انواع بونسای جینسینگ
انواع بونسای و بونسای جینسینگ : به درخت هایی گفته می شود که در طبیعت در سایز و اندازه های بزرگ وجود دارند و به کمک روش های خاص پرورش داده می شوند، که شامل هرس کردن است. هرس کردن به گیاه اجازه رشد بیشتر را نمی دهد و در همان اندازه کوچک می ماند. بونسای بر روی کشت طولانی مدت و شکل دادن به یک یا چند درخت کوچک که در یک ظرف رشد می کنند، تمرکز دارد و می توانید این کار را روی تقریباً هر گونه درخت یا درختچه ای که مورد نظرتان باشد، انجام دهید.
بونسای گونه های درخت خاصی نیستند، درختان عادی با نیازهای خاص خود هستند. آنها در گلدان و تحت تأثیر تکنیک های مختلف در شکل و اندازه های مختلف پرورش داده می شوند. هدف از این کار این است که یک درخت هماهنگ در یک گلدان ایجاد شود. بونسای جینسینگ (ginseng ficus microcarpa bonsai) از خانواده موراسه ها (Moraceae) است و جزو گیاهان پر طرفدار آپارتمانی می باشد.
بونسای بومی نواحی شرق آسیا می باشد و به عنوان یک گیاه دارویی در شرق آسیا شناخته شده است. گیاهان بونسای معمولا دارای برگ های سبز و شکل آنها به صورت بیضی با نوک های تیز می باشد، همچنین نسبت به هوای سرد و کم آبی حساس هستند. بونسای جینسینگ از پیوند فیکوس که دارای تاجی همیشه سبز است، بر روی گیاه جینسینگ که دارای ریشه ای غده ای شکل می باشد به وجود آمده است.
نحوه نگهداری بونسای جینسینگ
نگهداری درست و شاداب ماندن این بونسای سخت نیست فقط باید یکسری مراقب ها را انجام دهید، که شامل مراحل زیراست:
-
خاک:
خاکی که برای نگهداری از درختچه جینسینگ استفاده می شود، باید سبک و بدون ترکیبات مواد سنگین باشد. خاک باید دارای زهکشی درست و مناسبی باشد تا بتواند رطوبت را در خود حفظ کند، به طوری که سطح خاک فقط مرطوب باشد و تمام آب روی خاک جمع نشود. وقتی آب در محدوده ریشه بماند ریشه ها به راحتی نمی توانند هوا را تبادل کنند و پوسیده می شوند. خاکی مناسب برای نگهداری بونسای جینسینگ شامل: ترکیبات کوکوپیت، ماسه، خاک باغچه، کود دامی و برگ می باشد.
-
نور:
نور مناسب برای رشد باید به صورت غیرمستقیم باشد، پس گلدان را باید پشت پنجره بگذارید، که علاوه بر جذب نور زیاد در مقابل نور مستقیم خورشید هم قرار نگیرد. بونسای جینسینگ از تاریکی بیزار است و اگر نور کافی به آن نرسد، برگ هایش شروع به ریزش و زرد شدن می کنند.
-
آبیاری:
بونسای جینسینگ به آبیاری متوسط نیاز دارد. یعنی باید خاک آن همیشه رطوبت داشته باشد، آبیاری زیاد به گیاه جینسینگ باعث زرد شدن و ریزش برگ هایش می شود نحوه آبیاری به آن هفته ای دو بار می باشد. البته در فصول گرم سال و رشد گیاه، ولی در فصل های سرد هفته ای یک بار کافی می باشد. برای آبیاری از آب سرد یا گرم استفاده نکنید، بهتر است قبل از آبیاری مقدار آب موردنظر را چند ساعت در محیط قرار دهید، تا علاوه بر ته نشین شدن و از بین رفتن کلر آب، دمای آن نیز به دمای محیط برسد. دقت کنید که آب را مستقیم روی تنه و ساقه نریزید، چون باعث بیماری های قارچی درختچه می شود.
-
دما:
با توجه به اینکه زادگاه این گیاه مناطق گرمسیری می باشد، دمای مناسب برای رشد این گیاه حدود 25 تا 35 درجه سانتی گراد است. نگهداری بونسای جینسینگ در دمای پایین و سرد باعث، ضعیف شدن آن می شود.
-
بیماری ها:
گاهی بی توجهی و اشتباهات در نگهداری گیاه جنسینگ باعث می شود، این گیاه دچار بیماری های قارچی و یا بوجود آمدن شته، کنه و شپشک شود. برای پیشگیری می توانید از سموم قارچ کش و حشره کش یا کود مناسب این گیاه استفاده کنید.
-
تکثیر:
تکثیر گیاه جینسینگ از طریق بذر آن می باشد.
-
کوددهی:
نحوه کوددهی به درختچه جینسینگ ، برای رشد و تغذیه بسیار مهم و حائز اهمیت است. بهتر است در فصل رشد گیاه، 2 هفته یکبار از کود مناسب استفاده کنید تا گیاه رشد بهتری داشته باشد.
نکاتی درباره بونسای جینسینگ
- قهوه ای شدن برگ های این بونسای می تواند به خاطر هوای سرد، استفاده از آب کلردار برای آبیاری و کمبود رطوبت خاک آن باشد.
- وجود پشه های سیاه در گلدان بونسای جینسینگ ، به خاطر رطوبت زیاد خاک است، که برای از بین بردن آن از کود و آفت کش می توانید استفاده کنید. البته با مقادیری که روی بسته بندی درج شده این کار را انجام دهید.
- پاییز و زمستان فصل خواب گیاه می باشد، در این زمان رشد گیاه متوقف می شود و در خواب زمستانی به سر می برد. بهتر است در این بازه زمانی که گیاه به خواب رفته است، کوددهی به آن را انجام دهید تا در فصل بهار رشد بهتری داشته باشد.
- اگر تنه گیاه به صورت چروک و پوک شده است به خاطر آبیاری زیاد به گیاه است، همچنین آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه آن نیز می شود. برای حل این موضوع زهکشی خاک را بررسی کنید و آبیاری به گیاه را زمانی انجام دهید که خاک گیاه خشک شد.
نتیجه گیری
بونسای جینسینگ یک گیاه پرطرفدار می باشد، زیرا سرعت رشد بالایی دارد، همچنین سازگار با محیط و کم توقع نیز است. جینسینگ دارای بافت محکمی می باشد که باعث شده در محیط های آپارتمانی و اداری مورد توجه قرار بگیرد.