنشینان سبز در خانه بررسی خواهیم کرد.

استرس گیاه آپارتمانی چیست؟

در حال حاضر که فصل زمستان نزدیک است ممکن است گیاهان شما بهترین ظاهر خود را نداشته باشند. زرد یا قهوه ای شدن برگها یا حتی پژمرده شدن آنها می تواند نشانه های اولیه استرس در گیاهان باشد. استرس گیاهی به شرایطی اطلاق می شود که گیاهان برای بقا باید تحمل کنند. به عبارت دیگر، استرس گیاه آپارتمانی مجموعه ای از شرایط رشد غیر ایده آل را توصیف می کند که در آن گیاهان شما مجبور به زنده ماندن هستند. اگر مدت استری گیاه کوتاه باشد این موضوع خیلی جای نگرانی نخواهد داشت اما باید بدانید استرس طولانی مدت گیاه می تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند توقف رشد، آسیب دائمی و حتی مرگ برای گیاهان شود.

این استرس توسط عواملی ایجاد می‌شوند. عوامل استرس زا می توانند از عوامل محیطی مانند تغییرات دما، رطوبت، نور، آب یا کیفیت خاک تا آفات و بیماری ها متغیر باشند. در صورت عدم توجه، استرس طولانی مدت گیاه می‌تواند باعث بسیاری از مسائل مختلف از جمله کمبود رشد، آسیب دائمی و حتی مرگ گیاه شود.

علل استرس گیاهی

نور ناکافی

یکی از دلایل اصلی استرس گیاهان زمستانه کاهش نور خورشید است. روزهای کوتاه به معنای نور کمتر خورشید است که منجر به کاهش تولید انرژی از طریق فتوسنتز برای گیاهان آپارتمانی می شود.

آبیاری نامناسب

در فصل زمستان، گیاهان به آب کمتری نیاز دارند زیرا انرژی کمتری تولید می کنند. با این حال، یک اشتباه رایج این است که برنامه آبیاری یکسانی را در تمام طول سال حفظ می‌کنید که این موضوع منجر به دومین عامل استرس می‌شود: آبیاری بیش از حد.

رطوبت نادرست خاک

خاک گلدان در زمستان دیرتر خشک شده و در نتیجه می تواند ریشه های گیاه را از اکسیژن محروم کند. علاوه بر این، خاک بیش از حد مرطوب به محل پرورش آفاتی مانند کپک ها و قارچ ها تبدیل می شود و باعث ایجاد استرس بیوتیک برای گیاهان می شود.

استرس بیوتیک(زیستی)

استرس‌های بیوتیک از طریق موجودات زنده از جمله قارچ ها، باکتری ها، حشرات و علف های هرز به گیاهان آسیب می زند. ویروس‌ها اگرچه موجود زنده محسوب نمی‌شوند، اما باعث ایجاد استرس زیستی در گیاهان می‌شوند.

رطوبت کم هوا

هوای خشک ناشی از بخاری ها و شومینه ها عامل استرس دیگری برای گیاهان است. این هوای گرم و خشک، رطوبت را از سلول‌های گیاهی می‌کشد و آنها را تحت فشار شدید قرار می‌دهد. گیاهان گرمسیری، در محیط‌هایی با رطوبت کم تحت استرس قرار می‌گیرند

نوسانات دما

آخرین علت متداول استرس گیاه زمستانه، هوای سرد است. تغییرات ناگهانی دما به ویژه قرار گرفتن در معرض هوای سرد اکثر گیاهان آپارتمانی را دچار استرس می‌کند. در نتیجه، یک نقطه به ظاهر دنج در آستانه پنجره‌تان ممکن است باعث استرس قابل توجهی به گیاهان در طول زمستان وارد کند. بسیار مهم است که به دماهای مورد نیاز هر گونه گیاه توجه داشته باشید و بر این اساس یک محیط پایدار ایجاد کنید.

 

لینک مفید: مرکز فروش شیشه تراریوم تهران

علائم استرس گیاه آپارتمانی و راه حل هرکدام

گیاهان موجودات عادتی هستند، بنابراین هرگونه تغییر شرایط گیاه می تواند ایجاد استرس در گیاه شود. گیاهان ممکن است به دلایل مختلف، از جمله به دلایل متضاد! مانند خیلی گرم یا سرد شدن، بیش از حد آبیاری یا خشک شدن و … علائم استرس را نشان دهند. برای کمک به درک این موارد برخی از علائم رایج استرس گیاه، علل آنها و راه های کاهش آنها آورده شده است:

زرد شدن برگ

برگ های زرد ممکن است هم نشان دهنده آبیاری بیش از حد و هم کم آبی باشد. هنگامی که گیاه تشنه می شود، برای حفظ آب، برگ های آن زرد شده و می ریزند. برعکس، آب اضافی می تواند منجر به خفگی و پوسیدگی ریشه شود و همچنین باعث زرد شدن آن شود. برای شناسایی مشکل، سطح رطوبت خاک را بررسی کنید و بافت برگ ها را مشاهده کنید. برگ های خشک و ترد نشان دهنده آبیاری کم می‌باشد، در حالی که برگ های مرطوب و خیس نشان دهنده آبیاری بیش از حد است.

اصلاح زرد شدن برگها به علت آن بستگی دارد. اگر علت کم‌آبی است، یک آبیاری ساده راه حل شماست. اما برای آبیاری بیش از حد، گلدان را در خاک تازه در نظر بگیرید. این نکته را نیز توجه کنید که گیاهانی که ریشه های کاملاً پوسیده دارند معمولاً قابل بازیابی نیستند.

در حالی که آبیاری بیش از حد و کم آبی از علل شایع هستند، عوامل دیگری مانند قرار گرفتن در معرض هوای سرد، کمبود نور خورشید یا شوک پیوند نیز می توانند برگ ها را زرد کنند. اگر سطح رطوبت مشکل نیست، برای این دلایل احتمالی بایستی عیب یابی انجام دهید.

برگ های قهوه ای

اگر برگ های پایین قهوه ای یا زرد شوند، ممکن است نشان دهنده نور کافی خورشید باشد. این اغلب در سمتی رخ می دهد که از منبع نور دور است. برای رفع این مشکل، گیاه خود را به پنجره ای با نور مناسب به سمت جنوب ببرید، آن را به طور منظم بچرخانید. همچنین نوک قهوه ای برگها نشان دهنده نیاز به رطوبت بیشتر است. گیاه را مرتب مه پاش کنید یا از مرطوب کننده استفاده کنید.

ریزش برگ‌ها و گل

افتادن گل و برگ ممکن است نشان دهنده کمبود نور خورشید باشد. به عنوان مثال، گیاهانی که پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در فضای باز در تمام تابستان به داخل خانه آورده می شوند ممکن است دچار ریزش برگ شوند. آنها را در مقابل یک پنجره روشن رو به جنوب یا زیر نورهای رشد قرار دهید.

جابه‌جایی گیاهان نیز می‌تواند باعث شوک آن‌ها شود. این جابجایی معمولابه صورت ریزش گل‌ها و برگ‌هایشان می‌شود. اگر به این مورد شک دارید، قبل از عیب یابی بیشتر به گیاه خود زمان دهید تا بتواند در محیط جدید مستقر شده و با شرایط جدید خو بگیرد.

تعویض گلدان نیز می تواند باعث استرس به گیاه شود. لذا پس از تعویض، گیاه را کاملاً آبیاری کنید و البته در هنگام تعویض مراقب باشید که ریشه آن تا حد امکان بدون تغییر باقی بماند.

لینک مفید: خرید گل تراریوم

خلاصه

در این مقاله سعی کردیم تا دلایل رایج استرس گیاهان را بررسی کنیم تا بتوانید به طور موثر از گیاهان آپارتمانی خود مراقبت کنید. ایجاد استرس در فصل زمستان برای گیاهان شدیدتر خواهد بود، اما شناخت علائم استرس و رعایت این نکات باعث خوشحالی گیاهان شما می شود. اگر به کمک بیشتری نیاز دارید، با ما در پلنت‌لند، وبسایت انواع گل های آپارتمانی، در ارتباط باشید. ما اینجا هستیم تا شما را در مسیر درست راهنمایی کنیم!

 

 

با دادن امتیاز، ما را ارائه خدمات بهتر یاری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *