آبیاری گیاهان هوازی
آیا تا به حال به چگونگی آبیاری گیاهان هوازی برای شاد و سالم نگه داشتن آنها فکر کرده اید؟ دلیل خوبی وجود دارد، که گیاهان هوازی اینگونه نام گذاری شده اند. آنها مانند سایر گیاهان برای جذب آب از خاک، ریشه ندارند. در عوض، گیاهان هوازی، آب و مواد مغذی را از هوای اطراف خود دریافت می کنند. این گیاهان برای جذب رطوبت مورد نیاز خود از آب باران، بواسطه برآمدگی های ریز و مو مانند روی برگ های خود اقدام می کنند، که به آنها تریکوم می گویند.
علیرغم این عملکرد منظم، گیاهان هوازی، معمولاً زمانی که به عنوان گیاهان آپارتمانی نگهداری می شوند، به آبیاری اصولی نیاز دارند. این به این دلیل است، که هوای خانه های ما اغلب بسیار خشک است. هیدراته نگه داشتن این گیاهان آپارتمانی منحصر به فرد می تواند دشوار باشد. برای آبیاری مناسب گیاهان هوازی خود و همچنین بهترین روش آبیاری این گیاهان، نکات تخصصی ما را بیاموزید و آنها را شاداب نگه دارید.
هر چند وقت یکبار گیاهان هوازی را آبیاری کنیم؟
اینکه هر چند وقت یکبار باید گیاهان هوازی خود را آبیاری کنید، باتوجه به محیط رشد آنها و همچنین نوع گیاه هوازی که نگهداری می کنید، کمی متفاوت است. اگر گیاهان در مکانی رشد می کنند، که به طور مداوم مرطوب می باشد، به آبیاری کمتری نسبت به زمانی که در شرایط خشک رشد می کنند، نیاز خواهند داشت. با این حال، به عنوان یک قاعده کلی، بیشتر گیاهان هوازی زمانی که در شرایط معمولی خانه رشد می کنند، باید هر 1 تا 2 هفته یک بار آبیاری شوند. همچنین، از نوع گیاه هوازی خود مطلع شوید، تا بدانید، که چقدر باید آبیاری شود.
به غیر از آبیاری در یک برنامه مشخص، با نگاهی دقیق به برگ ها متوجه خواهید شد، که آیا گیاه هوازی شما به آب نیاز دارد یا خیر. لبه های هر برگ در طول زمان به سمت داخل خم می شود، زیرا گیاه رطوبت را مصرف می کند. اگرچه گیاهان تشنه هوازی به وضوح مانند سایر گیاهان پژمرده نمی شوند، اما کل گیاه نرم و خمیده می شود.
بهترین آب برای آبیاری گیاهان هوازی
بهترین آب برای گیاهان هوازی، آب باران است. آب دریاچه یا تالاب نیز مؤثر خواهد بود، زیرا آنها حاوی مقداری مواد مغذی هستند. آب لوله کشی معمولی نیز مشکلی ندارد. اما ابتدا بگذارید یک شب در ظرف باقی بماند. این روش اجازه می دهد، تا کلر آب از بین برود و آب به دمای محیط برسد. برای آبیاری گیاهان هوازی از آب مقطر استفاده نکنید. آب مقطر بیش از حد خالص است و هیچ یک از مواد مغذی مورد نیاز این گیاهان را تامین نمی کند.
گیاهان هوازی علاوه بر آب، مواد مغذی را از طریق برگ های خود جذب می کنند. معمولاً آنها مواد مغذی را از آب بارانی که از درختان می چکد دریافت می کنند. بنابراین مهم است، که این گیاهان با کود مخصوص گیاهان هوازی تغذیه شوند. طبق دستورالعمل، ماهی یک بار کمی کود به آبی که برای آبیاری گیاه خود استفاده می کنید، اضافه کنید. همچنین می توانید یک بار در ماه پس از آبیاری گیاه، به آن کود مخصوص از قبل مخلوط شده بپاشید.
علائم نشان دهنده آبیاری بیش از حد گیاهان هوازی
از آنجایی که تشخیص اینکه چه زمانی گیاهان هوازی باید آبیاری شوند، همیشه آسان نیست، آبیاری بیش از حد، یکی از شایع ترین علل مرگ و میر این گیاهان می باشد. اگر متوجه شدید، که گیاه هوازی شما به سرعت برگ های خود را از دست می دهد یا ساقه آن قهوه ای و نرم شده است، احتمالاً گیاه خود را بیش از حد آبیاری کرده اید. متأسفانه، هنگامی که آسیب وارد شد، برای نجات یک گیاه هوازی بیش از حد آبیاری شده، نمی توانید کار زیادی انجام دهید. کنار گذاشتن گیاه به مدت چند هفته و اجتناب از آبیاری بیشتر، بهترین گزینه برای احیای گیاه شما است.
برنامه آبیاری خود را به صورت فصلی تغییر دهید
باتوجه به فصل، گیاهان هوازی باید در فاصله های زمانی متفاوتی آبیاری شوند. در تابستان که هوا گرم است، این گیاهان تمایل دارند، که هفته ای یکبار آبیاری شوند. اما در ماه های خنک زمستان، تقریبا هر سه هفته یک بار نیاز به آبیاری دارند. به تغییر فصول و سلامت گیاه هوازی و آبیاری آن بر این اساس توجه داشته باشید.
همچنین باید محل نگهداری گیاه خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، گیاه شما چقدر نور دریافت می کند؟ اگر آفتاب زیاد باشد، ممکن است نیاز به آبیاری بیشتر داشته باشد. آیا گیاه شما در کنار یک وسیله گرمایشی قرار دارد، که ممکن است سریعتر خشک شود یا جایی مرطوب نگهداری می شود، که به آب کمتری نیاز دارد؟ زمانی که به برنامه آبیاری فکر می کنید، محیط اطراف گیاه هوازی خود را بررسی کنید.
آیا می توان گیاهان هوازی را مه پاشی کرد؟
مه پاشی کردن گیاهان هوازی با یک بطری اسپری، چند بار در هفته می تواند مکمل روتین آبیاری شما باشد. اما معمولاً به خودی خود رطوبت کافی را تامین نمی کند. مه پاشی نباید تنها روشی باشد، که برای آبیاری گیاه هوازی استفاده می کنید. گلخانه ها برای آبیاری این گیاهان، فقط از روش مه پاشی استفاده می کنند، زیرا در داخل گلخانه از قبل مرطوب است. اما برای گیاهان هوازی که به عنوان گیاهان آپارتمانی نگهداری می شوند، نکته کلیدی این است، که آنها را به صورت کامل در آب فرو ببرید.
با این حال، اگر گیاه هوازی شما در تراریوم گیر کرده یا در جایی چسبانده شده است و نمی توان آن را جدا کرد، مه پاشی ممکن است تنها گزینه شما باشد. اگر چنین است، گیاه خود را چندین بار مه پاشی کنید، تا مطمئن شوید، که به اندازه مورد نیاز آب دریافت می کند.
نکته پایانی
آخرین نکته در مورد آبیاری گیاهان هوازی این است، که برگ های این گیاهان را بین 7 تا 10 روز یکبار در آب فرو ببرید. سپس، همیشه اجازه دهید، تا قبل از بازگرداندن گیاه به محل نگهداری، به صورت وارونه کاملا خشک شود.