مقالات

آشنایی با گیاه گل سنگ

گیاه گل سنگ

گیاه گل سنگ یک انتخاب عالی برای آپارتمان‌ هاست و به راحتی در فضای خانه رشد می‌ کند. می‌ توانید این گیاه را به صورت مجموعه‌ ای با سایر گیاهان در یک گلدان بکارید. بهترین گیاهان برای کاشت با هم در یک گلدان را بشناسید تا بتوانید با گیاه گل سنگ آنها را ترکیب کنید. یا گل سنگ را در تراریوم‌ ها به همراه گیاهان سبز برگ قرار دهید تا جلوه زیبایی به تراریوم ببخشید. با این حال، نگهداری گل سنگ در خانه کار آسانی نیست و به توجه و مراقبت ویژه‌ای نیاز دارد. اگر شما هم به پرورش گل سنگ علاقه‌مند هستید، با ما همراه باشید تا با نکات مهمی در مورد شرایط نگهداری گل سنگ، از جمله هرس، آبیاری، رطوبت و دیگر موارد آشنا شوید.

معرفی گیاه گل سنگ

گیاه گل سنگ با نام علمی Hypoestes phyllostachya (هیپوستس فیلوستاچیا) از خانواده Acanthaceae گیاهی علفی و کوچک است که به شکل بوته‌ ای رشد می‌کند. برگ‌ های رنگی و زیبا آن، باعث می‌شود این گیاه بسیار جذاب و دوست‌ داشتنی به نظر برسد. گل سنگ به رطوبت زیادی نیاز دارد و به همین خاطر، گزینه‌ ای عالی برای تراریوم‌ ها محسوب می‌ شود. اما باید بدانید که این گیاه عمر کوتاهی دارد و بعد از گلدهی به دوره استراحت می‌رود یا ممکن است بمیرد. بنابراین بهتر است هر بهار، گل گل سنگ قدیمی‌تان را دور بیندازید و یک گیاه جدید بکارید. گیاه گل سنگ قرمز و گیاه گل سنگ سفید در فروشگاه گل و گیاه پلنت لند موجود و قابل خریدای می باشد.

گل سنگ نماد چیست؟

گل سنگ نماد معانی متعددی است و این معانی بسته به مفهوم و معنای اختصاص داده شده به آن متغیر هستند. به طور کلی، این گیاه به عنوان نماد سرسختی، شکوه و زندگی پرانرژی شناخته می‌شود.

  • گل سنگ در فنگ شویی: در فنگ شویی، گیاهان و گل‌ ها نقش بسیار مهمی در تأثیرگذاری بر محیط زندگی و انرژی اطراف انسان‌ ها دارند. انتخاب گیاهان مناسب بر اساس اصول فنگ شویی می‌ تواند به تعادل انرژی‌ها کمک کرده و فضای زندگی را بهبود ببخشد. گل سنگ نیز به عنوان یک گیاه داخلی مناسب برای فنگ شویی شناخته می‌شود. این گیاه به خاطر برگ‌ های رنگارنگ و جلب‌ کننده‌اش می‌ تواند به تنظیم انرژی‌ ها در فضای زندگی کمک کند. به عنوان مثال:
    • افزایش انرژی مثبت: اگر به دنبال افزایش انرژی مثبت در یک فضا هستید، می‌ توانید گل سنگ با برگ‌ های رنگارنگ و شاداب را انتخاب کنید.
    • کاهش انرژی منفی: اگر به تعادل انرژی‌ها و کاهش انرژی منفی نیاز دارید، گل سنگ با برگ‌های زنده و پویای خود می‌تواند به شما کمک کند و انرژی منفی را از محیط دور کند.

انواع گیاه گل سنگ

علاوه بر گونه اصلی گل سنگ، این گیاه انواع دیگری نیز دارد که هر کدام با برگ‌ هایی با رنگ‌ بندی خاص و زیبایی خود جلوه‌ گری می‌کنند. برخی از این گونه‌ ها عبارت‌اند از:

  • کامینا: این نوع از گل سنگ دارای برگ‌ های سبز تیره با خال‌ های قرمز رنگ است.
  • کانفتی: گل سنگ کانفتی دارای برگ‌ های سبز است که ممکن است خال‌ هایی به رنگ سفید، صورتی، قرمز یا شرابی بر روی آن‌ها دیده شود.
  • لکه‌ای: این گونه از گل سنگ، دارای برگ‌ های سبز است که با لکه‌ های قطره‌ای به رنگ‌ های صورتی، قرمز یا سفید تزیین شده است.

گیاه گل سنگ

روش نگهداری گل سنگ

گیاه گل سنگ نیز مانند دیگر گیاهان مشابه به خود، به شرایط خاصی نیاز دارد که در ادامه به بررسی آن‌ ها می‌ پردازیم. قبل از هر چیز، لازم است بگوییم که تمام اطلاعات و مقالات موجود در سایت پلنت لند، بهترین فروشگاه گل و گیاه در تهران با استفاده از منابع معتبر نوشته شده‌ اند تا به شما در خرید و نگهداری گیاهان آپارتمانی کمک کنند. اگر هر سؤالی از زمان خرید گیاه تا مراحل نگهداری آن برای شما پیش آمد، می‌ توانید با ما تماس بگیرید.

  • نور: گل سنگ به نور زیاد اما غیرمستقیم احتیاج دارد. نور مستقیم می‌ تواند به برگ‌های آن آسیب برساند. اگر نور کم باشد، لکه‌ های صورتی روی برگ‌ها محو می‌شوند و برگ‌ ها به رنگ سبز در می‌آیند. بهترین مکان برای این گیاه، کنار پنجره‌ای پر نور است که از تابش مستقیم آفتاب دور باشد. همچنین می‌ توان با استفاده از نور مصنوعی مثل لامپ رشد گیاه، به رشد آن ادامه داد.
  • دما: گل سنگ به هوای گرم علاقه‌ مند است و سرما می‌ تواند لکه‌های صورتی روی برگ‌های آن را از بین ببرد. دمای مناسب برای روز ۲۴ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد و برای شب ۲۱ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد است. همچنین دما نباید به زیر ۱۳ درجه سانتی‌گراد برسد.
  • آبیاری: این گیاه به آبیاری متوسط نیاز دارد. خاک باید بین دو آبیاری تا عمق ۲-۳ سانتی‌متر خشک شود. در تابستان، ۲ تا ۳ بار در هفته و در زمستان ۱ تا ۲ بار آبیاری در هفته کافی است. حتماً از آب ولرم استفاده کنید، زیرا آب سرد می‌تواند باعث ریزش و کم‌رنگ شدن برگ‌ها شود. از آبیاری بیش از حد پرهیز کنید، چرا که این امر موجب زرد شدن برگ‌ ها و پوسیدگی ریشه‌ ها می‌شود. عوامل بیشتری که موجب زرد شدن برگ ها می شود را در مقاله ۱۴ دلیل زرد شدن برگ های گیاهان آپارتمانی می توانید مطالعه کنید. بهتر است آب را بر روی خاک بریزید و از آبیاری برگ‌ها خودداری کنید. روش مناسب آبیاری، آب دادن از زیر گلدان است؛ به این صورت که گلدان را در ظرفی که تا نیمه‌اش پر از آب است قرار دهید تا به اندازه کافی آب جذب کند.
  • رطوبت: این گیاه به رطوبت احتیاج دارد. می‌توانید در زیر گلدان سنگ‌ریزه بریزید و آن را تا نیمه از آب پر کنید (روش جزیره)، با این شرط که ته گلدان با آب در تماس نباشد. همچنین می‌توانید از روش مه‌پاشی استفاده کنید. کمبود رطوبت می‌تواند باعث خشکی نوک برگ‌ها شود. گل سنگ در تابستان به رطوبت بیشتر و در زمستان به رطوبت کمتری احتیاج دارد.
  • خاک: بهترین خاک برای گل سنگی، خاک غنی با زهکشی مناسب است. می‌توانید از ترکیب خاک لیمونی و کمپوست یا ترکیب یک قسمت تورب، یک قسمت خاک برگ پوسیده و یک قسمت ماسه استفاده کنید.
  • کوددهی: برای نگهداری مناسب گل سنگ، باید به آن کود بدهید. این کار را هر دو هفته یک بار در طول فصل رشد (بهار و تابستان) انجام دهید.
  • هرس کردن: با گذر زمان، شاخه‌ های گل سنگ بلند و باریک می‌شوند. به همین خاطر، لازم است به طور منظم شاخه‌ های بلند گیاه را کوتاه کنید تا رشد شاخه‌ های جانبی تحریک شود و گیاه شکل بوته‌ ای به خود بگیرد.
  • تکثیر: گل سنگ را می‌ توان از طریق قلمه ساقه، تقسیم بوته یا کشت بذر تکثیر کرد، اما معمولاً از روش قلمه استفاده می‌شود.
  • تعویض گلدان: اگر در اواسط تابستان، رشد گیاه کند شد یا برگ‌ها کوچک شدند یا ریشه‌ها از زیر گلدان بیرون زده بود، نشان‌ دهنده نیاز به تعویض گلدان است. در این صورت، گلدان را با گلدانی که تنها یک سایز بزرگ‌ تر باشد عوض کنید و خاک تازه بریزید.

بیشتر بخوانید: علت پژمرده شدن گیاه بعد از تعویض گلدان

 

بیماری‌ های گیاه گل سنگ

  • شپشک آرد آلود: شپشک آرد آلود به صورت توده‌ های پنبه‌ای سفیدی روی گیاه دیده می‌شود. وجود این حشرات و فعالیت‌ هایشان باعث کاهش رشد و ضعف گیاهان می‌ شود. وقتی شپشک‌ های ماده فعال هستند، ماده‌ای چسبناک به نام عسلک تولید می‌کنند که موجب براق و چسبناک شدن سطح برگ‌ ها می‌ شود. این حشره با مصرف شیره گیاه، باعث کم‌ رنگ و بدشکل شدن برگ‌ ها و ضعف کلی گیاه می‌شود. برای کنترل این آفت در گل سنگ، می‌ توانید از سموم مناسب استفاده کنید یا از روش‌ های غیرشیمیایی مانند پاک کردن حشرات با پنبه آغشته به کمی الکل یا مایع صابون بهره ببرید.
  • کنه تار عنکبوتی: کنه تار عنکبوتی باعث کم‌ رنگ شدن و در نهایت زرد شدن برگ‌ ها می‌ شود و زیر سطح برگ‌ ها نیز تارهای عنکبوتی شکل می‌ گیرد. برای کنترل این آفت می‌توانید از سموم مناسب و آفت کش استفاده کنید. همچنین، افزایش رطوبت و کاهش گرما می‌ تواند به کاهش کنه‌ ها کمک کند.
  • بیماری سفیدک پودری: این بیماری قارچی بر روی گیاه گل سنگ باعث ظهور پودر سفید رنگی روی برگ‌ها می‌شود و در نهایت منجر به زرد شدن آن‌ها می‌گردد. شرایط نور کم و هوای سرد و مرطوب این بیماری را تشدید می‌کند. برای جلوگیری از آن، محیطی با دما و نور مناسب برای گیاه فراهم کنید و از خیس شدن برگ‌ ها در حین آبیاری پرهیز نمایید. برگ‌های آلوده را نیز باید حذف کنید.
  • بیماری پوسیدگی ریشه: مهم‌ ترین مشکل این گیاه، پوسیدگی طوقه و ریشه‌ها به دلیل آبیاری بیش از حد یا سنگین بودن و زهکشی نامناسب خاک است. پوسیدگی ریشه گل سنگ باعث زردی و بی‌حالی گیاه شده و در نهایت به خشک شدن آن می‌ انجامد. برای درمان این مشکل، میزان آبیاری را کاهش دهید و در صورت نیاز از قارچ‌ کش مناسب استفاده کنید. مهم است که با نحوه زهکشی گیاهان آپارتمانی به اندازه کافی آشنا باشید تا از پوسیدگی ریشه گیاهان خود جلوگیری کنید.

خرید گیاه گل سنگ از فروشگاه گل و گیاه پلنت لند

در این مقاله تلاش کردیم به جنبه‌ های مختلف گل سنگ بپردازیم و اطلاعات مفیدی در مورد این گیاه زیبا ارائه دهیم و همچنین روش‌ های نگهداری گل سنگ را به تفصیل توضیح دادیم. این گیاه علاوه بر زیبایی، خواص مختلفی دارد و می‌ تواند در فنگ شویی نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای داشتن یک گل سنگ زیبا، مهم است که با شیوه‌ های صحیح نگهداری آن آشنا باشید و همچنین با بیماری‌ ها و آفات ممکن آشنا شوید تا بتوانید به‌ خوبی از گیاه خود مراقبت کنید. اگر تصمیم دارید یک گل سنگ زیبا داشته باشید یا گل آپارتمانی دیگری مانند زاموفیلیا، بامبو، فیلودندرون و یا فیکوس خریداری کنید، ضروری است که در ابتدا با شرایط نگهداری آن آشنا شوید تا بتوانید بر اساس محیط و شرایط خود، گیاه مناسبی انتخاب کنید. در فروشگاه گل و گیاه پلنت لند می توانید با انواع این گیاهان آپارتمانی آشنا شوید و هر کدام را که مایل هستید به صورت آنلاین و یا حضوری خرید کنید.

سؤالات متداول در مورد گیاه گل سنگ

چرا برگ‌ های گل سنگ زرد می‌شود؟

زرد شدن برگ‌ های گل سنگ معمولاً ناشی از آبیاری بیش‌ از حد است. وقتی خاک گیاه بیش از حد خیس بماند، ریشه‌ ها آسیب می‌بینند و این آسیب به زرد شدن برگ‌ ها منجر می‌شود. متأسفانه، برگ‌های زرد شده به حالت اولیه خود بازنمی‌گردند و بعد از مدتی می‌ریزند.

چرا برگ‌ های گل سنگ قهوه‌ای می‌ شود؟

چندین دلیل می‌ تواند باعث قهوه‌ای شدن برگ‌ های گل سنگ شود. از جمله این دلایل می‌ توان به خشک شدن بیش‌ از حد خاک، استفاده از آب سنگین (با املاح زیاد)، کود دهی بیش از حد، محیط بسیار گرم، رطوبت پایین و نوردهی نامناسب (زیاد یا کم) اشاره کرد؛ بنابراین، اگر برگ‌ های گیاه شما قهوه‌ای شده‌اند، بهتر است این عوامل را بررسی کرده و پس از شناسایی مشکل، اقدام به اصلاح روش‌ های نگهداری گل سنگ کنید.

چرا گل سنگ کم‌پشت می‌شود؟

کم‌پشتی طبیعی گیاه با افزایش سن اتفاق می‌ افتد، اما نور کم نیز می‌ تواند به این مشکل دامن بزند. اگر کم‌پشتی گیاه به دلیل نور نامناسب نیست، می‌ توانید با هرس کردن برگ‌ های بالایی به‌ صورت هفتگی، این مشکل را حل کرده و به گیاه کمک کنید تا متراکم‌تر و پُرپشت‌ تر شود.

2/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *