مقالات

نحوه نگهداری گیاه یشم

نحوه نگهداری گیاه یشم

نحوه نگهداری گیاه یشم

اگر به دنبال یک گیاه برای نگهداری در خانه هستید، گیاه یشم می تواند انتخاب مناسبی باشد. یکی از دلایل پرطرفدار بودن این گیاه برای نگهداری در منزل این است، که دارای طول عمر بالایی می باشد. در این مقاله با ما همراه باشید، تا با نحوه نگهداری گیاه یشم آشنا شوید.

معرفی گیاه یشم

گیاه یشم در زبان انگلیسی به معنی Jade Plant می باشد، که در زبان فارسی به آن کراسولا نقره ای نیز می گویند. این گیاه یک درختچه مینیاتوری می باشد، که دارای برگ هایی بیضی شکل، ضخیم، آبدار و گوشتی شکل است. همچنین دارای ساقه های تنومند می باشد. این گیاه بومی جنوب آفریقا است، که به آن گیاه پول نیز می گویند. زیرا در بعضی از فرهنگ ها نماد ثروت، خوش شانسی و رفاه می باشد. این گیاه برای حیوانات خانگی سمی است، به همین خاطر باید در محیط منزل آن را دور از دسترس حیوانات قرار دهید. همچنین گیاه یشم دارای 1400 گونه مختلف است. رشد این گیاه بسیار آهسته می باشد، در هر سال حدود 5 سانتی متر رشد دارد.

شرایط نگهداری گیاه یشم

نگهداری از گیاه یشم بسیار آسان است. در سطر زیر به نحوه نگهداری گیاه یشم اشاره شده است:

  • آبیاری مناسب گیاه یشم

معمولا بهترین زمان برای آبیاری گیاه یشم زمانی است، که عمق خاک گیاه حداقل 3 تا 4 سانتی متر خشک شده باشد. بعد از آبیاری، از زهکش بودن کف گلدان مطمئن شوید. زیرا اگر بعد از آبیاری، آب به میزان زیادی در گلدان باقی بماند، باعث می شود که ساقه و ریشه گیاه در معرض پوسیدگی قرار بگیرد. همچنین گیاه یشم نسبت به نمک موجود در آب لوله کشی حساس است. به همین خاطر بهتر است، برای آبیاری گیاه از آب مقطر و یا آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.

  • خاک مناسب گیاه یشم

برای اینکه گیاه یشم بتواند به خوبی رشد کند، نیاز به یک خاک سبک، حاصلخیز با زهکشی بالا دارد. بنابراین بهتر است از خاکی با ترکیب ماسه، رس، خاکبرگ و خاک لومی حاصلخیز استفاده کنید. همچنین می توانید از خاکی که مخلوطی از پرلیت، کوکوپیت و ماسه هم دارد، برای گیاه استفاده کنید. به زهکشی بالای خاک این گیاه دقت کنید، زیرا اگر خاک زهکشی خوبی نداشته باشد، آب در داخل خاک باقی می ماند و خاک همیشه مرطوب است. که این موضوع باعث از بین رفتن گیاه می شود.

  • دما مناسب گیاه یشم

همان طور که در بالا گفته شد، گیاه یشم بومی مناطق جنوب آفریقا می باشد، به همین خاطر بهترین دما برای این گیاه، دمای 21 تا 34 درجه سانتی گراد است. بهتر است در فصل زمستان این گیاه را در محیطی گرم نگهداری کنید، زیرا در فصل سرد و در دماهای کمتر از 5 درجه سانتی گراد آسیب دیده و از بین می رود.

  • نور مناسب گیاه یشم

برای این که گیاه یشم بتواند به خوبی رشد کند، به نور مناسب و غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. معمولا این گیاه برای رشد خود به 2 تا 4 ساعت نور غیر مستقیم خورشید در طول روز نیاز دارد. فقط دقت کنید، نور زیاد و مستقیم خورشید موجب خشکی و سوختگی برگ های گیاه یشم می شود.

  • هرس گیاه یشم

برای حفظ ظاهر زیبا گیاه یشم بهتر است، که برگ ها و شاخه های آسیب دیده گیاه را هرس کنید. همچنین می توانید با سرزنی بعضی از شاخه های آن به زیاد و متراکم شدن برگ ها و شاخه های این گیاه کمک کنید.

  • کوددهی مناسب گیاه یشم

برای این که این گیاه بتواند به خوبی رشد کند، بهتر است، که آن را در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یک بار کوددهی کنید. برای کوددهی گیاه یشم بهتر است، از کود مخصوص ساکولنت ها و کاستوس ها استفاده کنید. همچنین می توانید از کودهای مخصوص گیاهان و گل های آپارتمانی نیز استفاده کنید.

  • آفات و بیماری های گیاه یشم

این گیاه نیز ممکن است مانند هر گیاه آپارتمانی دیگری دچار بیماری و یا آفات شود. رایج ترین آفاتی که گیاه یشم دچار آن می شود میتوان به شپشک آرد آلود و سپردار اشاره کرد. که برای از بین بردن این آفات می توانید از سموم شیمیایی استفاده کنید.

  • زمان مناسب تعویض گلدان گیاه یشم

همان طور که در بالا گفته شد، رشد این گیاه بسیار کند می باشد. به همین خاطر نیازی نیست هر ساله گلدان آن تعویض شود. برای گیاه جوان آن کافیست 2 تا 3 سال یک بار گلدان آن عوض شود. همچنین برای گیاه بالغ یشم بهتر است، هر 5 سال یک بار گلدان آن عوض شود. همچنین دقت کنید، که بعد از تعویض گلدان گیاه را یک هفته آبیاری نکنید و تا یک ماه نیز نباید گیاه را کوددهی کنید.

روش تکثیر گیاه یشم

بهترین روش تکثیر برای گیاه یشم، قلمه زدن می باشد. برای قلمه زدن گیاه ابتدا باید یکی از ساقه های گیاه را به کمک یک چاقوی استریل شده به طول 5 سانتی متر ببرید. بعد از برش ساقه، قلمه را به مدت چند ساعت در معرض هوای آزاد قرار دهید، زیرا باید شیره گیاه خارج شود. سپس قلمه گیاه را در خاکی با زهکشی مناسب و سبک بکارید. بعد از قرار دادن ساقه گیاه در خاک، آن را محیطی قرار دهید، که بتواند نور غیرمستقیم خورشید را به میزان کافی دریافت کند. همچنین بعد از یک هفته گیاه را آبیاری کنید. به مرور زمان شما شاهد رشد گیاه خواهید بود.

نکات لازم برای نگهداری گیاه یشم

در سطر زیر به نکاتی برای نگهداری این گیاه اشاره شده است:

  • همان طور که در بالا گفته شد، برای رشد بهتر و جلوگیری از آسیب دیدن گیاه از آب تصفیه شده و یا آب مقطر استفاده کنید.
  • زمانی که دارید گیاه را آبیاری می کنید، دقت کنید که برگ های گیاه را خیس نکنید. زیرا باعث آسیب رسیدن و پوسیدگی گیاه می شود.
  • در آبیاری به گیاه دقت کنید، زیرا آبیاری زیاد به این گیاه باعث چروک شدن، ریزش و یا ایجاد شدن نقاط قهوه ای بر روی برگ هایش می شود.
  • در فصل زمستان از قرار دادن گیاه در پشت پنجره خودداری کنید، زیرا باعث آسیب رسیدن به گیاه می شود.
  • متورم شدن گیاه نشان دهنده آبیاری بیش از حد به آن می باشد، بنابرانی از آبیاری بیش از حد به گیاه پرهیز کنید.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کلی به نحوه نگهداری گیاه یشم اشاره شده است. شما می توانید با خواندن مقاله بالا به راحتی با نحوه نگهداری از این گیاه آشنا شده و از آن در محیط خانه نگهداری کنید. گیاه یشم یکی از گیاهان مقاومی است، که اگر به درستی از آن نگهداری کنید می تواند سال های زیادی عمر کند.

4/5 - (11 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “نحوه نگهداری گیاه یشم

  1. davod گفت:

    یشم همون کراسولاست ؟

    1. مدیر پلنت لند گفت:

      سلام
      کراسولا آواتا هستش

  2. matin گفت:

    بعضی از گل های یشم رو دیدم که کنار برگ هاش رنگ قرمز داره طبیعیه؟!

  3. زهره گفت:

    سلام میشه از ابیاری از اب معدنی هم استفاده کرد؟

    1. مدیر پلنت لند گفت:

      سلام
      بله املاح خاک برای گیاه خیلی خوبن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *