آیا مزایا و معایب سنگ های روی گلدان برای گیاه را می دانید؟

بعضی از مردم بر روی سطح خاک گلدان سنگ ریزه هایی برای زیبایی می ریزند، که به این سنگ ریزه ها، سنگ روی گلدان گفته می شود. اما، مزایا و معایب سنگ های روی گلدان برای گیاه چیست؟ امروزه استفاده از این سنگ ریزه ها بیشتر شده و طرفداران زیادی پیدا کرده است. شما می توانید، انواع سنگ های ریز و درشت در رنگ ها و شکل های مختلف را در بازار پیدا کنید.

از این سنگ ریزه ها فقط برای گلدان استفاده نمی شود، بلکه برای آکواریوم ها، تراریوم ها و فضای سبز نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بهتر است بدانید، که بعضی از سنگ ریزه ها هم هستند، که برای افزایش نفوذپذیری با خاک مخلوط می شوند و آب اضافه گلدان را دفع می کنند.

انواع سنگ روی گلدان

مزایا و معایب سنگ های روی گلدان برای گیاه چه چیزهایی می باشد؟ این سنگ ها در انواع مختلف و رنگ بندی های زیادی وجود دارند. همچنین به دسته سنگ های طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند، که شامل:

  • سنگ گلدان طبیعی

منظور از سنگ گلدان طبیعی سنگی است، که به همان شکل و رنگی، که در طبیعت وجود دارد، می باشد. یعنی به شکل صیقل خورده و یا شکسته به عنوان سنگ روی گلدان استفاده می شوند. مانند: سنگ مرمر، سنگ رودخانه ای و شن عربی.

همچنین یک مدل دیگر از سنگ گلدان طبیعی، سنگ جلا خورده است، که رنگ آن ها بسیار شفاف می باشد. از این نوع سنگ، بیشتر برای آکواریوم ها استفاده می شود.

  • سنگ گلدان مصنوعی

سنگ گلدان مصنوعی، سنگ هایی هستند، که در کارخانه ها خرد شده اند و به رنگ های متنوعی در آمده اند. این سنگ ها به دلیل تنوع رنگ و شکل، طرفداران زیادی دارند. چون این سنگ ها در کارخانه ها با رنگ فلورسنت رنگ می شوند، کمی پر رنگ تر از سنگ های طبیعی هستند. سنگ های مصنوعی هم مانند، سنگ های طبیعی به دو مدل صیقل خورده و شکسته وجود دارند.

عمر سنگ های مصنوعی شش ماه تا یک سال می باشد، که اگر آب کمتری به آن بخورد و کمتر در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد، عمر بیشتری می کند. علاوه بر سنگ گلدان انواع شن تزئینی گلدان نیز وجود دارد، که به آن شن رنگی نیز می گویند.

مزایا و معایب سنگ های روی گلدان برای گیاه

در سطر زیر به مزایای سنگ روی گلدان اشاره شده است، که شامل:

  • زیبا شدن گل و گلدان

یکی از دلایل اصلی استفاده از سنگ ها برای سطح خاک گلدان، به خاطر زیباتر شدن است و بیشتر جنبه تزئینی دارد.

  • جلوگیری ازنور مستقیم آفتاب با گلدان و مقابله با تبخیر آب

سنگ هایی که روی گلدان قرار می گیرند، مانع از تابش مستقیم نور خورشید به گلدان می شوند و نور آفتاب را بازتاب می کنند. این عمل باعث می شود، که آب گلدان دیرتر تبخیر شود و رطوبت در خاک بیشتر باقی بماند.

  • جلوگیری از نفوذ حشرات و آفت ها در خاک

یک دیگر از مزایای سنگ های روی خاک گلدان، جلوگیری از نفوذ حشرات و آفات به داخل خاک است. در این روش، گیاه دیگر نیازی به سم پاشی ندارد.

  • مراقبت از خاک گلدان

از دیگر موارد، جلوگیری از فشار آب در هنگام آبیاری گلدان است. همچنین از نامرتب شدن خاک، ریختن خاک به بیرون، گود و عمیق شدن سطح خاک داخل گلدان جلوگیری می کند.

  • جلوگیری از رشد علف های هرز

علف های هرز گیاهان آپارتمانی جوانه ضعیفی دارند. بریا همین هم وقتی سنگ های تزئینی، روی خاک گلدان قرار داده می شوند، توانایی کنار زدن سنگ ها را ندارند و از رشد آن ها جلوگیری می شود.

  • تثبیت پایه گیاه و امنیت بیشتر در هنگام جابه جایی

سنگ ریزه ها چون وزن بیشتری نسبت به خاک دارند، اگر به صورت یکسانی روی کل خاک گلدان قرار بگیرند، باعث تثبیت بهتر خاک، ریشه و پایه گیاه می شوند. در نهایت باعث می شود، که جابه جایی گیاه با امنیت بیشتر و بهتری انجام شود.

  • جلوگیری از پوسیدگی و بیماری های قارچی

سنگ روی گلدان چون در نزدیکی تنه و ساقه گیاه قرار می گیرد، باعث می شود، که پس از آبیاری تنه و ساقه گیاه زیاد مرطوب نماند. این موضوع از پوسیدگی و بیماری های قارچی گیاه جلوگیری می کند.

  • جلوگیری از تغییرات ناگهانی دما و آسیب رسیدن به گیاه

در اثر تغییر ناگهانی دما، ابتدا شوک به خود گلدان و سنگ روی گلدان وارد می شود. سپس، با شدت کمتری به خاک و ریشه منتقل می شود. به همین دلیل، گیاه آسیب کمتری در هنگام تغییر دما می بیند.

مقالات بیشتر...
نگهداری گیاه سرخس نر

معایب سنگ روی گلدان

اگر سنگ روی گلدان طبیعی باشد و به صورت متراکم روی خاک قرار گرفته باشد، هیچ آسیبی به گیاه نمی رساند. ولی، اگر سنگ هایی که روی سطح خاک گلدان قرار می گیرند، مصنوعی باشد، باید به حلال اولیه این نوع سنگ ها دقت کنید.

زیرا اگر از سنگ مصنوعی پایه تینر استفاده کنیم، به گیاه آسیب جدی می رسد، اما اگر از سنگ مصنوعی پایه آب استفاده کنیم، هیچ آسیبی به گیاه نمی رسد. شما می توانید، برای تشخیص این موضوع سنگ را بو کنید. اگر سنگ از پایه تینر باشد، از بوی آن خواهید فهمید.

نتیجه گیری

در بالا همه چیز در مورد مزایا و معایب سنگ های روی گلدان برای گیاه ، سنگ های تزئینی روی سطح خاک گلدان گفته شد. شما می توانید با رعایت نکاتی که گفتیم، هم از گلدان خود و هم از گیاهانتان نگهداری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *